# Theo-Herbots-Wix-NL | Koop minder, kies goed: 12 camera-accessoires die u absoluut niet kunt missen /Buy less, choose well: 12 camera accessories that you absolutely can not miss

Advertenties

Koop minder, kies goed: 12 camera-accessoires die u absoluut niet kunt missen

“Het is de fotograaf, niet de camera, dat is het instrument,” zei Eve Arnold zo dankbaar. Er gebeurt zoveel vanaf het moment dat je een compositie visualiseert tot wanneer je deze op je fotowebsite deelt . Hoewel je talent de ziel is van een goede foto, zijn er zoveel camera-accessoires die je kunnen helpen je werk te verbeteren.

Vanwege de grote hoeveelheid beschikbare opties, kan het moeilijk zijn om erachter te komen van welke hulpmiddelen u het meeste gebruik kunt maken. Om u te helpen beslissen welke een van uw volgende acquisities zou moeten zijn, hebben we een lijst samengesteld met 12 camera-accessoires die alle fotografen zouden moeten bezitten:

 1. Camera draagband

  Een camera-accessoire om ze allemaal te regeren. Het belangrijkste is echter degene die het leven van je camera daadwerkelijk kan redden. Er is geen vraag over of je een camerariem zou moeten hebben of niet. In plaats daarvan is de vraag “welk type past beter bij uw behoeften?” De beste manier om er een te kiezen, is nadenken over hoe het het comfortabelst is om de camera zowel tijdens als tussen opnamen vast te houden en te dragen. Kit of artisan nekriem, polsriem, draagriem, polsriem, vingerriem, dubbele camerariem, holster, vest … je vindt er vast een die perfect bij je past.

 2. Statief

  Een statief is een van de meest noodzakelijke accessoires voor fotografen. Het is zelfs essentieel. Van voor de hand liggende genres, zoals astrofotografie , tot minder voor de hand liggende, zoals sportfotografie , een goed statief kan in elke situatie een groot verschil maken. Behalve lange belichtingstijden, kunt u perfect gefocuste composities bereiken en wazige beelden vermijden – vooral bij het gebruik van lange lenzen. Met een statief kunt u ook communiceren met het onderwerp of kader, omdat uw handen niet bezig zijn met het vasthouden van de camera.

 3. Externe ontspanknop

  Op afstand gemaakte sluiterontheffingen stellen een statio op wat honden zijn voor mensen: beste vrienden die inherent alles beter maken. Het belangrijkste doel van deze tool is het elimineren van de vibratie veroorzaakt door het indrukken van de sluiter op lage snelheden. Hoewel de meeste camera’s worden geleverd met een ingebouwde vertraagde sluiter (gewoonlijk 2 of 10 seconden), heeft dit duidelijk enkele beperkingen. Het grootste probleem met deze functie is dat het bijna onmogelijk is om een ​​bewegend onderwerp op het perfecte moment te fotograferen. Hier komt de flexibiliteit van een externe ontspanknop om de hoek kijken. Verkrijgbaar in zowel bekabelde als draadloze versies (en een lange plank met grootten), dit accessoire stelt fotografen in staat om de sluiter vanuit de verte en zonder vertraging te openen. Veel modellen bieden ook geavanceerde opties, zoals intervallen en ‘bulb-modus’.

 4. UV-filter

  Deze is net zo populair als controversieel. Houd ervan of haat het, je zou op zijn minst moeten overwegen een UV-filter te gebruiken. Oorspronkelijk gebruikt op filmcamera’s om UV-licht te blokkeren (vandaar de naam), tegenwoordig worden ze voornamelijk gebruikt als een beschermende laag voor de lens. Velen beweren echter dat het toevoegen van deze filters een verlies van beeldkwaliteit tot gevolg heeft, maar geen echte bescherming biedt. Het eerste deel is waar, er is een beeld van een lichte kwaliteit, maar het is meestal niet significant. Wat betreft de bescherming, een UV-filter zal uw lens waarschijnlijk niet opslaan als u hem laat vallen, maar hij zal stof, vlekken en krassen weghouden van uw glas.

 5. Polarisatiefilter

  Als je landschapsfotografen vraagt ​​wat er in hun tas zit, maken polarisatiefilters de lijst in bijna alle gevallen. Wat is er zo geweldig aan dit accessoire? Er zijn drie hoofdzaken waarvoor polarisatiefilters worden gebruikt:

  • De schittering van reflecterende oppervlakken verminderen.
  • Contrast verhogen en kleuren verzadigen.
  • De lucht verbeteren door de schaduwen te verdiepen en de hoogtepunten op te helderen.

  Hoewel dit soort filters het populairst zijn onder landschapsfotografen, worden ze ook veel gebruikt in stedelijke en portretfotografie . Voor de eerste is het een geweldig hulpmiddel om zich te ontdoen van reflecties op ramen en andere reflecterende oppervlakken. Voor de laatste worden polarisators gebruikt om huidverblinding te verminderen, vooral in studioportretten.

 6. ND-filter

  Neutrale densiteitfilters worden gebruikt om de hoeveelheid licht die de camera binnenkomt te verminderen zonder de kleur van de scène te veranderen. Hierdoor kunnen fotografen overbelichte foto’s vermijden bij grotere diafragmaopeningen. ND-filters zijn met name handig om prachtige landschapsfoto’s te maken met dynamische elementen, zoals rivieren, golven en wolken. ND-filters zijn er in vele soorten en maten: opschroefbaar, filterhouders, grad-filters – plus, ze zijn overal beschikbaar van 1 tot 10 stops. Elke stop verdubbelt de tijd die nodig is voor een goede belichting, waarbij het getal aangeeft hoe vaak u de oorspronkelijke belichtingstijd moet verdubbelen (niet optellen). Een 5-stops ND-filter dat wordt gebruikt bij een belichting van 1 seconde, heeft bijvoorbeeld 32 seconden nodig.

