MOTOR TOURING CLUB THE LOST COYOTE #TIENEN BELGIUM

MOTOR TOURING CLUB THE LOST COYOTE TIENEN BELGIUM

In mijn jeugd ben ik lid geweest van een MOTOR TOURING CLUB, toen ik vorig weekend voorbij de ruines van de afgebrande begijnhofkerk van Tienen kwam en ik deze prachtige motoren zag, ging mijn hart sneller slaan.

Ik kon het niet laten om er enkele foto’s van te maken en heb deze mensen beloofd om binnenkort een ganse reportage te maken over hun MOTOR TOURING CLUB net zoals ik in het verleden ook reeds andere verenigingen in de kijker heb geplaatst

Ik ga vanaf nu ook terug meerdere artikelen over mijn Prachtige Stad #Tienen

Ondertussen heb ik toch reeds deze foto’s gepubliceerd

Ondertussen hier beneden wat meer uitleg over motorclubs

Activiteiten en doelstelling

De activiteiten en doelstelling van motorclubs kunnen sterk verschillen en zijn ook afhankelijk van de doelgroep. Men moet dan denken aan gezamenlijke toertochtenpuzzelrittenoriëntatieritten etc., bezoeken aan andere motorclubs, motortreffens enz. De clubkas wordt gespekt met contributie van leden, maar ook door het organiseren van evenementen die openstaan voor andere motorrijders. Ook worden vaak goede doelen gesteund en ritten voor gehandicapten in zijspannen georganiseerd. Maar niet alle evenementen hoeven gerelateerd te zijn aan motorrijden. Tijdens de wintermaanden kan men contact houden met feestavonden, spelavonden, lezingen enz.

Bestuur

Een motorclub heeft in het algemeen een gekozen bestuur zoals elke vereniging, met een voorzitterpenningmeester enz. Meestal is echter één bestuurslid belast met de organisatie of coördinatie van motorevenementen. Dit is de toercommissaris. Soms is hij/zij het hoofd van een toercommissie.

Leden

De leden van een motorclub betalen net als bij de meeste verenigingen contributie, maar nemen in veel gevallen ook een deel van de organisatie voor hun rekening. Zo zijn er leden die zich bezighouden met het organiseren van evenementen, een clubblad, beheer van een website, contacten met andere verenigingen, plaatselijke overheid en (plaatselijke) pers.

Clubblad

Veel, met name grotere, motorclubs brengen op gezette tijden een clubblad uit. Dit bevat verslagen van gehouden evenementen, notulen van vergaderingen en andere wetenswaardigheden. Bij merkenclubs wordt uiteraard bijgehouden welke nieuwe ontwikkelingen er van het betreffende motorfietsmerk te melden zijn en zijn er soms ook bijdragen van de landelijke importeur. Sommige clubbladen doen qua lay-out en presentatie nauwelijks onder voor landelijke motorbladen, maar verschijnen in het algemeen minder vaak (bijvoorbeeld per kwartaal).

Motorclubs voor bepaalde doelgroepen

Merken en typen van motorfietsen

Van vrijwel alle merken van motorfietsen bestaan clubs. Dit is bij historische merken interessant vanwege de uitwisseling van moeilijk verkrijgbare onderdelen en het delen van de technische kennis om de machines rijdend te houden. Bij nog bestaande merken speelt dit probleem niet, maar toch zijn er grote verenigingen van motorrijders die hetzelfde merk en type motor berijden.

Fanclubs

Fanclubs zijn vaak gewijd aan een motorsporter en bestaan niet veel langer dan de sportcarrière van deze persoon duurt. Echter ziet men steeds vaker dat fans van bepaalde motormerken initiatief nemen om het internet te gebruiken om hun passie te delen. Soms kan dat uitgroeien tot het oprichten van een heuse motorclub, maar meestal is het doel simpelweg het delen van informatie met andere liefhebbers.

Overige doelgroepen

BACA; kinderen, linedancers en motorrijders zamelen geld in, 22-05-2010, Katwijk, Nederland

Verder zijn er motorclubs voor:

Toenemende problemen

Vergrijzing

De gemiddelde leeftijd van motorrijders ligt inmiddels[(sinds) wanneer?] ver boven de veertig. De motorclubs vergrijzen daardoor. Bovendien sluiten jongeren zich steeds minder vaak aan bij een vereniging, van welke aard ook. De organisatie van evenementen wordt daardoor steeds vaker problematisch.

Internet en gps

Het organiseren van toertochten wordt, met gebruikmaking van routeplanners en gps, eenvoudiger. Het is voor motorrijders ook vaak gemakkelijk via internetfora een geplande rit op te sporen en daaraan deel te nemen. Lidmaatschap van een vereniging is hiervoor niet vereist.

Georganiseerde tochten en vakanties

Motortoertochten en (korte) vakanties worden ook aangeboden door reisorganisaties, waardoor ook het animo om lid te worden van een motorclub afneemt.

“Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn.”

Theo-Herbots-De Weg naar een Gelukkig leven

Van Harte Bedankt

voor Uw bezoek

uw vertrouwen

Uw inschrijving op de nieuwsbrief

en het delen met uw volgers

Klaar om meer te weten te komen over Theo-Herbots Royal Blogging en Fotografie Academy?

NEEM GERUST CONTACT VOOR VRAGEN, OPMERKINGEN, AFSPRAKEN EN VEEL MEER

VIA DEZE UNIEKE WEBSITE

ALLES VAN OP EEN PLAATS

TIJD EN MOEITE GESPAARD VOOR U

 

 

CONTACT

Theo-Herbots Gezondheid-Blog & Fotografie || Health-Blog & Photography

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil op deze Blog al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in categorieën alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag
Share on Social Media
%d bloggers liken dit: