Wat is een Social Media Influencer en hoe word je een

TRANSLATE THIS BLOG HERE

https://groetenuittienen.blog/wp-content/uploads/2019/01/theo-herbots-social-media.mp4

Omdat social-media zoveel invloed hebben

Deze reeks over Social-Media

Een influencer is een gebruiker op sociale media die geloofwaardigheid heeft gevestigd in een specifieke branche. Social media influencers hebben toegang tot een groot publiek en kunnen anderen overtuigen op grond van hun authenticiteit en bereik. Sinds de opkomst van sociale media zijn beïnvloeders een grote trend geworden. Dit zijn ‘gewone’ mensen die dankzij hun expertise en transparantie een substantiële opvolger hebben verdiend. Ze worden steeds vaker door bedrijven gebruikt om de aandacht van millennials te trekken, omdat deze groep minder ontvankelijk is voor traditionele marketingtechnieken. Merken gaan bewust op zoek naar beïnvloeders die content maken die subtiel een product of service pusht. De samenwerking tussen het merk en influencer heeft wederzijds voordeel. Het bedrijf bereikt met succes hun doelgroep terwijl de influencer wordt betaald en blijft het volgende groeien.

Nu, proberen om een ​​social media influencer te worden is een nog moeilijker avontuur. Je hebt wat werk te doen voordat je 9.2 miljoen views kunt krijgen op een video waarin je gemiddelde opmerkingen over je hond leest, zoals de eerder genoemde Miss Marbles of zelfs de 11 miljoen views over hoe je ‘Galaxy Slime’ maakt van doe-het-zelf kanaal , Threadbanger. De weg naar dit aantal weergaven is lang, maar het is niet onmogelijk om een ​​influencer in uw branche te zijn met de juiste aanpak.

Door de onderstaande stappen te volgen, bent u op weg om uw volgende te laten groeien, de aandacht van merken te trekken en met succes een social media-beïnvloeder te worden.

01. Vind je onderwerp (en word geobsedeerd)

Het eerste dat u wilt doen is het onderwerp vinden dat u over uw sociale kanalen gaat behandelen. Hoe specifieker, hoe beter, omdat er minder concurrentie is. Probeer echter niet om een ​​onderwerp te kiezen dat te nichevrij is, omdat je jezelf uiteindelijk in een hoek kunt tweeten. Zoek iets waar je oprecht in bent geïnteresseerd en dat een eigen karakter heeft en er een duik in neemt. Het kan een passie zijn uit je jeugd, een hobby waarin je uitstekende vaardigheden hebt ontwikkeld, of je professionele expertise: de belangrijkste factor is om gepassioneerd te zijn over waar je het over gaat hebben. Het brengen van de passie heeft twee belangrijke voordelen: ten eerste zul je je niet vervelen, en dat zal het uitwijzen in je video’s, tweets of andere verkooppunten. Ten tweede, passie is een sterke motor voor kwaliteit: hoe meer onvermurwbaar je bent over je onderwerp, hoe overtuigender je bent.

Als je eenmaal weet wat je gaat bedekken, verter alles over het onderwerp dat je maar kunt. Blijf op de hoogte van het door u gekozen onderwerp door zoveel nieuws en blogs te volgen als u kunt. Als er iets nieuws is in de branche, wil je er meer over weten en wil je je twee cent op je sociale kanalen kunnen zetten. Beoordeel uw perspectief door het verhaal van vele verkooppunten te krijgen en te zien hoe uw mening of standpunt verschilt. Door dit verschil te markeren, kunt u opvallen en waardevolle informatie aan uw publiek geven.

02. Maak een plan

Als je eenmaal een onderwerp hebt gekozen en goed bent opgeleid in het onderwerp, is het tijd om te strategiseren. Dit omvat het maken van een plan met je contentstrategie en het beantwoorden van vragen als: wat is jouw persona? Uw bericht? De toon die resoneert met uw doelgroep? Dit is ook het moment om al uw eenden op een rij te krijgen om te organiseren hoe en wanneer u uw inhoud gaat produceren, bewerken en publiceren. Als je een planning van minstens een maand in de toekomst maakt, kun je gemakkelijk woelige wateren manoeuvreren als je bij het begin van je reis tegen hik loopt. Doe je onderzoek naar wat het acceptabele aantal keren is dat je per dag op Facebook, Instagram, YouTube en Snapchat moet posten. Graaf nog verder om erachter te komen welke dagen en tijden het populairst zijn (voor je publiek) om ook te posten. Als u deze dingen van tevoren weet, kunt u uw planning in de toekomst bepalen.

03. Wees sociaal

Als je echt all-in gaat om een ​​social media-influencer te worden, zul je de netwerken moeten vinden die passen in jouw branche en doelgroep. In het begin kun je het beste beginnen met een of twee hoofdkanalen (zoals YouTube en Facebook ). Het idee is om consistent te blijven, dus het is belangrijk om niet meer op te nemen dan je aankan. Toch is het aan te raden om je bij alle netwerken aan te melden om je gebruikersgedrag te beveiligen. Maak voor elk netwerk waarvoor je je aanmeldt een gedegen biografie met relevante links naar je andere sociale kanalen of website, zodat je publiek je gemakkelijk kan vinden. Het zou moeten voelen alsof je OVERAL bent. Houd dezelfde toon en beschrijving bij alle platforms die u opent. Als je je aanmeldt bij sociale netwerken, moet je ook voor het “zakelijke” account gaan, indien beschikbaar. Deze typen accounts bieden veel betere statistieken voor het bijhouden van uw berichten en stellen u in staat om betaalde aanbiedingen te maken wanneer u klaar bent.

04. Denk eraan : inhoud is koning

Ik hoop dat je het leuk vindt om content te maken, want dat is echt waar het om draait bij een social media influencer en ongeveer 90% van wat je doet. Hier zijn enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het plannen van uw inhoud:

Consistent inhoud produceren : sociale media gaan snel en als u denkt een week of twee te kunnen gaan zonder te posten en hetzelfde verwacht te verwachten wanneer u terugkeert, wilt u misschien uw doelen opnieuw beoordelen. Uw inhoud moet ook vers en relevant blijven. Dit houdt in dat u trends die u op sociale media ziet, identificeert met anderen in uw branche en dat u hierop reageert met eigen content. Het duurt waarschijnlijk enige tijd, maar je moet een balans vinden van trending content en content die uniek is voor jou om te delen op je kanaal. Trends bijhouden is één ding, maar je grootste uitdaging is misschien wel om de trends te kennen voordat ze als ’trends’ worden bestempeld.

Let op je hashtags : Hashtags (vertegenwoordigd door het symbool #) laten je verder reiken naar mensen die ook die hashtag volgen – ze zijn in essentie een universele taal waarmee je kunt opduiken op plaatsen die je normaal misschien niet zou bezoeken. Onderzoek naar trending en relevante hashtags is belangrijk, wat betekent dat je wat moet graven in berichten die het door jou gekozen onderwerp dekken. Hashtags op zowel Twitter als Instagram zijn de moeite waard om het goed te doen, maar verrassend genoeg doen ze er niet toe op Facebook en YouTube voor het succes van je berichten. Houd er ook rekening mee dat, afhankelijk van het netwerk waarnaar u een bericht verzendt, het aantal hashtags ook belangrijk is. Benieuwd naar meer over dit magische symbool en zijn kracht? Lees meer in deze complete gids over alles wat u moet weten over hashtags.

Experimenteer met alle soorten indelingen : het is 2018 en sociale netwerken zijn aanzienlijk geëvolueerd en bedenken nieuwe, revolutionaire manieren om je inhoud te plaatsen. Instagram is niet langer alleen voor foto’s maar ook voor het plaatsen van verhalen – dit zijn foto’s en video’s die na 24 uur verdwijnen maar een geweldig belichtingspotentieel hebben. Nog een voorbeeld: bijna alle sociale netwerken hebben een soort “live” -optie die in realtime zal streamen wat je aan het doen bent (iets waar je van zou moeten profiteren). De “live” rage ziet eruit alsof het niet snel zal stoppen en niet voor niets. Beïnvloeders kunnen live streams gebruiken om hun publiek een idee te geven van wat zich ‘achter de schermen’ afspeelt, wat kan helpen vertrouwen tussen hen en hun klanten te creëren. Voor een beginnende social media-influencer als jij, kan een live video je volgers een meer persoonlijke, off-manchetpresentatie laten zien.

Zelfs als het hosten van livestreams of andere minder traditionele boekingsmethoden niet je primaire methode wordt, moet een influencer voor sociale media goed worden gerepeteerd met de tools die ze krijgen. Dit betekent dat je op zijn minst moet weten wat ze doen en hoe je ze moet gebruiken. Het kennen van de tools van het sociale medialandschap onderscheidt je van een gewone gebruiker en een beïnvloeder.

05. Bouw je community

Een belangrijk onderdeel van het bouwen van een volgende is hen aanspreken. Er zijn een aantal manieren om dit te doen, bijvoorbeeld: elke keer reageren als iemand een opmerking plaatst bij een van je berichten is eenvoudig, maar laat je publiek zien dat je een ‘echt iemand’ bent. Je wilt ook je publiek uitnodigen om deel te nemen met u en laat hen weten dat u graag van hen zou horen door hen te vertellen een opmerking achter te laten of een vraag te stellen.

Terugkomend op de “live” manier om dingen te doen, biedt het je publiek de kans om je op de meest directe manier te bereiken. Host een Q & A of vraag je publiek om advies over iets om hen te laten weten dat ze worden gehoord. Als u video-inhoud produceert, beëindigt u een video door een vraag te stellen en begint uw volgende video met enkele van de antwoorden die u heeft ontvangen. Een gehoorde gemeenschap is een gemeenschap die geliefd is.

06. Koop geen volgers

Hé, weet je wat een vreselijk idee is? Je volgers kopen, dat is wat! De weg naar het succes dat je zoekt is waarschijnlijk lang, maar het kopen van volgers om de illusie te geven dat mensen het leuk vinden wat je doet, maakt je niet alleen schuldig aan falen, maar het is ook gewoon zwak. Doe het niet, want het zal je op de lange duur alleen maar pijn doen. Het is belangrijk om open en eerlijk te blijven met je volgers. Zelfs als dat betekent dat je klein moet beginnen, zal het slechts een kwestie van tijd zijn voordat je volgeling groeit en bloeit tot een loyale en vertrouwende gemeenschap.

07. Netwerk IRL (in het echte leven)

Lang geleden was er dit ouderwetse concept waar mensen zich op dezelfde locatie zouden verzamelen en met elkaar van aangezicht tot aangezicht zouden praten. Opzettelijk! Als je ernaar op zoek bent, kun je deze “analoge” sociale bijeenkomsten nog steeds vinden. Het bijwonen van netwerkevenementen is een geweldige manier om anderen in uw branche te leren kennen, wat zou kunnen helpen bij het uitzetten van een toekomstige samenwerking.

08. Verder je bereik met een verbluffende website

Alleen omdat je een influencer wilt zijn op sociale media, wil dat nog niet zeggen dat je aanwezigheid daar moet stoppen. Het hebben van een website of blog (of een website met een blog) geeft je nog een andere plek waar mensen je kunnen vinden. Als je een blog hebt gewijd aan de gebeurtenissen in je branche, wordt je plaats als influencer alleen maar sterker. Bovendien kunt u uw blogposts eenvoudig delen met uw sociale kanalen. Een website maken is eenvoudiger dan ooit dankzij alle beschikbare, kant-en-klare sjablonen

Als u unieke inhoud heeft die wordt gedeeld via meerdere sociale kanalen, kan uw website een geweldige plek zijn om alles samen te presenteren. Neem bijvoorbeeld food blogger en Instagram influencer, Jeremy Jacobowitz van Brunch Boys – zijn website is de thuisbasis van zijn blogposts, YouTube-feed, links naar zijn sociale media en persverslaggeving. Nu is dat de manier om het te doen!

Rhett & Link

09. Wordt actief op forums

Als er een toegewijd forum (s) is voor de branche of het onderwerp dat u behandelt, maakt u uw aanwezigheid daar kenbaar. Niet alleen kun je helpen om je kennis te delen (en koppelingen naar je sociale kanalen), je kunt uiteindelijk het een en ander leren van andere experts uit de sector terwijl je bezig bent. Hoewel actief zijn op andere forums geweldig is, laat dat je er niet van weerhouden om je eigen te creëren. U kunt het gesprek gaande houden door Wix Forum toe te voegen aan uw website.

10. Werk samen met andere beïnvloeders en merken

Hoewel uw primaire focus in het begin zou moeten zijn om geweldige inhoud te maken en te verspreiden en langzaam maar zeker uw gemeenschap uit te zetten, zult u uiteindelijk de samenwerking met anderen willen onderzoeken. Of het nu gaat om een ​​andere beïnvloeder in dezelfde (of andere) branche, of een bedrijf dat de demografische gegevens van uw doelgroep probeert aan te pakken, partnerschappen kunnen een leuke en voor beide partijen voordelige onderneming zijn. Als je al een idee hebt van met wie je wilt samenwerken, zorg dan dat ze aansluiten bij je waarden en een vergelijkbare achtergrond hebben (je wilt een beroep doen op hun publiek en andersom).

Zorg dat je het water eerst hebt gewaad voordat je van het diepe einde springt. Volg ze op hun sociale kanalen en neem dienovereenkomstig deel. Wees tactvol en niet plakkerig. Kom niet af als super “extra” voor je potentiële samenwerkende partner. Je probeert blijk te geven van oprechte interesse en respect, dus ga niet overboord met opmerkingen en emoji’s. Pitch ze met een goede e-mail of DM. Wees openhartig, vermeld je intenties, toon enthousiasme en wees zo persoonlijk mogelijk. Wist je dat Wix zijn eigen samenwerkingsprogramma heeft? Voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden, bekijk je hoe je een Wix influencer wordt .

Klaar om je community te beïnvloeden? Maak vandaag nog uw prachtige website! ==>>

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%