 7. Flash

  De ingebouwde camera op je camera kan handig zijn om wat invullicht toe te voegen, maar als je echt een goede lichtbron nodig hebt, wil je investeren in een goede flits. Hoewel er een groot aantal beschikbare opties is, is de meest populaire flitser of flitser op de camera. De overgrote meerderheid van deze flitsen communiceren met de camera om de belichting van het beeld automatisch te regelen. Speedlights worden over het algemeen gebruikt met flitsroosters, die meer natuurlijke en minder harde resultaten mogelijk maken.

 8. Harde schijf

  Als u harde schijven niet als een van de belangrijkste camera-accessoires beschouwt, moet u er nog eens over nadenken. Waarom zou je alle moeite doen om een ​​camera te kopen, fotografie te oefenen en accessoires te kopen om je resultaten te verbeteren als je je bekommert om ervoor te zorgen dat je werk veilig is? In het ideale geval moet u ten minste twee verschillende exemplaren van uw foto’s hebben om te voorkomen dat u alles kwijtraakt als een van de kopieën misplaatst of verloren is. Tegenwoordig is er een oneindig aantal harde schijven in alle maten en prijzen om uit te kiezen, dus er is geen excuus om er geen te hebben voor je volgende project.

 9. Reflector

  Zowel in de studio als buitenshuis, met kunstlicht en natuurlijk licht, spelen reflectoren een grote rol bij portretfotografie. Hiermee kunnen fotografen de verlichting in bijna elke situatie aanpassen. Tegenlicht, harde schaduwen, licht vullen … er is één reflector voor elke gelegenheid. Dit zijn de vijf belangrijkste typen reflectoren:

  • Zilver: om hoogtepunten te vergroten
  • Goud: om een ​​natuurlijke gouden vulling te produceren
  • Wit: om neutraal gekleurd stuiterend licht te verkrijgen
  • Zwart: om licht te blokkeren of te verminderen
  • Translucent: om licht te verspreiden

  Als je geen reflector kunt kopen, kun je die zelf maken met wit karton dat ook kan worden bedekt met aluminiumfolie om witte en zilveren reflectoren te krijgen zonder kosten!

 10. backups

  Het is waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar u moet altijd reservebatterijen en geheugenkaarten bij u dragen. Denk er eens over na, als een van deze storingen of simpelweg te weinig ruimte / energie heeft, worden uw camera en bijna alles op deze lijst in feite nutteloos. Zorg er voorafgaand aan een sessie altijd voor dat al uw camera-batterijen zijn opgeladen en dat uw kaarten voldoende geheugen beschikbaar hebben. Voor een betere organisatie, koopt u geheugenkaart en batterijhouders om ze op één gemakkelijk te lokaliseren plaats te houden.

 11. Schoonmaak spullen

  Het is onnodig om te zeggen dat je je uitrusting schoon moet houden. Daarom is een complete reinigingsset een van de meest waardevolle camera-accessoires die je kunt hebben. Hier zijn enkele dingen waar u op moet letten bij het kiezen van uw reinigingsbenodigdheden:

  • Een alcoholvrije oplossing om uw lens te verwijderen.
  • Microfiberdoeken die geen krassen achterlaten.
  • Een schoonmaakpen voor het afstoffen van klein vuil.
  • Een luchtblazer om al het stof uit de camerabehuizing te verwijderen.

  Als het gaat om het reinigen van uw lenzen, denk er dan aan dat het reinigen van het glas de coating kan beschadigen en het kwetsbaarder voor krassen kan maken. Ga voor een veiliger alternatief terug naar accessoire nummer vier.

 12. Cameratas

  Hoe anders zou je al deze accessoires bij je dragen? Als het gaat om het kiezen van je cameratas, zijn er veel factoren waar je rekening mee moet houden. Deze omvatten alles, van de hoeveelheid uitrusting die u wilt meenemen naar het type transport dat u wilt meenemen, en de stijl die beter bij uw behoeften past. Voor lange afstanden zijn rugzakken meestal de voorkeursoptie omdat ze het meest comfortabel zijn om overuren te dragen. Schoudertassen zijn een geschiktere optie voor mensen met minder spullen die snel toegang moeten hebben. In de middelste cameratassen met zitzakken, die enkele van de belangrijkste kenmerken van elke kant combineren.

Klaar om al dit materiaal aan het werk te zetten? Maak een fotografiewebsite==>>met Wix om de resultaten te tonen!

Van Judit Ruiz Ricart
Fotografie-expert voor het Wix Blog & Social Media Team
 •  Theo-Herbots-Wix-NL

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

One thought on “# Theo-Herbots-Wix-NL | Koop minder, kies goed: 12 camera-accessoires die u absoluut niet kunt missen /Buy less, choose well: 12 camera accessories that you absolutely can not miss

 1. Theo-Herbots-Wix-NL | Embrace the Movement: basisprincipes voor video-opnamen voor fotografen – Theo-Herbots-Wix-NL Helpt U op weg met "UW" originele website of Blog 20 juli 2018 at 17:32

  […] dit probleem misschien al in je tas. Neutrale dichtheidsfilters zijn een van de belangrijkste camera-accessoires voor beide disciplines en zorgen ervoor dat u eenvoudig de te grote hoeveelheid licht in uw video […]

  Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%