Hoe een espresso te drinken als een Italiaan

Advertenties

Hoe espresso te drinken als een Italiaan

Sophie-Claire Hoeller 12 juni 2015, 19:13 uur
Flickr / Ed Chadwick

Net zoals je zou spotten met een Europeaan die mayonaise op een hotdog doet, kunnen Italianen je espresso drinken afkeuren, omdat ze hun eigen, zeer serieuze koffiecultuur hebben.

Ja, er is zowel een goede als een verkeerde manier om espresso te drinken, daarom hebben we een echte live-Italiaanse – Luca Di Pietro, dierenarts in de koffie-industrie en oprichter van Tarallucci e Vino in New York – getikt om ons een kijkje te geven in hoe drink het als een local.

1. Begrijp wat een espresso is

Koffiebonen zijn koffiebonen. Ondanks wat de koffie-industrie (althans de Amerikaanse) je probeert te overtuigen, bestaat er geen espresso. De manier waarop koffie wordt geëxtraheerd, is wat verschillende koffiedranken maakt – zoals gezette koffie, een Franse pers of espresso. Espressomachines gebruiken 132 pond per vierkante inch druk om koffie te extraheren, waardoor het zich onderscheidt van bijvoorbeeld gezette koffie, die alleen de zwaartekracht gebruikt. Traditioneel is een kopje zeven gram koffie en het duurt niet langer dan 25 seconden om te zetten.  Di Pietro zegt dat espresso niet bitter moet zijn en geen hartkloppingen mag geven. “Een van de grote problemen die ik heb met de nieuwe golf van coffeeshops is dat ze espresso’s maken met 18 tot 20 gram koffie. In principe geven ze je twee tot drie keer de cafeïne van een traditionele espresso, en in die kleine dosis vloeibaar … de verhouding cafeïne per ounce is ongelooflijk hoog en maakt de koffie extra geëxtraheerd en bitter, “zegt hij.

2. Wees een snob

Italianen nemen hun koffie serieus, dus dat zou jij ook moeten zijn. “Deze nieuwe golf coffeeshops, ze zeggen ‘oh we gebruiken een lokale koffiebrander en hij gebruikt slechts een kleine partij,’ en dat is allemaal goed en wel, maar hoe consistent is hij? Hoe is zijn verpakking? “, Vraagt ​​Di Pietro. “Koffie wordt snel oud als het niet goed wordt behandeld. Er zijn veel misvattingen over koffie, maar de grote equalizer is smaak. Koffie moet goed smaken en moet 365 dagen per jaar goed smaken.”

3. Laat het speciaal voor u maken

Di Pietro legt uit dat espresso zowel express betekent als speciaal voor jou gemaakt. Het moet op bestelling worden gemaakt en snel.

4. Bestel het aan de bar

Zeer zelden zou een koffiedrinker in Italië gaan zitten en een espresso bestellen.
Flickr / Mark

5. Drink het snel op

“Espresso moet uitdrukkelijk voor u worden gemaakt, maar het moet ook heel snel worden gedronken”, zegt Di Pietro, en legt uit dat het moet worden gedronken terwijl de “crema” er nog bovenop zit. De crema is een romige emulsie van de oliën van de koffie, en fungeert als een deksel voor de espresso, waardoor alle aroma’s binnenblijven. Dat gezegd hebbende, het verdwijnt snel.

6. Drink nooit een espresso zonder crema

Of het zit al te lang rond of het is decaf. “Daarom zouden koffiepuristen het nooit aan tafel bestellen”, legt hij uit. Omdat de crema dunner wordt en zo snel verdwijnt, betekent het dat je het overal waar dat niet aan de balie is, waarschijnlijk te laat krijgt. “Tegen de tijd dat ze het halen en het je raakt, vooral als het druk is, is het klaar en is de crema verdwenen.

7. Neem even de tijd om te genieten van de traditie eromheen

“Bestel het aan de bar en begin een gesprek met de barista”, zegt Di Pietro. “Het gaat over de gezelligheid, het is de kleine smaak, de pick-me-up in de ochtend, en het is iets snel.”

8. Weet dat je altijd espresso kunt drinken, maar bestel nooit een cappuccino na het ontbijt

U kunt op elk moment van de dag een espresso drinken. Cappuccino wordt echter afgekeurd na 11 uur. “In Italië zullen mensen je heel vreemd aankijken als je na 11 uur een cappuccino hebt. Ze fronsen absoluut iemand die na het eten of bij een maaltijd cappuccino heeft, omdat koffie op basis van melk gereserveerd is voor de ochtend en het ontbijt.”
Flickr / Anders Fredenslund

9. Voeg geen melk toe

Als je melk toevoegt, maak je er een espresso-machiatto van en zou je het na 11.00 uur niet meer moeten drinken. Di Pietro moedigt echter wel aan om van je espresso een caffe corretto te maken door er vloeistof aan toe te voegen. Maar dat is natuurlijk veel later op de dag.

10. Zie het als een manier van leven, niet als een speciale gelegenheid

“Neem een ​​snelle espresso, misschien een beetje gebak, wissel wat woorden uit en je bent onderweg. Het is niet iets waar je lang over blijft hangen”, zegt Di Pietro. “‘S Ochtends een espresso drinken is geen speciale gelegenheid, het is een manier van leven. Sommige mensen hier behandelen het als een speciale gelegenheid en dus zijn ze bereid te wachten op een barista met een houding, die gek wordt van de molen. Snijd je snor af, doe je wollen hoed af, het is zomer. Het gaat niet om de show, het is een manier van leven. “

MEER OVER KOFFIE

Klik hier ==>>

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

One thought on “Hoe een espresso te drinken als een Italiaan

  1. INTERNATIONALE KOFFIEDAG || INTERNATIONAL COFFEE DAY - Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf 1 oktober 2020 at 08:31

    […] Dus proost! […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%