Mijn onderbroken spijsvertering

Steevast krijg ik te horen

Als ik mensen wil duidelijk maken dat ik met allerlei shakes met voedingssupplementen mijn dagelijkse voeding wil aanvullen:

“Als je voldoende en gezond eet heb je dat niet nodig”

 

Dat klopt maar als ik dan begin uit te leggen, dat ten gevolge een verkeerde doktersdiagnose eind 2010 en verkeerde medicatie, mijn darmen op zeven plaatsen zijn opengesprongen en dat door de spoedoperatie die daarop is gevolgd, ik mijn v olledige 12-vingerige darm kwijt ben, grote stukken van mijn dunne darm, grote stukken van mijn dikke darm en dat mijn endeldarm ook volledig weg is en vervangen door een prothese, dan zie ik dat de mensen vaak totaal niet begrijpen wat ik wil uitleggen, maar net doordat zij het niet begrijpen, bekijken ze mij als een onnozelaar en wordt ik nog uitgelachen en vaak bespot ook, terwijl het net andersom zou moeten zijn, zij zijn diegenen die over een heel gebrekkige, zelfs achterlijke kennis beschikken.

Sorry dat ik het zo kordaat zeg, maar het is al erg genoeg dat ik de gevolgen van de stommiteiten van mensen , die notabene universitaire studies hebben gedaan, de rest van mijn leven moet dragen, zowel Fysisch, Psychisch en Financieel, dan nog stoten op een bende idioten die me dan nog vernederen, dat vindt ik heel erg, vandaar deze heftige reactie

Maar bij deze

Wil ik toch een poging doen om een beetje begrip te kunnen bekomen

In de eerste video geef ik de noodzaak weer van het opnemen van voedingsstoffen.

In de derde video geef ik meer uitleg van het waarom van de shakes. In die video spreek vooral over Ganoderma-Lucidum, maar dat is slechts één middel dat ik aan mijn shakes toevoeg, er komen nog heel wat andere dingen in mijn shakes, proteïnen, koolhydraten, omega’s, zelfs bepaalde bacteriën die ik nodig heb om mijn darmflora op peil te houden

In deze video geef ik de werking van de twaalfvingerige darm, die bij mij volledig weg is en zijn functies dus niet meer kan doen

In deze video geef ik de werking weer van de dunne darm, de dikke darm en de endeldarm.

hier mijn persoonlijke video


Maar gezien, ik geen twaalfvingerige darm meer heb, moeten deze functies daar worden overgenomen terwijl zij er niet voor gemaakt zijn, bovendien kunnen zij zelf hun eigen functies niet meer voldoende uitoefenen daar zij zelf een heel stuk zijn ingekort en dan nog de werking van de twaalfvingerige darm overnemen?

Ik zal een voorbeeld geven dat misschien beter tot de verbeelding spreekt.

Ik vergelijk een schop met de twaalfvingerige darm

Iemand is zijn tuin aan het spitten als zijn schop breekt, maar de tuin moet absoluut omgespit worden en de schop kan niet vervangen worden. Dan probeert de tuinier met zijn handen de functie van de schop over te nemen, handen die daar niet voor gemaakt zijn, stel U dan ook nog eens voor dat er aan die handen een paar vingers ontbreken?

Welnu dat is hetgeen er met mijn darmstelsel is gebeurt, ik geef hier beneden de video weer met de werking van de darmen (de handen die de schop moeten vervangen), handen waar een paar vingers ontbreken. Onder die video geef ik meer weer over hoe ik met die shakes omga

Uiteindelijk komt het er op neer dat mijn lichaam minder dan een vierde van de voedingsstoffen opneemt die het normaal zou moeten opnemen.

Ik geef hier een paar voorbeelden van wat de gevolgen zijn

Als iemand anders een steak eet, dan moet ik voor dezelfde hoeveelheid er vier eten

= 4   x voor mij

 

 

=voor mij 

 

 

Boterhammen als iemand anders met vier genoeg heeft moet dan bij mij maal vier is 16

Als iemand anders genoeg heeft met vijf aardappelen is dat voor mij maal vier is 20

Stel Je die berg voedsel eens voor

die ik alle dagen zou nodig hebben om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, dit zou voor iemand met een normaal darmstelsel reeds teveel zijn, met iemand met zo’n ingekort kanaal zeker.

Vandaar dat ik allerlei shakes maak met de nodige voedingsstoffen, doordat zij vloeibaar zijn, neem ik daar de helft van de stoffen op.

Dus daar moet ik toch een dubbele portie van maken van wat ik nodig heb.

Maar deze ingrediënten zijn duur, heel duur, de kostprijs daarvan stijgt maandelijks bovendien veel sneller dan de index  en dus kom ik met mijn pensioen bijlange niet meer toe om dit te bekostigen.

Enkele jaren geleden is er een vergadering geweest met vertegenwoordigers van OCMW, CGG, CAW, Evangelische Gemeenschap, Wijkgezondheiscentrum en anderen om een oplossing te zoeken voor mijn probleem, er is heel lang vergaderd geweest, koffie gedronken met gebak, kortom een gezellig samenzijn…

Evenwel het enige voorstel dat er uit de bus gekomen is om me te helpen

Een voorschrift om mij aan te bieden op Gasthuisberg voor Euthanasie.

Normaal gezien ging dit begin 2016 worden uitgevoerd. Evenwel onder druk van bepaalde mensen, en VOORAL omdat ik niemand vond om voor mijn hond Jefke te zorgen, is dit dossier stilgelegd.

Evenwel, er is onlangs door Het Wijkgezondheidscentrum, terug een aanbeveling gedaan om het Euthanasiedossier terug op te starten.

Op 19/01/2018 ben ik terug op Gasthuisberg geweest om mijn dossier te bespreken.

Er is op gewezen dat mijn Euthanasiedossier wel is stopgezet, maar nog steeds bestaat, of anders gezegd, gewoon terug een handtekening zetten en….

Vermits de wettelijke wachttijd van drie maanden ondertussen verlopen is, kan de uitvoering dan snel heel snel gaan.

Ik ben eerst nog wel doorverwezen naar de diëthiste van Gasthuisberg om op die manier het misschien gedaan te krijgen, dat via die weg een tussenkomst kan bekomen worden bij de vroegere Social Dienst van De Post.

Hopelijk lukt dat

Een tweede zaak waarvan ik hoop dat dit me gaat lukken om iets te doen aan mijn financiële toestand te doen kunt U vinden in bijgaande link, ik hoop dat een van de twee me lukt.

Anders zie ik geen oplossing meer dan Euthanasie, het is voor mij onhoudbaar geworden.

Sinds ik die operaties ondergaan heb ben ik in budgetbeheer gegaan bij het OCMW;

Evenwel, van mijn pensioen worden alle vaste kosten gedaan (huishuur, verwarming, electriciteit…)

Voor het dagelijks leven, eten, drinken, onderhoudsproducten, verzorgingspoducten, vuilniszakken, ontspanning… wordt er mij een weekbudget uitgekeerd van 90€, dat is wel niet ruim, maar normaal gezien wel haalbaar.

MAAR

Voor de producten die ik nodig heb voor mijn shakes wordt er me maandelijks een extra uitgekeerd van 125 € terwijl de totale kostprijs ondertussen is opgelopen tot ruim 400€.

Het verschil 375 per maand of 64€ per week moet ik doen met mijn 90€/ week min 64= 26€ per week of 3,5€ per dag !!!!!

Dankzij

 

De liefde en begrip die ik momenteel ontvang van enkele mensen, blijf ik vechten en zoeken naar een oplossing.

Als ik spreek van liefde, is dat de liefde die uit iemands hart komt, echte liefde, niet de liefde zoals dit momenteel zo vaak geassocieerd word met sex en erotiek, neen gewoon van mekaar houden, mekaar steunen en begrijpen

Als ik spreek van begrip, dan gaat het niet om compassie en medelijden, want dat kan ik missen als de pest, neen gewoon echt begrip voor het gevecht dat ik moet leveren.

PS. Ik gooi hier geen steen naar de mensen van het OCMW, want mijn begeleidster doet haar best, maar deze mensen zijn ook gebonden aan externe wetgevingen en interne reglementen waar zij niet kunnen van afwijken

Ik hoop dat dit de redding wordt, dat ik hiermee zal kunnen terugvechten en de armoede overwinnen

https://live.vcita.com/site/WieisTheoHerbots/

 

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%