#Theo-Herbots | #Tienen | #Blog-#Natuurfotografie #Theo-Herbots | 10 tips voor een betere landschapsfotografie | 10 tips for better landscape photography

Advertenties

xxxxxxxx

10 tips voor een betere landschapsfotografie

Landschapsfotografie is een zeer populair genre en veel amateurfotografen beginnen hun hobby’s te doen. Er is echter nog veel meer aan de hand dan alleen ergens mooi uit te gaan, je camera op je gezicht te laten lijken en op de ontspanknop te klikken.

Ben je naar buiten gegaan en heb je wat landschapsfoto’s genomen en toen ontdekt dat ze er niet zo goed uitzien als je thuiskomt? Ben je verdwaald als je uitgaat, en weet je niet wat je moet fotograferen, of hoe? Hier zijn 10 tips om je te helpen betere landschapsfotografie te maken.

Een struik die op de rand van sommige rotsen probeert te groeien, laat zien hoe hard de omgeving is en leidt je naar de kliffen.

1 – Werk aan de scène

Een ding dat je veel nieuwe fotografen ziet doen, is naar een scène lopen, een foto maken en denken dat ze klaar zijn. Een meer ervaren persoon zal echter veel meer foto’s maken en tijd doorbrengen met rondlopen en zien wat ze kunnen krijgen van die scène.

Denk aan verschillende hoeken en verschillende hoogten. Met digitaal kun je zoveel foto’s maken en kost het je niets, behalve een paar minuten. Dus werk aan de scène en kijk wat je nog meer kunt krijgen.

2 – Toonaangevende lijnen en patronen

Dit is iets dat we allemaal vanaf het begin leren, een leidende lijn vinden die je kijker in beeld brengt. Hekken, wegen, of iets dat lijkt op een lijn, dat begint aan de zijkant van het frame en mensen naar je beeld voert. Het is de uitnodiging om naar de foto te kijken.

Patronen kunnen een goede manier zijn om aandacht te trekken . Als je ergens een patroon opmerkt en er een foto van maakt, is de kans groot dat je publiek het ook interessant vindt. Patronen kunnen overal zijn, in de grond, op de schors van bomen, hoe ze worden geplant. Ze kunnen fascinerend zijn.

Wegen kunnen geweldige leidende lijnen zijn om je kijker in beeld te brengen.

3 – Tijd van de dag

Dit is iets dat we allemaal in het begin leren, het tijdstip van de dag is belangrijk. Het is ook afhankelijk van de tijd van het jaar. Hier in Zuid-Australië kun je de hele dag door schieten in de winter. De zon staat nooit hoog aan de hemel, de schaduwen zijn zacht en het is een geweldige tijd van het jaar om foto’s te maken. Aan de andere kant is de zomer verschrikkelijk. Het is heet, het licht is hard, de schaduwen zijn scherp en vaak zien de kleuren in je afbeeldingen er gebleekt uit.

Bedenk waar u bent en welke tijd van de dag het beste is wanneer je foto’s wilt maken. Sommige mensen geven de voorkeur aan de vroege ochtend, er zijn niet veel mensen in de buurt en je kunt krijgen wat je wilt voordat de dag begint. Anderen geven de voorkeur aan later op de dag en vinden het niet erg om hun locatie te delen.

Sommige gebieden die u wilt fotograferen, zullen beter zijn voor zonsopgang, omdat u daar misschien geen zonsondergang kunt krijgen . Of het zou andersom kunnen zijn. Veel kustgebieden aan de oostkust van Australië betekenen dat het bijna onmogelijk is om een ​​zonsondergang te krijgen, dus je moet vroeg opstaan ​​en in plaats daarvan naar zonsopgang streven.

Vroeg in de ochtend kan zonsopgang betekenen, maar op bepaalde tijden kun je ook mist op het water krijgen.

4 – Kijk naar je voorgrond

De voorgrond wordt vaak vergeten bij het maken van landschapsfoto’s, maar soms is wat recht voor je is precies wat je nodig hebt om je beeld sterker te maken.

