Waarom het tijd is voor marketingmensen in de zoekmachines om videomarketeers te worden

Advertenties
David Rodnitzky juli 2018 Video

Prestatiemarketeers die video afschrijven missen kansen om een ​​hooggekwalificeerd publiek te bereiken en om te zetten, beweert David Rodnitzky van 3Q Digital.

Conversie-gerichte marketeers, of ‘performance’-marketeers, houden van voorspelbaarheid, gegevens en meetbaarheid. Als gevolg hiervan weigeren we instinctief videoadvertenties omdat – laten we wel wezen – video het domein is van die creatieve creaties van Madison Avenue die het succes niet door ROI meten, maar door het aantal gouden leeuwen dat ze in Cannes winnen.

Niet meer. Sterker nog, prestatiemarketeers die videomarketing blijven afschrijven, nemen waarschijnlijk een carrièrebeperkende beslissing. Dat komt omdat digitale video, als alles goed is gedaan, net zo effectief is als de meest bottom-of-the-funnel marketingcampagne voor zoekmachines.

Miljarden kansen om contact te leggen met klanten

Uiteindelijk is het onze taak als marketeer om de behoeften van consumenten te begrijpen en hierop in te spelen en manieren te vinden om hen op elk moment te helpen, waar ze ook hun tijd doorbrengen.

Als je online video negeert, mis je letterlijk miljarden mogelijkheden om met mensen in contact te komen.

Vandaag is het duidelijk dat consumenten een belachelijke hoeveelheid tijd doorbrengen met digitale video. Ter illustratie, volgens Deloitte besteden Amerikaanse internetgebruikers gemiddeld 15 uur per week aan digitale video.

Dus vanuit een schaalmodel, als je online video negeert, mis je letterlijk miljarden mogelijkheden om met mensen in contact te komen.

De nieuwe wereld van video-marketing

Schaal op zich betekent natuurlijk niet zoveel voor ons. Laten we dus ook naar de feiten kijken om de waarde van digitale video te ondersteunen, met name voor doelen met directe respons. We richten ons op YouTube, ’s werelds op een na meest gebruikte zoekmachine achter Google.

Hoewel YouTube ook een entertainmentbestemming is, gaan kijkers er niet heen om gewoon willekeurig door de populairste video’s van de dag te bladeren. Zo zegt 70% van de millennials dat ze YouTube hebben gebruikt om te leren iets nieuws te doen of meer te weten te komen over iets waarin ze geïnteresseerd zijn. 1 Dat lijkt ontzettend veel op zoekintenties voor mij.

Dit gedrag van consumenten is niet onopgemerkt gebleven door de Googles en Facebooks van de wereld. Daarom hebben ze videoadvertentietools ontwikkeld die speciaal zijn ontwikkeld om marketeers te helpen om deze te gebruiken.

Marketeers kunnen nu aangepaste intentdoelgroepen maken om YouTube-kijkers te bereiken die al een specifieke Google-zoekopdracht hebben uitgevoerd. Het is een geweldige manier om de cirkel te sluiten, want volgens het Pew Research Center wordt YouTube nu gebruikt door bijna driekwart van de Amerikaanse volwassenen en 94% van de 18- tot 24-jarigen.

En YouTube lanceert voortdurend nieuwe indelingen, zoals TrueView voor actie , waarmee je media kunt kopen en optimaliseren voor acties die kijkers kunnen doen met advertenties, zoals aanmelden voor een service of het kopen van een product.

Bij 3Q helpen we onze klanten al om deze nieuwe tools te gebruiken. Een recente campagne die we hebben uitgevoerd voor CuriosityStream, een over-the-top site met video-inhoud, combineerde TrueView voor actie-advertenties met Customer Match en verbeterde de klikfrequentie met 240%, genereerde 89% meer aanmeldingen en verminderde kosten per acquisitie met 12% 2 (vergeleken met standaard TrueView met handmatig bieden). Dat zijn getallen die de moeite lonen.

Videomaatstaven met directe respons die zinvol zijn

Ik hoop dat de noodzaak om digitale videomarketing in je plan op te nemen als een performance-marketeer nu duidelijk is. Maar als je nieuw bent bij video, is er waarschijnlijk nog een grote vraag aan je hoofd: hoe meet ik de ROI?

Het is een goede vraag, want het zal niet hetzelfde zijn als voor zoeken. Dat betekent dat marketeers van de prestaties nieuwe meetmethoden zullen moeten gebruiken voor video-achtige vergeten over de toeschrijving van de laatste klik.

Bij zoekmachine marketing begrijpen we allemaal dat klikken de primaire maat is voor de intentie van een potentiële klant om te weten, te gaan, te doen of te kopen. Er hoeft echter niet op een advertentie te worden geklikt om deze effectief te laten zijn, en dit geldt met name voor videoadvertenties.

Iemand ziet bijvoorbeeld uw advertentie voor een paar schoenen tijdens het bekijken van video’s op YouTube en besluit later die dag een aankoop te doen. Dit worden view-throughconversies genoemd en nauwkeurige boekhoudingen hiervan zijn belangrijk bij het berekenen van de ROI van uw videocampagnes.

En hier is nog een belangrijk punt om te overwegen voor het meten van digitale video: net zoals je onderscheid maakt tussen een klik op de kop of extensie van een tekstadvertentie en een klik waarin iemand iets leuk vindt op sociaal gebied, is het belangrijk om een ​​vergelijkbare oefening uit te voeren bij het vergelijken van verschillende video’s. bestemmingen. Dat betekent ervoor zorgen dat alle mediabureaus de definitie van advertentieweergave van de Media Rating Council gebruiken, omdat het een verschil maakt , zelfs voor prestatie-advertenties.

Tijd om te stoppen met het maken van excuses

Ik weet dat sommige marketeers nog steeds nerveus zijn om zich te wagen in de wereld van directionele statistieken en kwalitatieve creativiteit. Als dat u is, is mijn aanbeveling om diep adem te halen en uw angsten te overwinnen. Er is gewoon te veel verkeer op digitale video – en te veel aandacht, in het geval van YouTube, om te negeren.

Als het uw ultieme doel is om uw bedrijf te laten groeien, moet u overal kunnen anticiperen en de intenties van de consument vastleggen. Het negeren van deze mensen omdat de gegevens niet meetbaar zijn tot op het vierde decimaalteken, of omdat de advertenties niet binnen één minuut op een laptop kunnen worden gemaakt, is niet langer een geldig excuus. Het is tijd om te profiteren van de videomogelijkheid voordat je concurrenten je verslaan.

Lees onze vraag en antwoord met David Rodnitzky om meer te weten te komen over wat marketeers voor prestaties van video kunnen krijgen.

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%