a black and cream butterfly on green leaves in macro photography De pracht van de natuur Vlinders Video De pracht van de natuur Vlinders

Video De pracht van de natuur Vlinders

Inhoud Bericht:

  • – Prachtige video’s met prachtige muziek
  • – Wat is de levenscyclus van een vlinder?
  • – Hoe trek ik vlinders aan in mijn tuin

De pracht van de natuur Vlinders Bekijk de video


Vlinders, ook wel bekend als kapellen of schubvleugeligen (Lepidoptera), zijn een orde van gevleugelde insecten1. Er zijn ongeveer 160.000 beschreven soorten12. De vleugels van een vlinder zijn bedekt met schubben2. Vlinders zijn erg teer (breekbaar), dus het wordt afgeraden om ze aan te raken2.

Er is een grote verscheidenheid aan vlinders en ze hebben een gevarieerde ecologie, wat ze waardevolle indicatoren maakt van de kwaliteit van ons leefmilieu3. Je kunt vlinders herkennen aan hun kleur. Zo heb je blauwe, gele, witte vlinders en vlinders met patronen3.

Er zijn dagvlinders zoals de atalanta, de dagpauwoog, de zandoogjes, koolwitjes en boomblauwtjes3. Daarnaast zijn er ook nachtvlinders die overdag actief zijn, zoals de kolibrievlinders, de Spaanse vlag, de gamma-uil en de bonte brandnetelmot3. En natuurlijk zijn er ook nachtvlinders zoals de grote beer, de meriansborstel, de ligusterpijlstaart en het rozenblaadje3.

Vlinders hebben bloemen nodig om van te eten, waardplanten om eitjes in te leggen, planten om in te schuilen en wilde hoekjes om te overwinteren3. Met deze kennis kun je je tuin omtoveren tot een vlinderparadijs! Wil je meer weten over vlinders? Er zijn tal van bronnen beschikbaar om je kennis over vlinders te vergroten3.


De pracht van de natuur Vlinders

Wat is de levenscyclus


De levenscyclus van een vlinder bestaat uit vier stadia: ei, rups, pop en vlinder1. Hier is een gedetailleerde beschrijving van elk stadium:

  1. Ei: Het bevruchte vrouwtje legt eitjes, meestal op een blad23. Deze eitjes zijn inactief1.
  2. Rups (Larve): Na ongeveer 5 dagen komen de eitjes uit en een klein wormachtig beestje, de rups, komt tevoorschijn2. De rups is zeer actief en eet vrijwel de hele dag door, waardoor hij snel groeit2. Het eerste dat de rups opeet is het blad waarop hij is geboren2. De rups zal minstens vier keer uit zijn huid groeien2.
  3. Pop: Na een periode van intensieve groei en meerdere vervellingen, verandert de rups in een pop12. Dit is een inactieve fase waarin de rups zich transformeert tot een vlinder1. Deze fase duurt ongeveer 8 dagen2.
  4. Vlinder (Volwassen): Uiteindelijk komt er een vlinder uit de pop12. De vlinder is actief en wordt gekenmerkt door zijn relatief grote vleugels en prachtige kleuren2. De volwassen vlinder plant zich weer voort waarna de cyclus opnieuw begint1.

Het is belangrijk op te merken dat van elke honderd eieren die een vlinder legt, tussen de 95 en 99 individuen sterven voordat ze aan paren en eieren leggen toekomen. De overige 1 tot 5% overleeft: voldoende om de volgende generatie veilig te stellen3.


De pracht van de natuur Vlinders

Hoe trek ik vlinders aan


Vlinders zijn prachtige wezens en het is altijd een genot om ze in je tuin te zien fladderen. Hier zijn enkele tips om vlinders naar je tuin te lokken123:

