7 korte “Fotografie-Tips” om uw fotografie drastisch te verbeteren

ViewBug communitylid ediv_photography is een portret- en huwelijksfotograaf uit Seattle.

Haar carrière begon met het vastleggen van mooie momenten van liefde.

Sindsdien zag ze de wereld anders en dit werd haar passie en haar echte uitdaging.

Edi deelt haar top tips om te verbeteren als fotograaf.

 by

1. “Fotografie-Tips” Stel je de foto’s voor. 

Mijn eerste tip is om de foto voor te stellen. Voor mij begint het maken van de beelden in mijn hoofd lang voordat ik de camera aanraak. Wanneer de klanten contact met mij opnemen, is het eerste ding om zich voor te stellen hoe ze precies zien hun verhaal verteld, het milieu, het gevoel … Alles.

 by

2. “Fotografie-Tips” Werk aan de details. 

Werken met make-up en haarstylisten, ontwerpers, assistent en andere professionals heeft meer dan een voordeel. Het belangrijkste voor mij is dat mijn klanten en modellen voelt mooi, verzorgd en hun look is altijd uniek voor deze specifieke sessie. Er is geen verhaal vergelijkbaar met een ander, zelfs als ik schiet op dezelfde locatie.

 by

3. “Fotografie-Tips” Scout de locatie. 

Fotograferen op locatie is altijd een uitdaging. Wat is de afstand van de achtergrond, welke lens te gebruiken, hoeveel goede plekken zijn er, wat zal het weer zijn, en wat zal het licht zijn op dit moment van de dag – dit zijn dingen die we niet aan het toeval moeten overlaten.

Ik neem altijd de tijd om te gaan op hetzelfde moment op dezelfde locatie en om een aantal voorbeeldfoto’s te nemen.

 by

4.”Fotografie-Tips” Ken je licht. 

Elke sessie heeft een ander gevoel en in de meeste gevallen bereik ik dit met het licht dat ik gebruik. Ik hou ervan om kristalscherpe foto’s genomen voor het gouden uur met een extra licht, of mystiek en kleurrijke foto’s genomen met een natuurlijk licht.

Het maakt niet uit wat of wanneer we gaan schieten, het gaat allemaal om het licht – elke bron ervan.

 by

5. “Fotografie-Tips” Ken je spullen.

In mijn tas heb ik 14 tot 200mm lenzen, video licht, speedlights, triggers, en softboxes en bijna elke sessie gebruik ik ze allemaal.

Het maken van een verhaal is als een film maken. Alles doet eraan mee. De omgeving, details, close-ups, landschap, silhouetten.

Om ze te laten zien in al hun schoonheid, moet je je camera’s en uitrusting kennen.

 by

6. “Fotografie-Tips” Schiet in RAW maak je eigen bewerken. 

De ruwe afbeeldingen bewaren alle informatie van uw afbeelding. Als maker van mijn kunst geef ik de voorkeur aan mijn eigen aanpassingen vs. de camera ingebouwde correcties. Het postproces van de beelden is onlosmakelijk verbonden met het eindproduct.

Ik neem de tijd om ze te polijsten, om de kleuren, licht en de schaduwen te corrigeren… soms duurt het 15 minuten, soms een uur, en soms dagen.

Het is niet ongewoon na uren aan een afbeeldingsbewerking te hebben doorgebracht, om mijn bewerkingen te verwijderen en opnieuw te beginnen vanuit het raw-bestand.

 by

7. “Fotografie-Tips” De belangrijkste – Wees jezelf! 

Stel je voor, maak, probeer elke dag nieuwe dingen.

Leer en verbeter je fotografie met meer dan 500 video’s. Overal. Anytime. Bekijk de fotografielessen van ViewBug vandaag nog.

Bekijk ook mijn Fotowedstrijden en portfolio

Door Blogger-Network-Theo-Herbots

Beste lezer, Mijn naam is Theo-Herbots en ik ben een gepassioneerde blogger en fotograaf uit België. Ik heb altijd al een passie gehad voor het vastleggen van mooie momenten en het delen van mijn ervaringen met anderen. Op mijn blog schrijf ik over allerlei onderwerpen, zoals reizen, lifestyle, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om mensen te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Naast mijn blog ben ik ook actief als fotograaf. Ik maak graag foto's van de natuur, steden en mensen. Mijn doel is om de schoonheid van het leven vast te leggen en anderen te laten zien hoe mooi de wereld kan zijn. Ik hoop dat je door het lezen van mijn blog en het bekijken van mijn foto's geïnspireerd raakt en geniet van al het moois dat het leven te bieden heeft. Met vriendelijke groet, Theo-Herbots Ps: Het zou Geweldig 👍zijn 1)indien U een reactie zou willen geven hier beneden 2) Mijn berichten zou willen delen op Sociale-Media met de Deelknoppen onder elk Bericht Alvast bedankt 😀💞

WEES NIET VERLEGEN, SCHRIJF HIER BENEDEN ⬇️⬇️ UW REACTIE ZIJ IS VAN HARTE WELKOM

Follow || Volg

Thanks || Bedankt

Follow us on Social Media

Ontdek meer van #Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf -Photographer

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder