Hoe lekker eten fotograferen ||How to photograph good food

Advertenties

Hoe maak je lekker eten fotograferen – 10 makkelijke tips

 • GEPLAATST DOORDoor EMILY 
 • 16 JULI 2020 

Fotograferen lekker uitziend eten is moeilijker dan het lijkt!

We geven je 10 tips om je eten gefotografeerd te krijgen in hun ware kleuren en op zoek naar lekker! Oh, en stuur je beste resultaat in voor onze Fotowedstrijd!

Het thema van de maand is “Colors of the World”. We kunnen overal kleuren vinden, natuurlijk, maar wat onderscheidt verschillende delen van de wereld meer, kleur-gewijs … dan de lokale keuken?

Denk aan het rood-wit-groen van de pizza Margherita, de felgele rijst in Spaanse paella, de zwart+wit+kleur-combo’s in Japanse sushi. Begint je mond water te geven als je foto’s ziet van felgekleurd, lekker voedsel?

Dit effect kan alleen gebeuren wanneer de foto’s echt goed zijn gedaan. Bruin, verrassen bananen, ingestorte ovenschotels, gaar broccoli, kleuren maken of breken uw voedsel fotografie.

1. Statief

1. Statief

Bij het fotograferen van voedsel heb je een statief nodig.

Neem de tijd om al uw camera-instellingen te controleren en de beste composities te maken, zonder zich zorgen te maken over bewegingsonscherpte.

Gebruik de zelfontspanner op uw camera om te voorkomen dat u de camera beweegt wanneer u op de sluiterknop drukt.

2. Zacht licht

2. Zacht licht

Eten ziet er op zijn best in zacht licht. Vermijd harde schaduwen veroorzaakt door direct zonlicht.

Zonlicht door uw netto gordijnen is waarschijnlijk ideaal. Iets meer dan het blootstellen van uw foto maakt uw eten er nog beter.

Het laat uw achtergrond verdwijnen en uw voedsel ziet er nog beter. Experimenteren met licht geeft je de beste resultaten.

3. Scherptediepte

3. Scherptediepte

Als uw scherptediepte groter is, zal meer van uw foto scherp zijn.

Met behulp van een grotere scherptediepte kan mooi zijn, maar kan ook saai zijn. Het kiezen van een smalle scherptediepte maakt minder van uw beeld scherp.

De ogen van de kijker worden automatisch aangetrokken door de scherpste delen van uw foto. U bent verantwoordelijk voor hoe mensen uw foto bekijken.

Houd hier rekening mee bij het kiezen van uw scherptediepte.

4. Dressing uw set

4. Dressing uw set

Gebruik je beste China en bijpassende kleuren. Vermijd drukke patronen als je de aandacht van uw voedsel niet wilt afleiden.

Een mandje brood met een geruite tafelkleed zou kunnen werken, omdat het brood zelf niet veel kleur heeft.

Een kleurrijke groenteschotel met hetzelfde tafelkleed kan het beeld snel over-verzadigen.

Je eten krijgt niet meer zoveel aandacht.

5. Witbalans

5. Witbalans

Stel uw witbalans precies goed in om de juiste kleuren te krijgen. Te veel blauw in je mozzarella ziet er niet smakelijk uit.

En te veel geel in je yoghurt is ook geen goed idee.

Zorg ervoor dat de kleuren in uw foto realistisch zijn. Vind je het moeilijk om de beste witbalans instelling te vinden?

Schiet in RAW en je de witbalans later eenvoudig bewerken met je fotobewerkingssoftware. Lees verder voor meer tips over witbalans.

6. Laat het schijnen! (of niet)

6. Laat het schijnen! (of niet)

Sommige gerechten zien er veel beter uit als je een beetje glans toevoegt. Poets bijvoorbeeld altijd je appels op met een theedoek.

Of giet een beetje olie op het eten.

Iets dat wonderen kan doen voor het eten op uw foto: spray een beetje water op het eten. Dit werkt geweldig met het meeste fruit, sla en vele andere voedingsmiddelen.

Wees echter voorzichtig, sommige soorten voedsel zijn veel smakelijker wanneer ze geen enkele vorm van glans.

Bananen, brood en rijst zijn het beste om mat te laten.

7. Snelheid

7. Snelheid

Hoe meer tijd je nodig hebt voor het fotograferen van voedsel dat er geweldig uit ziet wanneer vers bereid, hoe minder aantrekkelijk het gaat kijken wanneer meer tijd verstrijkt.

