20 prachtige natuurfoto’s die je spraakloos achterlaten

20 prachtige natuurfoto’s die je spraakloos achterlaten

Bekijk alle foto’s in de rubriek foto-grafie KLIK ==>>HIER<<

Yann Arthus-Bertrand zei ooit: “De aarde is kunst, de fotograaf is slechts een getuige.” De adembenemende schoonheid van onze planeet valt niet te ontkennen. Van de laagste stranden tot de hoogste toppen, elk deel ervan is uniek en de moeite waard om te vieren. Dit is de reden dat Nature Photography Day werd geboren. Een datum om onze omgeving te eren en haar kostbare momenten met de rest van de wereld te delen.

We moedigen je aan om deze dag te vieren door er naar toe te gaan en je mooiste natuurfoto tot nu toe vast te leggen. Denk niet na over welk beeld meer likes krijgt of dat het er beter uitziet op je fotowebsite . Geniet gewoon van uw tijd in de natuur en laat het uw werk leiden. Om je te inspireren, hebben we 20 prachtige natuurfoto’s samengesteld die perfect alles van deze planeet te bieden hebben.

Silhouetten van de savanne, door Mario Moreno

Er is geen leeuw aanwezig op de foto’s van Mario Moreno , maar het is moeilijk om niet te denken aan de openingsscènes van The Lion King wanneer je ernaar kijkt. Hij heeft bijna twintig jaar doorgebracht in Afrika, op zoek naar wat hij het perfecte moment noemt. Het moment waarop alles samenkomt en een voor altijd blijvende scène wordt vastgelegd.

En dat is precies hoe zijn portfolio eruit ziet. Een verzameling unieke foto’s gemaakt op het juiste moment. De melkweg over de Okavango-delta in Botswana. Een storm op Mara North Conservancy. Wilde dierensilhouetten bij zonsondergang in Kenia. De zon schijnt door het bos in Kaapstad. Elk shot laat perfect de unieke schoonheid van dit magnifieke continent zien.

Fijne schoonheid, door Harald Wittig

Bloemen zijn misschien het meest voorkomende element in de natuur. Niet in absolute aantallen, maar in de verscheidenheid aan locaties die ze vinden. Valleien, bossen, bergtoppen … zelfs uw woonkamer! Omdat ze zo populair zijn, zijn ze ook een van de moeilijkste elementen om te fotograferen. Hoe vang je zo’n bekend onderwerp op een geheel nieuwe manier?

Harald Wittig heeft deze vaardigheid onder de knie gekregen om beelden vast te leggen die je voor het eerst het gevoel geven dat je bloemen ziet. Hij bereikt dit met een vlekkeloze bokeh-besturing die bomen in een schilderijachtige achtergrond transformeert. De combinatie van deze techniek met een verbluffende kleurbehandeling resulteert in prachtige opvallende afbeeldingen.

Zoutwater geneest alles, door Michelle Drevlow

Het werk van Michelle Drevlow is gevestigd in Maui, meer dan 4.000 km van het vasteland en draait om de zee. Of ze nu een bruiloft fotografeert, familieportretten of landschappen, zeewater vindt altijd een manier om haar fotoshoots te maken. Het andere belangrijkste kenmerk van haar werk is de behandeling van licht. Ze beschrijft zichzelf als een fotograaf van natuurlijk licht, en dus wordt de scènesfeer rechtstreeks bepaald door tijd en weer.

Naast haar werk als trouw- en portretfotograaf, wijdt Michelle het grootste deel van haar portfolio aan onderwaterfotografie . Vissen, schildpadden, mensen en golven worden allemaal onderwerpen van haar prachtige composities. De unieke behandeling van natuurlijk licht dompelt de kijker ter plaatse onder, waardoor ze zich voelen alsof ze daadwerkelijk deel uitmaken van het landschap.

Bereik naar de top, door Oliver Beneš

Op slechts 17 jaar oud heeft Oliver Beneš al een uniek oog en techniek ontwikkeld voor landschapsfotografie. Zijn werk gaat hand in hand met adembenemende bergscènes, terwijl hij zich steeds verder en hoger dan anderen begeeft om uitstekende opnamen te maken.

Ongeacht het seizoen, het landschap en de tijd weet Oliver elk landschap te vangen op een manier die zijn individualiteit benadrukt. Verder benadrukken zijn composities van astrofotografie hoe klein we zijn in vergelijking met het universum dat ons omringt. In essentie geeft het portfolio van Oliver je het gevoel dat je de beste ter wereld bent, maar ook oneindig klein op hetzelfde moment.

Geestdier, door Robert Irwin

Weinig mensen in de wereld kennen dieren beter dan Robert Irwin . Zoon van de legendarische “Crocodile Hunter” Steve Irwin, Robert heeft zijn hele leven omringd door dieren in het wild. Het is dus geen wonder dat zijn portretten in het wild de persoonlijkheid van de dieren lijken te weerspiegelen, in plaats van alleen maar hun uiterlijk.

Robert gebruikt zijn fotografietalent om bij te dragen aan de inspanningen van zijn familie op het gebied van natuurbehoud. Van spinnen en slangen tot krokodillen en walvissen, inclusief vogels en katachtigen, alle soorten hebben een plaats in zijn werk. Ondanks zijn jonge leeftijd (hij is pas 14!) Heeft Robert al verschillende fotografie-inhoud gewonnen. Bovendien zijn zijn foto’s te zien in vele galeries en publicaties.

Breng een verandering aan, door Chase Dekker

Chase Dekker reist de wereld over om de dieren in het wild van elke regio en het land dat ze naar huis noemen te documenteren. Zijn doel, zegt hij, is mensen te inspireren een verandering aan te brengen waardoor de onderwerpen van zijn foto’s generaties lang meegaan. En geloof ons als we zeggen dat het onmogelijk is om apathisch te blijven voor onze omgeving na een kijkje te hebben genomen in zijn werk.

