5 fotografie tips die je nooit wilt vergeten ||5 photography tips you will never want to forget

We vroegen een getalenteerde fotograaf en communitylid van onze community sarahallegra om enkele tips te delen over hoe je een soepele en efficiënte fotoshootsessie kan houden.

Lees hieronder!

1. Besteed tijd aan het leren kennen van uw model.

Dit is, in mijn ervaring, de belangrijkste factor in het krijgen van geweldige foto’s.

Of je nu een portret maakt om hun persoonlijkheid te laten zien of dat ze in wezen een personage gaan portretteren, zoals in het grootste deel van mijn werk, het is absoluut essentieel om een relatie met je model te vormen.

2. Wees duidelijk in uw richting.

Je doel gaat variëren afhankelijk van uw stijl van fotografie, maar zorg ervoor dat u communiceert wat het ook is dat je wilt zien van uw model.

Vaak vind ik het het gemakkelijkst om de pose of uitdrukking aan te tonen waar ik voor ga.

Schetsen werken ook; zelfs eenvoudige stok cijfers! Modellen kunnen geen gedachten lezen, dus zorg ervoor dat je je concept aan hen uitdrukt op een manier die ze begrijpen!

Nooit lachen om hen of ze voelen wat ze doen is dom of verkeerd. Het is misschien niet wat je wilt, in welk geval je nodig hebt om ze vriendelijk te omleiden.

Een zin te beginnen met “Laten we dit proberen …” is een goede plek om te beginnen.

3. Probeer ongemak te minimaliseren.

Er zijn veel dingen die ongemakkelijk kunnen zijn voor uw model; vroege gesprekstijden, ijskoude wind of warme lichten, ongemakkelijke poses en verrassingen in de natuur.

De kans is groot, je niet kan voorkomen elk ongemakkelijk element dat uw model zal tegenkomen, maar probeer om het te minimaliseren.

Krijg je instellingen tracht en erachter te komen welke framing het beste is voordat u uw model vraagt om te waden in de ijskoude vijver, zodat ze daar zal zijn voor de kortst mogelijke tijd.

Dan hou een aantal dikke handdoeken klaar voor haar zodra je klaar bent!

Denk na over wat je zou willen in de plaats van het model (Thermos van hete koffie misschien?) en doe je best om dat haar aan te bieden.

4. Neem de shoot serieus, maar wees niet serieus.

Je hoeft niet te proberen een stand-up comic te zijn; Ik ben vrij gereserveerd en introvert, maar je moet altijd aangenaam en knap met uw modellen omgaan . Als je wat dingen vind om om te lachen, zal iedereen een veel betere tijd hebben!

Wees bereid om zelf ook te lachen!

5. Houd oogcontact.

Zelfs de meest doorgewinterde modellen voelen zich meestal een beetje nerveus vlak voor het strippen vooral met een nieuwe fotograaf.

Het spreekt vanzelf dat je jezelf moet gedragen in de meest professionele manier (hoewel nogmaals, een paar grappen kan helpen om iedereen een comfortabel gevoel te geven).

Houd de stemming licht noch professioneel.

In het algemeen raad ik aan om nooit een naaktmodel aan te raken, maar als het absoluut onvermijdelijk is, zorg er dan voor dat je duidelijk om toestemming vraagt en uitlegt wat je eerst moet doen.

Verneem meer over mij als Curator Bij VieuwBug

MIJN VIEUWBUG-KANAAL

OP DIT KANAAL DOE IK MEE
AAN FOTOWEDSTRIJDEN

BEKIJK DE FOTO’S

MIJN FOTOVERZAMELINGEN

Ik heb hier talrijke prachtige
Fotoverzamelingen aangemaakt

bekijk de verzamelingen

MIJN AWARDS

Ik heb reeds heel wat Top-awards behaald
En nog heel wat andere

BEKIJK ZE

EN NOG VEEL MEER

SBEKIJK ALLES

DOE HET HIER

Nieuw

Mijn Portfolio

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%