KMI waarschuwt voor tot 5 cm sneeuw, Wegen en Verkeer raadt aan thuis te blijven

 

Morgen trekt een sneeuwzone langzaam van west naar oost over het land. Het KMI waarschuwt voor gladheid. Vooral de Vlaamse provincies zullen ermee geconfronteerd worden. Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum raden aan om morgen niet de baan op te gaan.

Evenwel, dat winterbeelden ook mooi kunnen zijn kan U bekijken in de video hier beneden


In een prognose deze namiddag gewaagt het KMI voor morgen tussen 6 en 18 uur van een geaccumuleerde sneeuwlaag van 1 tot 3 cm in de kuststreek. Voor de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Henegouwen, Antwerpen en het centrum is dat 2 tot 5 cm. De provincies Limburg, Luik, Namen en Luxemburg mogen 0 tot 3 cm sneeuw verwachten.

Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om morgen thuis te blijven, voor het openbaar vervoer te kiezen of verplaatsingen uit te stellen. “Er is reële kans op een moeilijke ochtendspits morgen”, tweet de woordvoerster.

De sneeuwzone in combinatie met negatieve temperaturen kan leiden tot gladde wegen en gevaarlijke situaties. “De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer volgen deze nacht de toestand op de weg op en rijden uit wanneer nodig en nuttig. Ook morgenochtend s

Brussels Airport waarschuwt op zijn website voor mogelijke vertragingen als gevolg van de voorspelde sneeuw. “Onze winteroperatieteams stellen alles in het werk om de impact op de luchthaven tot een minimum te beperken. Door het ontijzelen van vliegtuigen en ijs- en sneeuwvrij maken van de start- en landingsbanen is het mogelijk dat sommige vluchten vertraging oplopen. Ook het wegverkeer van en naar de luchthaven kan hinder ondervinden”, aldus de luchthavenuitbater, die reizigers aanraadt ruim op tijd naar de luchthaven te vertrekken.

Bron: KMI waarschuwt voor tot 5 cm sneeuw, Wegen en Verkeer raadt aan thuis te blijven

via Tend

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%