Alles zakt een beetje en kan zelfs van kleur of textuur veranderen. Daarom is snelheid – dus een goede voorbereiding – erg belangrijk.

8. Orde van de dingen

8. Orde van de dingen

Stel eerst je statief in en maak je compositie.

Het is veel gemakkelijker om uw borden en kommen te verplaatsen dan uw statief.

Zoals eerder vermeld, ziet eten er het beste uit als het super vers is en slechts enkele momenten voor het fotograferen van de foto’s wordt bereid.

Alles is nog steeds op zijn plaats, niets is vloeibaar en kleuren zijn zoals ze zouden moeten zijn.

Zorg ervoor dat al uw foto versnelling is ingesteld en klaar om te gaan wanneer u uw taart uit de oven of uw dessert uit de koelkast.

9. Snijd het voedsel

9. Snijd het voedsel

Uw taart ziet er geweldig uit vanaf de buitenkant, maar je hebt zo hard gewerkt om alle lagen mooi en recht te maken.

Dat wil je laten zien, toch? Snijd een stuk van de taart en laat zien wat er in zit.

Dit werkt ook voor brood en vlees. Het ziet er gewoon beter uit wanneer al gesneden!

10. Een beetje vreemdgaan is oké.

10. Een beetje vreemdgaan is oké.

Bij het fotograferen van een bolletje ijs, moet je het doen in een ijskoude omgeving, of je zou super snelheid moeten hebben.

Als je het leuk vindt om comfortabel te blijven tijdens de shoot, bedrieg dan een beetje.

Veel voedselfotografen gebruiken trucs. In plaats van het gebruik van echt ijs, kan u ook gebruik maken van een aantal aardappelpuree. Het ziet er echt genoeg uit en smelt niet!

Nog een paar cheats:

 • Valt je hamburger steeds om? Gebruik kleine spiesjes om het bij elkaar te houden.
 • Altijd wattenstaafjes klaar om weg te borstelen kleine druppels of andere onvolkomenheden van de scène.
 • Gebruik een stuk plastic, hout, of nog beter: klei, om een wig te maken. Met behulp van een wig onder een glas of kom kan uw voedsel iets kantelen en geven de kijker een betere blik in het. Het kan ook scheve lijnen recht.
 • IJsblokjes zorgen ervoor dat je koude drankje er goed uitziet. Maar echte ijsblokjes smelten snel. Daarom zou ik aanraden met behulp van plastic nep ijsblokjes. Ze geven je veel meer tijd om je beste foto te maken.

Kortom

Kortom

Fotograferen van voedsel betekent dat het eten er zo lekker mogelijk uitziet, gebruik maken van een statief en zacht, natuurlijk licht. Kies een niet al te smalle scherptediepte en speel een beetje met de scherptediepte-instellingen totdat je het goed hebt.

Uw eten ziet er nog beter op bijpassende servies. Zorg ervoor dat de omgeving van het eten niet afleidt. De focus moet liggen op het eten. Toon uw eten vanuit meerdere hoeken, vergeet niet om de binnenkant van het voedsel te laten zien, door bijvoorbeeld brood te snijden.

Bereid de set goed, om ervoor te zorgen dat het eten ziet er op zijn best als je foto’s te nemen.

Last but not least: wees creatief in uw oplossingen wanneer u moeilijkheden tegenkomt. Probeer een aantal van de tips in dit artikel en bedrieg een beetje indien nodig.

https://atomic-temporary-101000651.wpcomstaging.com/pexels-videos-1851768-2-mp4/

BEDANKT VOOR UW BEZOEK

MAAR VOORALEER U DEZE SITE VERLAAT, NEEM OOK EENS EEN KIJKJE HIER BENEDEN

VERNEEM MEER OVER MIJN BLOG & FOTOGRAFIE

KLIK OP DE AFBEELDING HIER BENEDEN

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

2 thoughts on “Hoe lekker eten fotograferen ||How to photograph good food

 1. Hoe lekker eten fotograferen ||How to photograph good food – Mellissify 6 augustus 2020 at 09:48

  […] Hoe lekker eten fotograferen ||How to photograph good food […]

  Beantwoorden
  1. Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots – Potterijstraat 151 / 3300 Tienen België – Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%