De kracht van “Touch it”

Gezien ik toch terug mijn oude liefde voor paarden herontdekt heb
https://groetenuittienen.blog/category/paarden-horses/
Wil ik dit artikel graag herbloggen

MK Horsemanship

Ken je het spelletje Touch it? Misschien is dit wel mijn favoriete spelletje. Je kan dit heel veelzijdig toepassen. Het spel daagt je paard uit om alles aan te raken waar je naar wijst…touch it! We spelen dit spel om de nieuwsgierigheid van ons paard te voeden.

Vluchten in nieuwsgierigheid?

Paarden zijn vluchtdieren. Dit maakt het soms heel lastig voor ze om nieuwsgierig te zijn. Je kan je misschien voorstellen dat als je rent voor je leven je niet veel tijd neemt om nieuwsgierig om je heen te kijken. Als je ver genoeg bent gerend en weer veilig blijkt te zijn, dan ga je pas weer kijken waar je beland bent.

In de horsemanship proberen we onze paarden uit te leggen dat ze niet hoeven te vluchten, dat wij ze zullen beschermen. We proberen ze te laten nadenken in plaats van te reageren vanuit hun instinct. Touch it helpt ons…

View original post 621 woorden meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.