Sommige afbeeldingen van landschappen kunnen een beetje interessanter zijn door een kleine plant toe te voegen of iets dat vooraan staat, dicht bij de camera. Het kan ook een leidraad zijn voor de scène aan de achterkant van de afbeelding.

De planten op de voorgrond geven belangstelling voor het achterliggende landschap.

5 – Kijk wat andere fotografen doen

Zonder twijfel is een van de beste dingen die je kunt doen om naar andere fotografen te kijken en kennis te nemen van wat ze doen. Onderschat niet hoeveel je kunt leren door naar het werk van anderen te kijken. Niet alleen goede of professionele mensen, maar ook amateurs, je kunt het goede en het slechte zien.

Zoek naar werk dat je leuk vindt en bepaal waarom je het leuk vindt, precies wat het is waarvan je denkt dat het het doet werken. Kun je nagaan wat het is met dat beeld dat je jaloers maakt dat je het niet hebt genomen?

Maak aantekeningen van afbeeldingen die volgens u niet erg goed zijn. Analyseer ze en zie wat het is dat je vindt niet werkt. Leer van hen en zorg ervoor dat je niet dezelfde fouten maakt.

6 – Denk aan de seizoenen

Het is heel gemakkelijk om op een dag naar buiten te gaan en foto’s van een bepaalde plaats te maken, en dan te vergeten dat het bestaat, maar hoe zit het met denken over andere tijden van het jaar? . Sommige plaatsen zien er in de zomer er beter uit dan in de winter. De lente kan een tijd zijn met veel bloemen, terwijl de herfst je kleurrijke bomen geeft.

Door het hele jaar door dezelfde plek te fotograferen, krijg je elke keer dat je daar naartoe gaat een ander gevoel voor je afbeeldingen.

Het is ook een goed idee om na te denken over waar je foto’s wilt nemen en overweeg dan wat het beste seizoen is om het te laten zien. De bergen kunnen in de zomer schaars en ongeïnspireerd lijken, maar in de winter zijn ze bedekt met sneeuw; het voegt een andere dimensie toe.

De herfst kan veel kleur brengen in uw landschapsfotografie.

7 – Zoek naar het kleinere landschap

Als u niet thuis bent, kunt u heel gemakkelijk een groothoeklens opzetten en al uw foto’s erbij nemen. De meeste landschappen zijn brede vergezichten die het tafereel laten zien dat zich vóór u bevindt. Maar er zijn andere manieren om te laten zien wat er is. Kijk rond op objecten of planten die je op de voorgrond kunt gebruiken. Dit is vooral goed als het onderwerp zich in de verte bevindt. Het kan iets interessants geven voor je afbeelding.

Probeer een zoom- of macrolens mee te nemen. Misschien kun je iets als de flora fotograferen. Zoom niet alleen in op bloemen die erop groeien, maar kijk eens naar de hele plant en waar deze zich bevindt. Je kunt het een context geven met betrekking tot zijn omgeving. Dit kan je soms helpen om een ​​heel ander verhaal te vertellen.

Bloemen die in het zand proberen te groeien, helpen om het verhaal van de locatie te vertellen.

8 – Welke apparatuur heb je nodig?

Je hebt niets speciaals nodig om landschappen te fotograferen, een camera met een goede lens is voldoende. Je kunt een compactcamera net zo goed gebruiken als een DSLR, het is echt aan jou.

Als u een DSLR gebruikt, wilt u waarschijnlijk een groothoeklens, of iets langer. Landschapsfotografen hebben de neiging om meer brede hoeken te gebruiken, hoewel velen ook tot 200 mm lenzen gebruiken . U hebt niet de beste camera die beschikbaar is nodig, en vaak is het de keuze van de lens die u de beste resultaten zal geven.

Een stevig statief is goed om te hebben. Het beste advies is om het beste te krijgen dat je je kunt veroorloven, niet beknibbelen op de prijs, je zult er later spijt van krijgen als je dat doet. Een externe ontspanknop is ook een geweldig stuk kit om te gebruiken, of je kunt de zelfontspanner op je camera gebruiken.

Als je vordert, en naarmate je vaardiger wordt in landschappen, neemt de uitrustingslijst de neiging om te groeien. Je zult merken dat je items als filters voor lange belichtingen wilt of betere lenzen wilt. De lijst kan eindeloos zijn.

9 – Statief: wanneer te gebruiken of niet

Er is een mening dat als je een serieuze landschapsfotograaf bent, je altijd een statief zult gebruiken, wat er ook gebeurt. Als u dat niet bent, kunt u niet oprecht zijn over uw vak.

Het is een manier om ernaar te kijken. Maar, zoveel nieuwe en ervaren fotografen, merk dat het beperkend kan zijn, of je creatieve flow verstikken; dat je niet gemakkelijk kunt bewegen wanneer je je foto’s maakt.

Het korte antwoord hierop is dat je je prettig moet voelen wanneer je aan het fotograferen bent, dus er is niets mis met het niet gebruiken van een statief. Hoewel je ook moet accepteren dat je soms niet de scherpste beelden krijgt – dus het is een afweging.

Als u ’s nachts fotografeert, is een statief een must, vooral als u geen lawaaierige foto’s wilt . Een statief betekent dat u de beste instellingen op uw camera kunt gebruiken om de beste beeldkwaliteit te krijgen.

10 – Kijk voor het verhaal

Het valt niet te ontkennen dat sommige plaatsen waar je naartoe gaat saai lijken, en je zult je afvragen waarom je daar in hemelsnaam naartoe bent gegaan. Het is een van die momenten waarop je andere tips hier wilt overwegen, maar een tip die echt kan helpen is het verhaal van het gebied te vinden.

Overweeg waar je bent en waarom je bent gegaan. Is er een geschiedenis die je kunt zien die nog steeds bestaat? Hoe kun je dat opnemen in de afbeelding om het verhaal te laten zien?

Op veel plaatsen in Victoria, Australië, kun je naar een stad reizen en daar heel weinig vinden. Het enige wat er kan zijn graansilo’s en velden van gewassen in verschillende groeistadia. Bekijk de silo’s van dichtbij en kijk of je kunt fotograferen hoe lang ze daar hebben gestaan. Zoek naar hoe ze worden gebruikt. Er zullen altijd spoorwegsporen naast zijn, dus schiet op hoe ze je naar de silo’s leiden (zie tip # 1 hierboven). Misschien eentje van een afstand waarop de silo’s in een vlak land staan. Het verhaal gaat helemaal over de silo’s en dat platteland.

Landschapsfotografie is prachtig, en waar je foto’s van kunt nemen is eindeloos. Denk aan alle tips hier en zij moeten u helpen uw beste landschapsfotografie te maken.

Deel alstublieft alle andere tips die u hebt voor landschapsfotografie en uw afbeeldingen in de onderstaande opmerkingen. Als u enkele tips gebruikt, laat me weten hoe ze voor u hebben gewerkt.

Lees meer in onze categorie Tips & Tutorialtips-better-landscape-photographys

Leanne Cole studeerde af aan de VCA met een Bachelor of Fine Arts in Melbourne, Australië. Ze is sindsdien werkzaam als praktiserend kunstenaar en leert mensen hoe ze Fine Art Photographers kunnen zijn. Ze geeft ook fotografie met een lange belichtingstijd en geeft workshops in Melbourne. Klik hier om haar 10 tips voor langebelichtingsfotografie in de stad te downloaden . Je kunt haar vinden op haar website .

  •  Theo-Herbots-Wix-NL|Tips voor foto-Blogs

 

Ik haal de inspiratie van dergelijke artikels uit mijn eigen Magazines

Verneem meer hoe het werkt ==>>

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%