  1. Plantenkeuze: Kies verschillende soorten planten om veel verschillende vlindersoorten aan te trekken1. Zet planten van dezelfde soort in groepen1. Enkele planten die vlinders aantrekken zijn: Aubrieta (Blauwkussen), Lunaria (Judaspenning), Ajuga (Kruipend zenegroen), Viburnum (sneeuwbal), Seringa (sering), Erica (winterheide), zonnebloemen, lavendel, vlambloem en dropplant12.
  2. Voedsel: Vlinders hebben bloemen nodig waar ze de nectar uit kunnen halen2. Nectar bevat eiwitten, vitamines en suiker en vormt de voedingsbasis voor vlinders2. Ook hebben vrouwelijke vlinders nectar nodig voor het aanmaken van hun eitjes2. Laat hier en daar wat fruit rotten op een beschut plekje in de tuin om extra vlinders aan te trekken12.
  3. Water: Zet hier en daar een schaaltje met stenen en gevuld met water neer in de tuin, zodat vlinders kunnen drinken12.
  4. Beschutting: Creëer beschutte hoekjes met hagen en heggen3. Ruim je tuin in de winter niet te hard op zodat eitjes, rupsen en poppen kunnen overleven3.
  5. Gebruik geen pesticiden: Gebruik NOOIT insectenverdelgers in je tuin1. Gebruik zo weinig mogelijk meststoffen3.
  6. Inheemse planten: Zet inheemse planten en laat brandnetels en distels staan3.
  7. Bied het hele jaar door nectar aan: Bied van het vroege voorjaar tot in de late herfst nectar aan in je tuin3.

Met deze tips kun je je tuin omtoveren tot een waar vlinderparadijs! Veel succes!


Deze dagelijkse schrijfopdracht past prima bij dit bericht

Wat ik vaker zou willen doen, me terug met de natuur en natuurfotografie bezighouden


lightning strikes

Onze nieuwsbrief staat bomvol geweldige Deals, Tips en Adviezen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor toffe tips, campagnes en nieuwe dingen. Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden.

Vergeet niet om na inschrijving naar Uw mailbox te gaan om op de bevestigingslink te drukken. Dit is zo ingebouwd om U te beveiligen tegen Spam

.

Voeg je bij 18K andere abonnees

  1. Door Jouw inschrijving en reacties ben Jij mijn grootste inspiratiebron.
  2. Wat mij drijft om te innoveren en te evolueren.
  3. Wat mij motiveert om er elke dag voluit voor te gaan. Want Jij verdient enkel het allerbeste

Wij zijn ook aanwezig op Sociale Media hier beneden.

  • Het zou leuk zijn indien we mekaar ook daar zouden ontmoeten.
  • Meteen kan Je mijn berichten daar delen met Jouw Volgers.
  • Velen zullen Jou dankbaar zijn, want zij gaan die informatie ontvangen waar ze reeds lang naar op zoek zijn

Jouw reactie hier beneden (onder gerelateerde berichten) is zeer welkom

Reageer

Omdat door Jouw opmerkingen ik informatie verzamel om deze Blog nog te verbeteren.


Statistieken liegen niet, Bekijk hier beneden in hoeveel landen de site reeds is bezocht en hoeveel bezoekers er reeds zijn geweest.

Het widget hier beneden heb ik pas geplaatst op 1 maart 2022 en geven dus pas de statistieken weer sedert die datum

In de tool die ik hiervoor gebruik worden de cijfers om de 10 minuten automatisch aangepast

Free counters!







10 redenen waarom je een video moet hebben

Wat Begon uit:

  • Nieuwsgierigheid
  • Werd een Hobby en
  • Daarna een passie
  • Ik ga geen enkel onderwerp uit de weg

Volg en Deel via Sociale-Media hier beneden ⬇️⬇️

Door Blogger-Network-Theo-Herbots

Beste lezer, Mijn naam is Theo-Herbots en ik ben een gepassioneerde blogger en fotograaf uit België. Ik heb altijd al een passie gehad voor het vastleggen van mooie momenten en het delen van mijn ervaringen met anderen. Op mijn blog schrijf ik over allerlei onderwerpen, zoals reizen, lifestyle, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om mensen te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Naast mijn blog ben ik ook actief als fotograaf. Ik maak graag foto's van de natuur, steden en mensen. Mijn doel is om de schoonheid van het leven vast te leggen en anderen te laten zien hoe mooi de wereld kan zijn. Ik hoop dat je door het lezen van mijn blog en het bekijken van mijn foto's geïnspireerd raakt en geniet van al het moois dat het leven te bieden heeft. Met vriendelijke groet, Theo-Herbots Ps: Het zou Geweldig 👍zijn 1)indien U een reactie zou willen geven hier beneden 2) Mijn berichten zou willen delen op Sociale-Media met de Deelknoppen onder elk Bericht Alvast bedankt 😀💞

0 gedachten over “Video De pracht van de natuur Vlinders || Video The beauty of nature Butterflies”

WEES NIET VERLEGEN, SCHRIJF HIER BENEDEN ⬇️⬇️ UW REACTIE ZIJ IS VAN HARTE WELKOM

Follow || Volg

Thanks || Bedankt

Follow us on Social Media

Ontdek meer van #Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf -Photographer

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder