• Blijf geïnformeerd Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  WORD LID 😀😍
  DOE MEE 💙
  Het heeft veel voordelen om lid te worden van deze Blog✅
  Wilt u weten wat ons bezighoudt? ✅.
  U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze Website door u aan te melden voor de nieuwsbrief. ✅
  We houden onze abonnees op de hoogte van Het laatste nieuws,✅
  Aankomende evenementen,✅
  Allerlei tips,✅
  speciale activiteiten✅
  En nog veel meer.✅
  Wij houden evenmin van "SPAM" als U ✅
  Uw gegevens worden "NIET" gedeeld aan derden;✅
  U ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN ❗❗

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

IMMUUNSYSTEEM VERSTERKEN TEGEN VIRUSSEN EN ZIEKTEN

immuunsysteem

THEO-HERBOTS

WEBSITE-EIGENAAR

Op deze pagina wil ik U wat meer inzicht geven rond Covid19

 COVID-19 PANDEMIE en immuunsysteem

We worden allemaal getroffen door de groeiende COVID-19-pandemie. Het is een ongekende gezondheidsuitdaging en we weten dat mensen en organisaties overal ter wereld willen helpen.

Hier geef ik belangrijke informatie over kerstmis en COVID_19

Maar ik hou me ook bezig met
 • Alles rond Fotografie
 • Alles rond Bloggen
 • Alles rond Gezondheid
 • Fotografie-Cursussen

Hoe werkt mijn immuunsysteem en hoe versterk ik het?

Je afweersysteem is één van die dingen waar je nooit over nadenkt… tot het niet meer weg te slaan is uit het wereldnieuws.

Tijd dus om je kennis over immuniteit wat op te krikken. 

Hoe versterk ik mijn immuunsysteem?

Hoe versterk ik mijn immuunsysteem?

‘Rust, reinheid en regelmaat’, was de leuze van onze oma’s. Weten wij nog welke zelfzorg ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren? Hoe kunnen we ons afweersysteem zo goed mogelijk ondersteunen?

Met deze 10 concrete tips ben je alvast goed op weg om je afweersysteem (immuunsysteem) te versterken:

 1. Beweeg bewust, elke dag minimaal 30 minuten en bij voorkeur in de buitenlucht.
 2. Rook niet en kijk uit met andere giftige stoffen zoals plastics en vluchtige, lichaamsvreemde stoffen uit schoonmaakproducten, luchtverfrissers en deodorant.
 3. Behoud een gezond lichaamsgewicht: beperk alle geraffineerde koolhydraten en eet voldoende eiwitten en essentiële vetten, in combinatie met regelmatige beweging. Wist je dat suiker eten de kracht van je immuunsysteem onmiddellijk vermindert? De hele dag door suikerrijke producten eten is dus geen goed idee.
 4. Wees chronische stress te slim af met bewegings- en ademhalingstechnieken zoals yoga, mindfulness en meditatie, maar ook handwerken of tuinieren.
 5. Maak een prioriteit van je nachtrust en streef naar 7 uur slaap per nacht.
 6. Eet gevarieerde, onbewerkte voeding vol essentiële voedingsstoffen. Lukt het je om meer dan 25 verschillende soorten groenten en fruit per week te eten? Waag je ook eens aan ‘vergeten’ groenten. En let op kleur, want wist je dat felgekleurde groenten (bietjes, rode kool, wortelen) en fruit (bessen, bramen, frambozen) bomvol antioxidanten zitten?
 7. Gelukkig kunnen we dankzij technologie onze vrienden en familie zien en blijven werken. Toch is het – zeker nu – broodnodig om af en toe los te koppelen van dat beeldscherm. Die dagelijkse wandeling is zoveel fijner met aandacht voor je wandelmaatje en de natuur om je heen.
 8. Als de zon schijnt, is het feest! Start je dag met een half uur bewegingsoefeningen in de zon. Voel je het verschil? Een heel andere start van de dag, met een verse dosis zonnekracht (vitamine D). Tip: op YouTube vind je veel inspiratie, zoek bijvoorbeeld op Yoga of Chineng Qigong
 9. Zelfzorg mag je letterlijk nemen: verzorg je huid dagelijks met voedende, zuivere olie op basis van jojoba, amandel of duindoorn. Droom weg bij de geur en geniet van je handen op je huid.
 10. En… ‘last but not least’: verwen jezelf door elke dag iets te doen waar je blij van wordt. Bel een vriend met wie je kunt lachen, kijk een komische serie of kroel je kat. 

6 voedingsstoffen ter ondersteuning van je immuunsysteem

6 voedingsstoffen ter ondersteuning van je immuunsysteem

Het complexe immuunsysteem heeft meerdere specifieke micronutriënten nodig om de fysieke barrières en immuuncellen te waarborgen [1].

Deze voedingsstoffen dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem:

 1. Vitamine D 
 2. Vitamine C 
 3. Zink 
 4. Vitamine A,
 5. seleen en zink 
 6. Vitamine B6,

Hoe werkt het immuunsysteem?

Hoe werkt het immuunsysteem?

Het menselijk lichaam heeft drie niveaus van immuniteit. (immuunsysteem)

Het eerste niveau bestaat uit fysieke barrières 

zoals je huid, slijmvliezen en (tril)haartjes in je neus en luchtwegen. Daarbij produceert je lichaam verschillende bacteriedodende stoffen, denk maar aan maagzuur, urine, speeksel, talg, tranen en transpiratievocht.

Het tweede niveau van immuniteit vernietigt lichaamsvreemde cellen en andere mogelijke ziektekiemen.

Het eerste en tweede niveau van immuniteit zijn aangeboren. Ze zijn niet selectief, dat wil zeggen dat ze geen onderscheid maken tussen de ziektekiemen die ze op afstand houden of vernietigen.

Het derde niveau van immuniteit noemen we de ‘verworven immuniteit’,

omdat het krachtig wordt door training. Het is in tegenstelling tot de eerste twee niveaus zeer selectief en gespecialiseerd.  Elke keer dat je immuunsysteem in contact komt met nieuwe ziektekiemen, leert het bij en wordt het sterker. Daarom geven de immuun-mechanismen van het derde niveau je lichaam langdurige (soms levenslange) bescherming tegen bepaalde infecties. De verworven immuniteit wordt gereguleerd door de zogenoemde T-cellen, dat zijn specifieke witte bloedcellen.
Het verworven immuunsysteem onderscheidt ‘vreemd’ van ‘eigen’ weefsel en kan selectief aanvallen en opruimen. Als je immuunsysteem als ‘vreemd’ reageert op een normale, gezonde weefselstructuur, noemen we dat ‘auto-immuniteit‘.

Een gezonde levensstijl is voor alle niveaus van immuniteit van vitaal belang. Niet in het minst omdat een groot deel van ons immuunsysteem zich in de darmen bevindt…

Immuunsysteem in de darmen?

Immuunsysteem in de darmen?

Het darmslijmvlies beslaat 80% van het totale slijmvlies en staat in contact met het slijmvlies in de neus. Het darmslijmvlies is een belangrijke fysieke grens en deel van het aangeboren immuunsysteem.

Een gezonde darmflora creëert een milieu waarin ziektekiemen zich niet thuis voelen. Daarbij is de darmflora onmisbaar voor een goede vertering en de opname van essentiële voedingsstoffen. Die heeft je immuunsysteem nodig om optimaal te kunnen functioneren. 

Een goede darmfunctie heeft dus een positief effect op de werking van je gehele immuunsysteem. Er zijn echter veel factoren die de darmflora kunnen verstoren. Voor een gezonde darmflora volg je best de tips onder ‘Hoe versterk ik mijn immuunsysteem’. Een voedingsstof die het behoud van een normaal darmslijmvlies ondersteunt, is biotine (probioticum Symbiolact).

Is mijn immuunsysteem verzwakt?

Is mijn immuunsysteem verzwakt?

Een immuunsysteem dat niet optimaal werkt, voelt voor ieder lichaam anders. De één is vatbaarder voor kwaaltjes en infecties, de ander heeft spijsverteringsklachten als intoleranties en allergieën. Ook auto-immuunaandoeningen zijn tekens van een verzwakt immuunsysteem.

Wat zijn de oorzaken van een verzwakt afweersysteem?

verzwakt afweersysteem?

Meer nog dan leeftijd, speelt je levensstijl een belangrijke rol. Onvoldoende slaap, een onevenwichtige voeding en te weinig of net overmatig bewegen, verzwakken je immuunsysteem. Ook stress, roken en alcohol drinken hebben een negatieve invloed.

Waarom zou ik voedingssupplementen gebruiken?

Voedingssupplementen, zijn die echt nodig als ik gezond en gevarieerd eet? Gezond eten is inderdaad de basis, die je nooit kan evenaren met supplementen. Toch blijft het moeilijk om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen. Ons lichaam heeft door onze veeleisende levensstijl vaak wat extra ondersteuning nodig. 

Benieuwd waarom jij ook baat kan hebben bij het nemen van één of meerdere voedingssupplementen? We sommen het even voor je op. 

 1. Echt evenwichtig eten is moeilijkNaar schatting eet slechts 2% van de mensen werkelijk evenwichtig. Er is in onze voeding een overvloed aan geraffineerde koolhydraten en verzadigde vetzuren. Daarbij krijgen we vaak te weinig vitamines, mineralen en eiwitten binnen.Een tastbaar gevolg hiervan is dat we vaker moe zijn. Ook het stijgend aantal mensen met overgewicht heeft hiermee te maken.
   
 2. Gezond voedsel bevat minder vitamines en minderalen dan vroeger 
  Al maak je bewust gezonde keuzes, het is niet zeker dat je eten de nodige voedingsstoffen bevat. De kwaliteit van voedsel vermindert door overproductie, het gebruik van kunstmest, verdelgingsmiddelen en conserveringsstoffen. In een sinaasappel zit nu bijvoorbeeld minder vitamine C dan 50 jaar terug. En dat geldt voor veel groenten en fruit.
   
 3. Je hebt last van stressOntken het maar niet: ook jij hebt (soms) stress. Een goede work-life balans behouden is een uitdaging. Tel daar voldoende sporten en een sociaal leven onderhouden bij op, en je weet: het is véél. Bij fysieke en psychische stress heeft ons lichaam meer essentiële voedingsstoffen nodig om goed te functioneren.
   
 4. Je krijgt te weinig zonlicht In ons land is de zon in de winter niet sterk genoeg om voldoende vitamine D aan te maken. Als je een blanke huid hebt, is het zonlicht tijdens de zomer soms voldoende. Je moet dan wel voldoende buiten komen. Heb je een getinte of donkere huid, dan maak je van nature minder snel vitamine D aan. Ook een oudere huid maakt minder vitamine D aan dan een jonge huid. Niet vreemd dus dat de meesten van ons in de winter een vitamine D-tekort hebben. 
   
 5. Je gunt je lichaam de beste ondersteuning Door de manier waarop we leven, heeft ons lichaam erg veel essentiële voedingsstoffen nodig. Die grote hoeveelheid kan je zelfs met een optimaal eetpatroon niet binnenkrijgen.

Wil je je lichaam zo goed mogelijk ondersteunen, dan is ‘basissuppletie’ een goed idee. Bij basissuppletie neem je een aantal voedingssupplementen, die veelvoorkomende tekorten compenseren en extra behoeften invullen. Met voedingssupplementen bedoelen we: vitamines, mineralen, kruiden en aminozuren.

Suppletie is zeker nodig als je behoort tot één van de risicogroepen voor tekorten:

 • Zwangere vrouwen
 • Topsporters
 • Jonge kinderen
 • 55-plussers
 • Mensen met veel stress
 • Rokers
 • (Langdurig) zieken
 • Bij overmatig alcoholgebruik
 • Iedereen die het grootste deel van de dag binnen zit

Een gezonde oefening om uw dag te starten: Do-In

Hoe begin ik met voedingssupplementen?

Bekijk eens deze video van 5 minuten

Start Uw dag met Do-In en Gezond ontbijt

Gezonde recepten

Referentie

 1. Gombart AF, Pierre  A en Maggini S.A Review of Micronutrients and the Immune System–Working in Harmony to Reduce the Risk of Infection. Nutrients 2020.

LICHAAMSTRANSFORMATIE

HEEFT NOG
NOOIT ZO LEKKER
GESMAAKT

Al deze recepten zijn te verkrijgen in meerdere talen, klik na het inloggen, gewoon rechtsboven op land en taal

Bekijk de video hier beneden en zie tot wat iemand van ver in de zestig met dit programma nog in staat is

Vooraleer U hier beneden verder leest, nog even dit:

Er word in een voedingsschema mensen aangeraden om twee maaltijden per dag te vervangen, door een voeding-shake.

Dit is evenwel voor gewicht-beheersing.

Voor mensen die zware arbeid leveren, of zwaar aan sporten doen, geef ik het advies om maaltijden niet te vervangen door voeding-shake, maar de voeding-shake eerder te gebruiken als aanvulling op 1 of zelfs twee maaltijden.

Ik bijvoorbeeld, op dagen dat ik zware oefeningen doe zoals hierboven, nuttig ik geen drie maaltijden, maar vier en vul deze dan aan met twee shakes, de rode Thee, en de sporen

KLIK GEWOON OP DE LINKEN EN KIES RECHTS BOVEN UW LAND EN TAAL

SHAKE-RECEPTEN

SHAKE-RECEPTEN

COMPLETE RECEPTEN DOWNLOADEN===>>>

immuunsysteem

PRO MEALS

PRO MEALS

COMPLETE RECEPTEN DOWNLOADEN==>>>

immuunsysteem

COMPLETE MAALTIJDEN

COMPLETE MAALTIJDEN

COMPLETE RECEPTEN DOWNLOADEN===>>>

immuunsysteem

BEVERAGES

ALS AANVULLING OP GEZONDE MAALTIJDEN, KIJK HIER BENEDEN

BODY MANAGEMENT

PERSONAL CARE

MIJN ONLINE BIOWINKEL

ORGANO™ is een wereldwijd netwerkmarketingbedrijf met een missie. Die bestaat eruit om via onze premium producten en zakelijke mogelijkheden mensen te helpen een nieuw niveau van evenwicht, vrijheid en welzijn te bereiken
VERGEET .NIET OM NA HET INLOGGEN RECHTSBOVEN “UW” LAND EN TAAL TE KIEZEN

VERNEEM MEER

Bedankt voor het langskomen - Zou het leuk vinden om te horen wat je ervan vindt! Als ervaren en bedreven Fotojournalist streeft Theo-Herbots-Foto-Journalist er altijd naar om zijn services zo goed mogelijk te verbeteren. Feedback helpt Theo-Herbots-Foto-Journalist beter te begrijpen waar zijn Lezers naar op zoek zijn, zoals de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de fotojournalistiek. Gezondheid of eender wat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • SITE BEZOCHT IN DEZE LANDEN

  Free counters!
 • STATISTIEKEN LIEGEN NIET DIT ZIJN DE CIJFERS SINDS JUNI 2018 EN WORDEN DAGELIJKS AUTOMATISCH BIJGEWERKT

  Free counters!
 • MEER OVER MIJ

 • WAAROM INSCHRIJVEN OP DE NIEUWSBRIEF

 • WHY SUBSCRIBE TO THE NEWSLETTER

 • Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 5.167 andere abonnees

 • MIJN BLOG IS MINDER LEUK ZONDER U
  IK BEN EEN STUDENT VAN HET LEVEN; IK ZIE SCHOONHEID IN DE NATUUR, MENSEN EN DE WERELD OM ME HEEN, KLEINE DETAILS EN COMPLEET ZICHT. 
  ZONDER HET VERMOGEN OM EEN IDEE OF CONCEPT TE VERWEZENLIJKEN, ZOU KUNST NIET BESTAAN. 
  MIJN WERK IS EEN CONSTANTE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE MANIER OM DE IDEEËN DIE IK HEB OVER MEZELF EN DE WERELD WAARIN IK LEEF TE INTERPRETEREN. 
  IK BEPERK ME NIET TOT ÉÉN MEDIUM, STIJL OF CONCEPT. 
  INSPIRATIE EN IDEEËN VERANDEREN. 
  MIJN KENNIS VERANDERT EN GROEIT. ELK STUK DAT IK MAAK, IS TEGELIJKERTIJD EEN VERLENGSTUK VAN HET VERLEDEN, WAAR IK VANDAAN KOM EN WAT IK HEB GELEERD, EN EEN VOORUITBLIK OP DE TOEKOMST, WAAR IK HEEN GA. 
  IK BESCHOUW MEZELF NIET ALLEEN ALS EEN FOTOGRAAF, ZOALS SOMMIGEN MISSCHIEN DENKEN ALS ZE NAAR MIJN WERK KIJKEN.
  IK BEN EEN SCHRIJVER, EEN FOTOGRAAF, EEN KUNSTENAAR EN GEZONDHEIDSADVISEUR. 
  ALS EEN BEZOEKER EVEN STILSTAAT OM EEN FOTO, EEN FOTOCOLLAGE OF EEN ANDER WERK DAT IK HEB GEMAAKT OP MIJN BLOG, TE BEKIJKEN EN EROVER NA TE DENKEN, DAN BEN IK IN MIJN WERK GESLAAGD.
  BEKIJK DIT HELE BERICHT AUB
 • BLIJF GEÏNFORMEERD

  ABONNEER JE OP DIT BLOG D.M.V. E-MAIL
  WILT U WETEN WAT ONS BEZIGHOUDT? .
  U KUNT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN VAN DEZE WEBSITE DOOR U AAN TE MELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

  WE HOUDEN ONZE ABONNEES OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANKOMENDE EVENEMENTEN, ALLERLEI TIPS, SPECIALE ACTIVITEITEN EN NOG VEEL MEER.

  WIJ HOUDEN EVENMIN VAN “SPAM” ALS U UW GEGEVENS WORDEN “NIET” GEDEELD AAN DERDEN

  VOEG JE BIJ DE MEER DAN 5.000 ANDERE ABONNEES

  DOE ZOALS ZIJ

 • IK HEB OOK REEDS IN DEZE GEPUBLICEERD

 • weinigen hebben er in geloofd

 • Meest recente berichten