Waarom reageren op mijn Blog ||Why comment on my Blog

Blog comments
Advertenties

15 REDENEN OM TE REAGEREN OP BLOGS

Hier beneden wordt vooral geschreven over

Bloggers die graag in de aandacht willen komen, MAAR

dat geld ook voor “IEDEREEN” die op het internet actief is en graag in de aandacht wilt komen

En wie is dat tegenwoordig niet?

U toch ook?

Het is eigenlijk heel gek. Als ik collega bloggers spreek, dan zijn er veel het eens met mij: reageren op blogs is iets wat een positief effect kan hebben, maar het blijkt in de praktijk dat we dat eigenlijk te weinig doen.
Bloggers weten wel dat het nuttig zou kunnen zijn, maar er zijn dan weer een heleboel redenen om het niet te doen.


Van die ideeën als:

 • Het kost me teveel tijd
 • Wie zit er op mijn mening te wachten?
 • Ik heb niets zinnigs over dit onderwerp te vertellen
 • Als er een persoonlijke vraag gesteld wordt, wil je dat liever niet delen
 • Welke blogs zijn leuk om te volgen, er zijn er zoveel?

Echt, al die gedachtes heb ik zelf ook.
Vooral dat veel tijd kosten geeft de doorslag om het niet te doen.
De laatste tijd ben ik meer aan het reageren op blogs van anderen en ik moet zeggen dat ik het echt leuk begin te vinden.
Het effect is ook te merken met meer bezoekers op mijn blog.

Reageer jij net als ik kortgeleden niet of weinig?
Jammer, want je mist op die manier ook de impact die wel reageren kan hebben.
Trouwens, wat ik hier ga schrijven geldt niet alleen voor bloggers, maar ook voor ondernemers die maar zo af en toe een blog schrijven of op social media iets posten.
Waarom is het nuttig om te reageren op blogs van anderen, op social media berichten of op fora?

15 REDENEN OM TE REAGEREN OP BLOGS, SOCIAL MEDIA EN FORA

 1. Door te reageren laat je weten dat je bestaat. Je durft te gaan staan voor wat je vindt en doet.
 2. Je wordt opgemerkt en dat kan weer leiden in interesse in jou, zeker als je echt nuttige tips toevoegt.
 3. Hierdoor is er meer kans dan anderen jouw blog gaan bezoeken.
 4. Dat ze jou blijven volgen
 5. Je gaat leren wat voor soort vragen triggeren om te gaan reageren. Dat kun je dan bij je eigen blogs of posts weer toepassen.
 6. Je ziet ook welke artikelen jouzelf aanspreken en daar kun je dan ook weer wat mee
 7. Je maakt connectie met anderen, waardoor je eigenlijk als het ware gaat netwerken.
 8. Het opent wegen naar samenwerkingen (dat weet ik uit ervaring) door bijvoorbeeld eens af te spreken of door een gastblog te schrijven op het blog van een ander (waardoor jij ook weer extra aandacht krijgt).
 9. Je krijgt een link naar je eigen website op een andere pagina (backlink) en die wordt door google gewaardeerd en daardoor stijgt jouw website weer in de rankings
 10. Je kunt kijken wat de reactie van de schrijver van de blog of socialmedia post is. Krijg je bijvoorbeeld een vraag terug, of een compliment, of zelfs een cadeautje o.i.d
 11. Het is een unieke kans om feedback te geven en misschien komen er dan zelfs nog wel betere posts van dezelfde auteur
 12. Je gaat ook kritischer naar je eigen blog kijken doordat je anderen feedback geeft op wat je ziet of leest
 13. Je kunt meebouwen aan een soort van community rondom onderwerpen waar jij om geeft
 14. Het is een manier van dank je zeggen voor gratis content, informatie die je krijgt en waar je iets mee kunt doen.
 15. Je doet iemand gewoon een plezier. En dat zul je zelf ook ervaren als je merkt dat je blogs daadwerkelijk gelezen worden.

Ben jij een regelmatige reageerder of ben jij een stille lezer?
Wat weerhoudt jou ervan om een comment te geven op de blogs of social media posts die jij leuk vindt?
Als jij een blogger bent, wat vind jij dan het leukste aan reacties krijgen?

Ik ben benieuwd. Bron bericht:15 redenen om te reageren op blogs – Booest

Persoonlijk woord

PS: Het reactie-formulier bevindt zich gans beneden onder gerelateerde berichten en de wat meer uitleg over mij

Ik respecteer dat de meningen van anderen me kunnen helpen een betere Fotograaf, Blogger en Journalist, te worden en mogelijk dingen te zien waar ik zelf nooit aan had gedacht. Als ik bijvoorbeeld nog nooit iemand had laten reageren op een niveauhorizon, was het misschien iets dat ik niet had gecorrigeerd in de post of tijdens shoots.

Ik neem negatieve opmerkingen met een korreltje zout, want wat ik doe is een kunst en niet alle kunstenaars worden altijd begrepen. Ik neem negatieve opmerkingen niet te hard op en laat mijn creativiteit en passie niet verstikken.

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil op deze Blog al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U.

Bekijk maar eens in categorieën alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier.

Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen.

Theo-Herbots 

Verneem meer over mij

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

2 thoughts on “Waarom reageren op mijn Blog ||Why comment on my Blog

 1. shivatje – Antwerpen – Een mannelijk persoon met de naam Bruno, die probeert gewoon door het leven te gaan. Van de kleine dingen des leven probeert te genieten. Ik zal ook altijd proberen klaar te staan voor de mede mensen, en waar ik ze verder in kan helpen, mogen ze mijn steun verwachten. Mededogen is voor me dan heel belangrijk in het leven. Mijn gezin is mijn hart, en daarom leef ik vanuit mijn hart naar iedereen toe. Mijn kinderen en kleinkinderen zijn mijn alles Antwerpen is dan ook mijn stad daar ik woon
  shivatje 17 december 2022 at 07:08

  👍🙏

  Aum Shanti

  Beantwoorden
  1. Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots – Potterijstraat 151 / 3300 Tienen België – Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌
   Theo-Herbots Gezondheid-Blog & Fotografie || Health-Blog & Photography 17 december 2022 at 08:35

   Bedankt voor Jouw reactie 💓
   Groetjes
   Theo

   Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%