5 Photography Tips You’ll Never Want to Forget | 5 fotografietips die u nooit meer zult vergeten

We vroegen een getalenteerde fotograaf en communitylid van onze community  sarahallegra om enkele tips te delen over hoe je een soepele en efficiënte fotosessie kunt houden. Lees hieronder!

 door

1.  Besteed tijd aan het leren kennen van uw model.

Naar mijn ervaring is dit de belangrijkste factor bij het maken van geweldige foto’s. Of je nu een portret maakt om te pronken met hun persoonlijkheid of als ze in wezen een personage gaan portretteren, zoals in de meeste van mijn werk, het is absoluut essentieel om een ​​relatie met je model te vormen.

 door

2.  Wees duidelijk in uw richting. 

Je doel zal variëren, afhankelijk van je stijl van fotograferen, maar zorg ervoor dat je communiceert wat je ook van je model wilt zien. Vaak vind ik het het gemakkelijkst om de houding of uitdrukking te demonstreren waar ik voor ga. Schetsen werken ook; zelfs eenvoudige stokfiguren! Modellen kunnen gedachten niet lezen, dus zorg ervoor dat u uw concept aan hen uitdrukt op een manier die zij begrijpen! Lach ze nooit uit of laat ze voelen dat wat ze doen dom of verkeerd is. Het is misschien niet wat je wilt, in dat geval moet je ze vriendelijk omleiden. Een zin die begint met “Laten we dit proberen …” is een goede plek om te beginnen.

 door

3.  Probeer ongemak te minimaliseren.

Er zijn veel dingen die ongemakkelijk kunnen zijn voor uw model; vroege beltijden, ijskoude wind of hete lichten, ongemakkelijke poses en verrassingen in de natuur. De kans is groot dat je niet elk oncomfortabel element dat je model tegenkomt gladstrijkt, maar probeer het te minimaliseren. Maak je instellingen recht en bereken je lijst voordat je je model vraagt ​​om in de ijskoude vijver te waden, zodat ze daar zo kort mogelijk in kan zijn. Zorg dan voor een paar dikke handdoeken voor haar zodra je klaar bent! Denk na over wat je zou willen in de plaats van het model (Thermos van warme koffie misschien?) En doe je best om dat voor haar te bieden.  

 door

4.  Neem de shoot serieus, maar wees niet serieus.

Je hoeft niet te proberen een stand-up strip te zijn; Ik ben behoorlijk gereserveerd en introvert, maar je moet altijd aangenaam en knap zijn met je modellen. Als je sommige dingen kunt vinden om om te lachen, zal iedereen het veel beter hebben! Wees ook bereid om jezelf uit te lachen!

 door

5.  Houd oogcontact .

Zelfs de meest doorgewinterde modellen voelen zich meestal een beetje nerveus vlak voordat ze gaan strippen, vooral met een nieuwe fotograaf. Het spreekt voor zich dat je je op de meest professionele manier moet gedragen (maar nogmaals, met een paar grappen kun je iedereen op zijn gemak stellen). Houd het sfeerlicht toch professioneel. Over het algemeen raad ik aan om nooit een naaktmodel aan te raken, maar als het absoluut onvermijdelijk is, moet u duidelijk om toestemming vragen en eerst uitleggen wat u moet doen.

 door

MEER TIPS VIA MIJN ACCOUNT

Volg me op Facebook

Klik hier

HIER BENEDEN MIJN LAATSTE BLOGBERICHTEN

Theo-Herbots Gezondheid-Blog & Fotografie || Health-Blog & Photography

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil op deze Blog al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in categorieën alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

One thought on “5 Photography Tips You’ll Never Want to Forget | 5 fotografietips die u nooit meer zult vergeten

  1. NIEUWSBRIEF MAART 2020 || NEWSLETTER MARCH 2020 - THEO-HERBOTS-BLOG & PHOTOGRAPHY_NEWSLETTER 10 maart 2020 at 16:37

    […] […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag
Share on Social Media
%d bloggers liken dit: