Theo-Herbots-Wix-NL|De beste praktijken om gebruikersbetrokkenheid via de website te vergroten

Advertenties

You can read this message on my website in 110 languages

Heb je ooit gehoord van het “IKEA-effect?” Kort samengevat bleek uit een onderzoek van Michael I. Norton uit Harvard dat consumenten meer geïnvesteerd raken in iets dat ze gedeeltelijk hebben gecreëerd. We kunnen inzicht krijgen van dit zelfgecombineerde meubelbedrijf bij het maken van een website die de betrokkenheid van gebruikers vergroot.

Kort gezegd komt het engagement van de website neer op het feit dat uw pagina’s zoveel meer kunnen en moeten zijn dan alleen een plek om informatie over uw bedrijf weer te geven. Ze moeten gebruikers ertoe brengen iets te doen, zoals uw product kopen, zich abonneren op uw nieuwsbrief of een artikel van uw blog delen. Als je wilt dat bezoekers blijven hangen en blijven terugkomen, is het belangrijk om hen het gevoel te geven dat ze daar iets nuttigs hebben bereikt en op de een of andere manier actie hebben ondernomen – kort samengevat: dat ze niet alleen toeschouwers waren, maar spelers. Betrokkenheid is jouw spel en het begint met het begrijpen van het gedrag van de spelers. Zo kunt u uw website interactief maken:

01. Gebruik een eenvoudige en overzichtelijke lay-out

Als een bezoeker een site opent die veel te druk of ongeorganiseerd is, komt de onbewuste beslissing om ASAP te verlaten van start. Om dit te voorkomen, richt je erop alles schoon en systematisch te houden. Een eenvoudige lay-out creëert een contrast met de belangrijkste en boeiende elementen op uw website (uw CTA’s, contactformulieren, online winkel, enz.). Dit zorgt er natuurlijk voor dat de ogen van een kijker zich daar kunnen concentreren. Bovendien wordt een overzichtelijk ontwerp sneller geladen, kunnen uw gebruikers probleemloos door uw secties op de website navigeren en zijn ze gemakkelijker te bekijken op mobiele apparaten – wat de betrokkenheid van de website vanaf het begin zal vergroten.

Kies op de juiste manier een websitemalplaatje dat al de essentiële zaken voor u heeft. Het moet ook op een nette en doordachte manier worden georganiseerd. Naast dat het een belangrijke webontwerptrend is , is het een goede gewoonte om er een te kiezen met een ontwerp van een pagina, waarbij elk menu-item naar een ander gedeelte van dezelfde pagina leidt. Dit is eenvoudiger om een ​​verhaal te maken, de volgorde te bepalen waarin gebruikers uw inhoud zien en het werkt geweldig op de mobiele versie van uw site. Volg dit door uw menu standaard en eenvoudig te houden, inclusief het kiezen van itemnamen die direct zijn, zoals ‘Blog’, ‘Contact’ en ‘Galerij’. Dit is niet de plek om uw creatieve kant te bevrijden (maak je geen zorgen, dat komt wel).

02. Kies leesbare lettertypen en kleuren

Hoe aantrekkelijker uw inhoud is, hoe groter de kans dat bezoekers op uw links klikken, uw artikelen lezen en de algehele interactie op uw website – dat is slechts een voor de hand liggend feit. Maar hoe bereik je dit resultaat? Door gratis lettertypen en kleuren te selecteren en deze te gebruiken om een ​​hiërarchie in uw tekst te creëren. De gouden regel hier is om ervoor te zorgen dat je niet meer dan drie van elk gebruikt om te veel visuele ruis te voorkomen. Wanneer u de lettertypen van uw website kiest , wijst u er altijd een toe aan uw titel, een andere aan uw tekst en een derde aan navigatie-items, zoals uw call-to-action, menu en voetteksten. Voor je kleurenpalet, kies een primaire, secundaire en accenttoon – voor dezelfde elementen. Je kleuren en lettertypen moeten mooi samenvloeien. Merk op dat, naast het behagen van de ogen van uw bezoekers, deze esthetiek de sleutel zijn als het gaat om hun gedrag – in feite zal dit artikel u verbazen over hoe kleuren verschillende emoties kunnen oproepen .

03. Optimaliseer uw inhoud

Aangezien de gemiddelde aandachtspositie van de mens gelijk is aan die van een goudvis, is de norm voor de online inhoud van vandaag om het zo beknopt en aantrekkelijk mogelijk te houden. Snelheid is erg belangrijk wanneer je je publiek wilt aanspreken. In feite verlaat 40% van de mensen een website die meer dan een paar seconden nodig heeft om te laden. U kunt snellere laadpagina’s en gemakkelijk verteerbare inhoud bereiken door uw geschreven inhoud te verkorten – hoe korter de zin, hoe beter. Voor uw visuele inhoud moet u de meest opvallende afbeeldingen en video’s die voor u beschikbaar zijn, opnemen. U kunt uw afbeeldingen optimaliseren zodat ze op de beste en meest efficiënte manier worden weergegeven via Wix Pro Gallery .

04. Wees niet bang om witte ruimte te gebruiken

Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat de ruimte de kleur wit heeft. In webontwerp verwijst witruimte naar ongemarkeerd territorium op een pagina die vrij is van tekst of afbeeldingen. Dit kan bijvoorbeeld de ruimte tussen inhoud zijn of in de marges. Uw website is geen cv waar elke inch moet worden ingevuld met uw kwaliteiten en kenmerken van uw bedrijf. Ja, het is belangrijk dat u deze opneemt, maar minder inhoud is nog belangrijker voor een prettige gebruikerservaring op de website. Vermijd te veel informatie erin. Aparte functies en ideeën om elk stukje inhoud een thuis te geven. Een geweldige en trendy manier om dit te bereiken, is door uw lay-out in een raster te verdelen, door eenvoudig kolommen toe te voegen. Dit zal het uiterlijk van alles op uw site verbeteren. Wanneer uw inhoud kan ademen, wordt uw intentie helder en duidelijk voor bezoekers – en moedig ze in het algemeen aan om uw online winkel te bereiken en te winkelen of om uw diensten te boeken .

05. Beheers de waar en hoe van CTA’s

Calls-to-action (CTA’s) zijn korte zinnen die uw online publiek ertoe aanzetten onmiddellijk actie te ondernemen. Dit zijn duidelijke bedoelingen van hoe u bezoekers naar uw website wilt converteren, dat wil zeggen om u aan te melden voor uw nieuwsbrief, blog of uw producten te winkelen. Wanneer deze sterker en overtuigender zijn, zullen deze leiden tot gunstigere pieken in de verkoop, het verkeer, aanmeldingen voor nieuwsbrieven en alles wat uw link met zich mee kan brengen. Om ervoor te zorgen dat gebruikers op die links klikken, moet u de nodige stappen nemen om uw boodschap te laten kloppen: kies levendige kleuren, grote knoppen en plaats ze op opvallende locaties op uw website (de beste locatie bevindt zich boven de vouw, dwz de eerste helft van uw website weergegeven voordat een gebruiker naar beneden moet scrollen). Je zou zelfs kunnen overwegen de aandacht van de gebruikers te trekken via een lightbox .

Wat moet je in elke CTA schrijven ? Begin met het afstemmen van uw boodschap op uw doelen. Probeert u bezoekers ertoe te bewegen iets van u te kopen, zich te abonneren op uw nieuwsbrief of een dienst te boeken? Vervolgens wilt u deze intentie in een actiegeoriënteerde taal uitspreken. Zorg ervoor dat u uw bezoekers een richtlijn (en slechts één richtlijn) geeft en bedenk het met een verplicht werkwoord. Je zult ook de klassieke (en saaie) “Klik hier” -formulering willen vermijden, omdat mensen niet alleen willen begrijpen wat ze moeten doen, maar ook waarom ze het zouden moeten doen. Wees dus glashelder en je kunt je bericht ook excentriek, origineel, verbluffend of zelfs onverwacht maken – hier begint je creatieve kant. Maar over het algemeen, houd je de tekst kort en krachtig.

06. Voeg een scheutje parallax toe

We kennen allemaal dat spannende gevoel van het zien van een IMAX 3D-film, ondanks onze leeftijd. Er is een manier om die emotie over te brengen naar je eigen website. Parallax-scrollen , een voortdurende webontwerptrend creëert een 2D-versie van uw website door de achtergrondafbeeldingen langzamer te verplaatsen dan de voorgrondafbeeldingen, waardoor u diepte en beweging toevoegt aan uw site. Het verhoogt de betrokkenheid van de website omdat het alleen werkt wanneer een gebruiker scrolt, wat ze zeker zullen doen vanwege deze speelse en opvallende functie. Goed nieuws: je hoeft niet eens een codeur of professionele ontwerper te zijn om dit resultaat te bereiken. Voeg via de Wix-editor je eigen afbeeldingen en video’s toe aan een strip en kies vervolgens uit de vele verschillende vooraf geanimeerde effecten, zoals inzoomen, onthullen, vervagen.

07. Optimaliseer uw site voor mobiel

Smartphones waren goed voor 49,7 procent van de webpaginaweergaven vorig jaar en dit aantal neemt dramatisch toe. Naarmate meer en meer gebruikers zich wenden tot hun draagbare gadgets, is het van cruciaal belang dat u een goed ontworpen website heeft die geschikt is voor interactie op alle apparaten. Gelukkig wordt elke Wix-website automatisch geleverd met de voor mobiel geoptimaliseerde versie, waardoor je enorm veel tijd en moeite kunt besparen. En dankzij de ‘ snelwerkbalk ‘ worden al uw belangrijkste contactgegevens (telefoon, e-mail en sociale media) verzameld op een duidelijke en zichtbare locatie op uw mobiele site. Dit kan de betrokkenheid van uw website alleen maar vergroten door het navigeren doorheen te vergemakkelijken – zelfs op kleine schermen zoals smartphones en tablets. Vergeet tot slot niet om een ​​’knop ‘ Terug naar boven ‘, zodat bezoekers met één muisklik helemaal naar boven kunnen scrollen.

Wist u dat het niet alleen door mensen, maar ook door bots van zoekmachines wordt gewaardeerd om uw website mobielvriendelijk te maken? Dit is trouwens het eerste criterium geworden bij het indexeren en rangschikken van uw website. Lees hier meer over de mobiel-eerste revolutie van Google .

08. Voeg een livechatfunctie toe

Onmiddellijke bevrediging is een norm geworden van vandaag. Daarom geven kijkers op uw website hun vragen liever meteen beantwoord. Om hen deze zekerheid te bieden, neemt u een live chatoptie op uw website op, zoals de Wix Chat- app. Gebruikers die deze intuïtieve chat op hun website installeerden, verhoogden winkelorders met 39% en boekingen met servicesmet 33%! Deze enorme groei is te wijten aan de bereikbaarheid. Ten eerste kunt u onderweg altijd beschikbaar zijn om al uw klanten te beantwoorden. Bovendien geeft Wix Chat u onmiddellijk een melding wanneer een nieuwe bezoeker uw site betreedt, zodat u contact met ze kunt opnemen en een gesprek kunt starten. Deze urgentie is zeer nuttig voor uw bedrijf, omdat 49% van de site-eigenaren die de berichten van hun bezoekers na 5-10 seconden beantwoorden, een zinvol gesprek met hen hebben gevoerd.

09. Voeg een hub toe voor uw leden

Betrokkenheid is een vriend van de term retentie. Daarom is de beste manier om bezoekers terug te laten komen naar uw website door hen toe te staan ​​zich aan te melden en lid te worden van een gelijkgestemde community. Bovendien is bekend dat websites met aanmeldingen de betrokkenheid vergroten van twee tot zes keer. Het gebied van een lid is een geweldige manier om je fanbase aan te moedigen een account te maken binnen je website omdat het een persoonlijke ruimte biedt voor hen om met elkaar en met jou te communiceren. Het is ook een perfecte aanvulling op een forumwebsite of blog, zoals u hieronder zult zien.

De mensen die zich aanmelden voor uw website zijn degenen die het meest geïnteresseerd zijn in het werk dat u doet. Denk aan de websites waarvoor u zich heeft aangemeld, er was een reden dat u zich aan deze stap had verbonden: updates, verbeterde klantenservice of deel te nemen aan discussies. Er zijn veel dingen die leden kunnen doen wanneer ze lid worden van uw community, zoals andere leden volgen, zoals en reageren op berichten, en direct e-mailmeldingen ontvangen wanneer u een update deelt. Voor jou zijn de voordelen hiervan ook zeer de moeite waard. In het gedeelte van een lid kun je de gedeelde informatie van iedereen bekijken: hun contactgegevens, de discussie waaraan ze hebben deelgenomen en welke interesses ze volgen. Je leert je community op een persoonlijk niveau kennen en je kunt je marketinginspanningen op de juiste manier uitbreiden naar de juiste doelgroep.