Zijn oog voor compositie stelt hem in staat om uitstekende beelden te creëren die ons land en dieren in het wild representeren zoals je nog nooit hebt gezien. Zijn werk legt niet alleen de schoonheid van de aarde vast, maar vertelt ook een verhaal over hoe dieren in het wild en het land zich tot elkaar verhouden.

Wat zegt de vos ?, door Shane Kalyn

Op zijn website zegt Shane Kalyn dat hij hoopt dat zijn foto’s “laten zien dat de schoonheid van de natuurlijke wereld absoluut de moeite waard is om te beschermen.” En, eerlijk gezegd, als zijn vosportretten je niet overtuigen, is deze planeet de bescherming waard, niets zal dat wel zijn. Of het nu welpen zijn die op het gras spelen of een volwassene die zijn nieuwste vangst bij zich heeft, Shane kan op het ideale moment op de sluiter drukken.

Zijn werk wordt aangedreven door de vier natuurlijke elementen: aarde, lucht, vuur en water. Op zijn afbeeldingen probeert Shane zich te concentreren op een specifiek element om te zien hoe het verbonden is met elke scène. Door dit te doen, slaagt hij erin om opvallende composities te maken die eenvoudigweg niet genegeerd kunnen worden.

Stuk voor stuk, door Stew Nolan

In een wereld waar honderden miljoenen mensen foto’s nemen en delen, lijkt het misschien moeilijk om afbeeldingen te maken die zich onderscheiden van de rest. Stew Nolan slaagt erin dit te doen door mooie foto’s te maken die het algemene idee van een goede compositie uitdagen. In de meeste van zijn foto’s kiest hij voor gewaagde frames die worden gebruikt om specifieke kenmerken van elk dier te benadrukken. Dit resulteert in verbluffende beelden die het onmogelijk maken om weg te kijken.

Zijn portfolio toont uitstekende, kleurrijke foto’s van de Afrikaanse natuur. Stew gebruikt zijn passie voor fotografie en zijn kennis van zuidelijk Afrika om begeleide safari’s aan te bieden en zijn liefde voor het continent met anderen te delen.

De roep van het bos, door Yuichi Yokota

Het volledig omringen van nature is iets dat je alleen in een bos kunt doen. Het is onmogelijk om het gevoel zelf een bos te verkennen te beschrijven, maar de foto’s van Yuichi Yokotakomen hier dicht genoeg bij. De delicate manier waarop de zon het groeiende mos raakt. De onvergelijkbare schoonheid van herfstkleurige bomen. En vooral de unieke verbinding die je voelt met het land wanneer je zijn schoonheid bewondert zonder onderbrekingen.

Zijn unieke talent in het vangen van zo’n veeleisend landschap resulteert in een adembenemende portfolio die je doet beseffen hoeveel iedereen een stedentrip nodig heeft. Vergeet afspeellijsten met witte ruis – denk de volgende keer dat je overweldigd bent eens naar Yuichi’s galerijen.

Oog in oog, door Ingo Gerlach

Schoonheid is in het oog van de toeschouwer … maar ook in het oog van het onderwerp. Ingo Gerlach ’s werk laat zien hoe krachtig een close-upsamenstelling kan zijn. In een tijdperk waarin drone-opnamen en ultra-hoekige hoeken de nieuwste trends zijn, zijn deze afbeeldingen een verbluffende herinnering aan het belang van trouw blijven aan je stijl.

Het oog voor detail van Ingo (zie wat ik daar deed?), Gecombineerd met zijn vaardigheden om elke foto op het perfecte moment vast te leggen, resulteert in een uitstekende natuurportfolio die je steeds weer opnieuw kunt bekijken. We raden aan om zijn Spot the Animal-serie te bekijken, die je aandacht op details richt voor de ultieme test.

Vond je dit artikel leuk? Abonneer u op

Theo-Herbots-Wix-NL

  voor uw wekelijkse dosis gratis tips. Je zult er geen spijt van krijgen!

Klaar om je portfolio aan de wereld te presenteren? Maak een gratis fotografie website met Wix!

Van Judit Ruiz Ricart
Fotografie-expert voor het Wix Blog & Social Media Team

Bekijk alle foto’s in de rubriek foto-grafie KLIK ==>>HIER<<

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

2 thoughts on “20 prachtige natuurfoto’s die je spraakloos achterlaten

 1. perdebytjie – benoni – Ek is middeljarig,let wel,glad nie oud nie,met 'n onversadigbare nuuskierigheid oor die wêreld om my.Ek probeer bybly by die nuutste tegnologie,alhoewel ek effe gestremd is in daardie opsig.Dis verskoonbaar,want ek het nie daarmee groot geword nie! Ek is mal oor die natuur en neem graag foto's. Ek is 'n skeptikus en glo moeilik aan onbewysbare dinge. Ons reis baie,meestal in die natuur in.Ek het geen behoefte aan stede mense en museums nie..net stilte en my eie gedagtes.Ek is darem nie heeltemal 'n kluisenaar nie en geniet geselskap en vriende en pret. Ek is lief vir klassieke musiek en speel graag klavier vir my twee honde en ons huishulp.
  perdebytjie 15 juni 2018 at 19:53

  Absoluut Fantastiese foto’s, Theo!

 2. Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots – Potterijstraat 151 / 3300 Tienen België – Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌
  Theo Herbots the voice from #Tienen 15 juni 2018 at 22:04

  Bedankt, het is fijn om dergelijke opmerkingen te krijgen.
  Groetjes
  Theo

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%