Vandaag zijn we verheugd om ons gesprek met gastrechter Peter-Paul de Meijer te delen . Het werk van De Meijer werd erkend door een aantal buitenmagazines voor wie hij een frequente medewerker werd. Hij combineert persoonlijk werk met commerciële opdrachten voor verschillende bedrijven in de buitenluchtindustrie, zoals Red Bull, O’Neill en Motion Analysis. De Meijer verschuift zijn fotografische interesses naar reizen, avontuurlijke sporten en voedselfotografie. In 2011 begon hij een voortdurende samenwerking met de 3-sterren Michelin-kok Sergio Herman. Zijn werk was te zien in verschillende redactionele tijdschriften, zoals Traveler’s World (Europa), Whitebook (China) en Powder Magazine (VS), onder andere.

japan-ppdemeijer-2 door peter_paul

Wat inspireerde je om een ​​fotograaf te zijn?

Skateboardfotografie. Ik verslond skateboardmagazines, sommige van de hoeken waren gewoon zo creatief en verlichtingstechnieken leken zo geavanceerd.

Wat was je eerste camera en waar fotografeer je vandaag mee?

Mijn eerste camera was een analoge Canon EOS 30, daarna heb ik meerdere digitale Nikon-camera’s gehad, ik gebruik op dit moment een Fuji GFX 50S.

Wanneer iemand naar je foto’s kijkt, wat wil je dat ze ermee weghalen, wat probeer je te communiceren?

Als het om een ​​klant gaat, wordt het vaak hun product geportretteerd op een manier die zij zich voorstellen. Het is geweldig om wat creatieve vrijheid te hebben en verschillende visies door elkaar te laten lopen en ze voor iedereen een bevredigend resultaat te laten zien. Wanneer het persoonlijke foto’s zijn, gaat het vaak om het communiceren van de schoonheid van vormen en de natuur.

kashmir-ppdemeijer-2 door peter_paul

Wat vind je zo leuk aan fotografie?

Het is zo’n krachtige en effectieve manier om emoties over te brengen. Ik prefereer het boven videografie.

Wat heeft fotografie voor jou gedaan?

Het heeft me overal ter wereld gebracht, iets waar ik heel dankbaar voor ben.

Hoe beschrijf je jouw stijl?

Ik zou eenvoudig zeggen, met een sense-symmetrie.

Als je één lens moest kiezen, welke zou dat dan zijn en waarom?

Op een 35-mm camera, een 50 millimeter, met een groot diafragma.

stubai-ppdemeijer-1 door peter_paul

Wat zijn jouw 3 tips voor anderen die betere fotografen willen worden?

    • Oefen zoveel als je kunt.
    • Zoek naar inspirerende fotografie en probeer te bedenken waarom het zo inspirerend is.
    • Ga in gesprek met collega-enthousiastelingen en zie en leer van hun manieren.

Heb je negatieve feedback gekregen van je werk? Wat heb je eraan gedaan?

Er gaan heel wat critici over alles en ik ben me er van bewust dat niet iedereen mijn werk leuk zal vinden. Hoewel ik op dit moment geen specifieke situatie kan bedenken, geloof ik dat het goed is om in jezelf te geloven en trouw te blijven aan je werk. Als je denkt dat het goed genoeg is om daar te zijn, ga er dan zeker voor.

Waar heb je leren fotograferen?

Meestal thuis, alleen, uitzoeken hoe alles werkt. Later, toen ik geconfronteerd werd met opdrachten, leerde ik veel meer over klantrelaties en de manieren om een ​​winstgevende fotografiebusiness te behouden.

Raw vs jpg en waarom?

Rauw, er is zoveel meer dat je ermee kunt doen in de nabewerking.

kashmir-ppdemeijer-1 door peter_paul

Wat heb je in je cameratas bij je?

Ik probeerde opdrachten zo licht mogelijk uit te voeren. Een camera, soms twee, een groothoeklens, een normale lens en indien nodig een telelens. Soms draagbare flitsen. Vaak een statief.

Wat is de meest voorkomende fout die mensen tegenwoordig zien bij het fotograferen?

Ik denk dat er tegenwoordig veel replicatie is van anderen.

Wat is je droomlocatie om te fotograferen?

Antartica is een plek die ik ooit zou willen bezoeken.

stanton-ppdemeijer-1 door peter_paul

Hoe bepaal je waar je een foto wilt maken?

Ik fotografeer graag waar het licht interessant is.

Wat is de toekomst voor jou?

We zijn onlangs verhuisd naar Nieuw-Zeeland met de mooiste natuur die ik ooit heb gezien. Ik werk hier aan een nieuwe serie.