10. Verras uw kijkers met een blog

Inhoud is koning, vooral als het gaat om betrokkenheid van gebruikers. Dit betekent dat het starten van een blog vol met deskundige tips en uw mening over de nieuwste trends in de branche de lezers waarschijnlijk zullen aansporen om contact met u op te nemen, te debatteren, te debatteren en uiteindelijk meer te betrekken bij uw merk en website. Een blog is ook een geweldige plek om een ​​blijvende indruk achter te laten door te inspireren, op te voeden, te entertainen, vertrouwen op te bouwen en jezelf te vestigen als een expert in jouw vakgebied. Het beste van alles: wanneer u de juiste SEO voor bloggertechnieken gebruikt , kan deze online versie van een dagboek u helpen uw kansen te vergroten om de pagina-één-ranglijst op Google in te gaan voor specifieke zoekopdrachten op trefwoorden.

Wanneer je een blog maakt in combinatie met het gebied van je lid, kunnen je lezers een paar stappen verder gaan. Ze kunnen hun mening delen, communiceren met de community en reageren op en houden van je berichten. Je kunt zelfs je meest geliefde leden uitnodigen om gastbloggers te worden met slechts één klik op een knop. Dit is een extra bonus voor u omdat u veel tijd bespaart bij het produceren van inhoud, zodat u zich meer kunt concentreren op uw geweldige bedrijf. Dit is slechts één illustratie van hoe betrokkenheid kan worden gegoten in teamwork.

11. Maak een online community met een forum

Een veelbelovende manier om ervoor te zorgen dat bezoekers terugkomen naar uw website is via een internetforum. Dit is een geweldige manier om een ​​sterke community op te bouwen rond uw website en onderwerp van uw bedrijf. Het is in wezen een discussiebord waarmee gebruikers conversaties over elk onderwerp kunnen starten en ermee kunnen communiceren. Het geeft hen de mogelijkheid om actief te blijven en hun meningen zo vaak als gewenst te delen. Als u bijvoorbeeld een online boetiek heeft , is het forumgedeelte van uw website een geweldige plek voor leden om actuele modetrends te bespreken. Een goede oefening om in gedachten te houden met fora is dat u als eigenaar de eerste bent die zich engageert. Dit betekent extreem proactief zijn bij het plaatsen en beantwoorden van vragen.

Met Wix Forum krijgen jij en je gemeenschap een centrum voor georganiseerde, tot nadenken stemmende discussies die inspiratie en wijsheid kunnen oproepen via de volgende verkooppunten:

  • Via sociale functies in het gebied van het lid kunnen gebruikers berichten maken, delen, leuk vinden en reageren op berichten.
  • Leden worden via e-mailmeldingen bijgewerkt met de nieuwste activiteit die ze volgen (berichten, reacties en vind-ik-leuks).
  • U kunt de meest relevante en nuttige opmerking boven aan elke vraag vastpinnen.
  • Stel moderators aan, met andere woorden, uw vertrouwde leiders voor elke discussie.
  • Maak het van u door de lay-out aan te passen aan de stijl van uw website.
  • Maak categorieën om uw verschillende thema’s van discussie te organiseren.

12. Verzamel gegevens met formulieren

Door formulieren op uw website te implementeren, worden uw bezoekers gevraagd hun persoonlijke gegevens in te vullen om hulp, feedback of andere waardevolle informatie over uw producten en services te ontvangen. Formulieren kunnen op een aantal constructieve manieren worden gebruikt: aanmeldingen, prijsoffertes, ondersteuning, getuigenissen, sollicitaties, feedback en prijsvragen. Wix Forms is een eenvoudig hulpmiddel om eenvoudig uw formulieren te ontwerpen met behulp van aanpasbare sjablonen en deze overal in te voegen waar u maar wilt op uw site. Zodra een bezoeker uw formulier invult, ontvangt u onmiddellijk een melding zodat u op de hoogte kunt blijven van al uw inkomende verzoeken.

Klaar om deel te nemen aan uw online community? Maak vandaag nog een website==>> met Wix!

Door Jennifer Kaplan
Community Blogger, Wix
Theo-Herbots-Wix-NL

MEER BLOGGING-TIPS VOLGEN IN DEZE NIEUWE CATEGORIE BEKIJK ZE ALLEN SAMEN KLIK ==>>HIER<<

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%