Volle maan in Tienen ||Full moon in Tienen 01/10/2020

Volle maan in Tienen

De foto’s zijn misschien niet van zo’n denderende kwaliteit.

Maar ik vond het leuk om eens te experimenteren, met foto’s te maken die “ANDER” zijn dan “ANDEREN”

Een gezegde in de Oosterse krijgskunsten

Een meester beheerst pas een Techniek
Als hij er zijn eigen Ziel kan inleggen

Zo voel ik het ook aan in Fotografie en mijn Bloggen

De foto’s hier beneden zijn dan misschien niet zo denderend, maar ik heb wel geprobeerd om er mijn ziel in te leggen

Het verheugt me, de Foto’s hierboven over de maan zijn allemaal door mezelf gemaakt.

Ik heb ze ook ingediend bij VieuwBug en ondanks dat ik het niet had verwacht, vielen ze meteen allemaal in De Prijzen

Wat betekent volle maan?

Wat betekent volle maan?

Er worden nogal wat “kwaliteiten” aan een volle maan toegedicht. Hoewel het onderdeel is van de natuur en op die manier dus invloed uitoefent op de natuur én de mens, wordt het soms ook schromelijk overdreven en wordt er van alles opgehangen aan volle maan. Wat is waar en wat niet en doet beïnvloeding van de toegedichte kwaliteiten nog iets met je of kunnen we het ook gebruiken als zoiets als persoonlijke groei?

Betekenis volle maan

Strikt genomen is volle maan de stand van de maan ten opzichte van de zon. De maan staat dan, vanaf de zon gezien, aan de andere zijde van de aarde. Bij deze stand valt de verlichte helft van de maan samen met hetgeen we vanaf de aarde zien en deze is dan maximaal verlicht en nagenoeg rond.

De zogenaamde “bloedmaan” is wanneer de maan onder een totale maansverduistering een oranjerode kleur aanneemt. Dit licht zorgt voor een rood schijnsel, waardoor de maan min of meer donkerrood kleurt tijdens de verduistering

De letterlijke betekenis is goed uit te leggen, maar de figuurlijke betekenis is een stuk complexer. Volle maan komt in zoveel religies en culturen terug, dat er niet een eenduidige uitleg aan te geven is. Feit is wel dat er meestal een soort speciale rol is weggelegd voor de volle maan. Alleen kunnen we aan feitelijkheden niets vastleggen, want spreken we over een legende, is het bijgeloof of zijn het mythische verhalen? Mysterieus is het in ieder geval! En dan hebben we het nog niet over de rol die de maan heeft in de richting van de natuur … of is daar alles op gebaseerd?

Volle maan en de mens

Volle maan en de mens

De maan heeft invloed op de mens en of we dit nu toe willen geven of niet, dit gegeven heeft zich inmiddels wel bewezen. Kan je het feitelijk vastleggen zoals de meeste wetenschappers te werk gaan? Nee, maar daarmee is het nog niet, niet waar. Het ritme van de maan heeft invloed op de natuur (denk maar eens aan de getijden) en al het leven in de natuur. Als mensen uit het normale ritme zijn, dan kan bijvoorbeeld intunen op het ritme van de maan helpen. De mens maakt onderdeel van de natuur, al willen we dat gemakshalve nog wel eens vergeten.

Spirituele groei volle maan

Spirituele groei

Net zoals de aarde is ook de maan vrouwelijk en afstemmen kan bij vrouwen nog veel nadrukkelijker.

Het kan je helpen in je spirituele groei en dat kan je bewerkstelligen door van alles bij te houden gedurende een bepaalde periode. Doe dat in een agenda of boekje waar ook de maanstanden in staan en ben vooral eerlijk naar jezelf.

Je moet goed en eerlijk naar jezelf kijken, reflecteren en momenten vastleggen. Door dit traject intensief toe te passen, stel je jezelf in staat dichter bij jezelf, je gevoel, je (on)rust te komen. Kortom, de mens die je eigenlijk van binnen bent.

De mens zonder beïnvloeding van buitenaf.

Energie volle maan

Energie

“Volle maan maakt mensen gek” valt her-en-der te lezen.

Wat er echter aan de hand is dat volle maan mensen onbewust energiek kan maken en dat kan tot onrust leiden of mensen worden zonder concrete reden boos, bang of verdrietig. Sommige mensen slapen anders, niet zozeer slechter, maar ook hier kan onrust van invloed zijn.

Hoe dichter je bij jezelf bent in alle facetten, hoe sterker de invloed van de volle maan op je kan zijn. Voor sommigen wellicht beangstigend, voor anderen bevrijdend.

Het is maar net wat je toelaat.

Cyclus van de maan

Cyclus van de maan

De cyclus van de maan kent 8 standen, te weten:

  • Nieuwe maan
  • Wassende maansikkel
  • Eerste kwartier
  • Wassende maan
  • Volle maan
  • Afnemende
  • Laatste kwartier
  • Afnemende maansikkel

De natuur haar gang laten gaan?

De natuur haar gang laten gaan?

Door het eerder genoemde bijhouden, kan je na verloop van tijd zien dat er een patroon ontstaat. Het is niet eng, je kunt er zelfs je voordeel mee doen. Zo kan deze periode je alert maken dat je erg emotioneel bent en dat moment dus vermijden om belangrijke beslissingen te nemen.

De vraag of je je moet laten leiden door de natuur, doemt dan op.

Behalve dat je best je eigen plan mag hebben, kan je nu eenmaal niet om de natuur heen en moet je je afvragen of je dat echt wilt. Ben je op z’n sterkst als je iets in je hoofd hebt wat kost-wat-kost moet, terwijl je lichaam tegenstribbelt?

Behalve dat het dan een hele dobber kan worden, haal je mogelijk niet genoeg uit jezelf.

Denk maar eens aan die man die tegen de stroom in aan het roeien is, hoe moeilijk heeft hij het?! De natuur, waar volle maan een duidelijk en concreet onderdeel bij is, kan een voordeel zijn als je de flow volgt.

Conclusie

Conclusie

Weerwolven en gekke heksen gedoe zijn verhalen om mensen angst in te boezemen, maar dat volle maan invloed op de natuur en dus ook de mens heeft, is een gegeven.

Maak er gebruik, je kunt er je voordeel mee doen.

Om dat te voelen, te ervaren, moet je dicht bij jezelf komen … en zie daar je eerste voordeel! Maak het niet zweveriger dan bij je past, laat slechts alle vooroordelen los en pas het toe op een wijze die bij je past.

Bron:https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/

Hier beneden enkele prachtige spreuken over De Maan

GEZEGDE OVER DE MAAN


ALS DE MAAN VOL IS SCHIJNT
ZE OVERAL

GEZEGDE OVER DE MAAN 2


ALS MENSEN GELUKKIG ZIJN
KAN IEDEREEN
DAT ZIEN

GEZEGDE OVER DE MAAN 3


EEN ENKEL MAANTJE VERLICHT
DE HELE NACHT

GEZEGDE OVER DE MAAN 4


IEDERE MENS IS EEN MAAN
EN HEEFT EEN DONKERE KANT DIE HIJ
NIEMAND LAAT ZIEN

Bezoek me ook eens op VieuwBug

U kan de foto’s ook terugvinden op mijn Vieuwbugkanaal en op mijn Portfolio

WMEER WETEN OVER MIJ?

BEZOEK DE HOMEPAGINA

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%