Video’s-Foto’s De legende van de Kolibrie || The Legend of the Hummingbird

Het gaat als volgt: op een dag dreigde een enorme brand het bos te vernietigen. Alle dieren, behalve de kleine kolibrie, waren doodsbang, ontmoedigd door zulke ramp. De kleine Kolibrie liet zijn hoofd niet hangen en begon dapper met het ophalen van water in zijn kleine snavel, een voor een gooide hij de druppels in het vuur.


Na een tijdje, toen hij geen verandering opmerkte, zei het gordeldier met geïrriteerde stem: “Ben jij gek, kleine Kolibrie? Je ziet toch dat je nooit in staat gaat zijn om het vuur te blussen met enkele druppels water!”

En de kleine Kolibrie antwoordde hem:

“Ik weet het, maar ik doe toch mijn deel.”

Omdat waterdruppels de oceaan vormen, kunnen dezelfde waterdruppels het vuur overwinnen! Wie gelooft in het leven en geluk vindt in het leven, mag nooit hulpeloos toekijken wanneer een ramp zich voordoet; het maakt niet uit waar deze vandaan komt, men dient bij te dragen, hoe klein dan ook, om te vechten tegen deze branden in onze geest, vooral de slechtheden van hen die onze Moeder Aarde willen beschadigen.

Deze legende wordt verteld door heel wat vertellers over de hele wereld, en is een aanmoediging voor al degenen die geloven in de kracht van het leven. Omdat er nooit wat verloren gaat, is er hoop zolang er leven is.

De wondere wereld van vogels

Door tien interessante vogelobservatielocaties in de gaten te houden, documenteren we niet alleen de zilveren reigers in het Westerwald, maar ook de laatste grote bustards in Havelland. Dan zijn er de grote kuif grebes in hun prachtige verenkleed, getoond gebouw van hun nesten en tijdens verkering, in een gebied van uitgedoofde vulkanen: de Eiffel. Voeg daarbij exotische wilde vogels en kleurrijke parkieten, de nieuwste leden van de bevolking in een park in Wiesbaden. We hebben rustende trekvogels, eenden en steltlopers op de westelijke oevers van het Steinhudermeer. Op de grens met Nederland, in de heide bij Münster, vinden we de enige wilde flamingo’s in Duitsland. Even interessant zijn de vuurgans, avocets en vele vogels van het kustgebied niet ver van de haven van Hamburg. Bij het Federsee Meer in Opper-Swabia observeren we de bewoners van de uitgestrekte rietzones: bebaarde mezen. Dan hebben we de vogels van fortuin, de kranen, die hun lange reizen onderbreken door te rusten op de Baltische kust. Last but not least begeleiden we de boswachter in het Feldbergmeer op een spannende zeearendexcursie. Met deze film wordt u uitgenodigd om een reis door de wondere wereld van vogels te ervaren.

Bekijk de volledige serie en nog vele andere prachtige series via de link hierboven

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

3 thoughts on “Video’s-Foto’s De legende van de Kolibrie || The Legend of the Hummingbird

 1. Americaoncoffee – USA – America On Coffee is most notably, a Christian blogging network, exclusively sharing a mixed genre of songs that you have not heard, for some time. We are also dedicated to the preservation of the U.S.A.'s culture, heritage and traditions. As Christian bloggers, we value and share the simplest things in life. Great coffee, positive conversations and wholesome people, are a big welcome. AmericaOnCoffee (AOC) authors some of its shares. And, shares that are not noted as “owned” by (AOC), DO NOT belong to (AOC) BUT belong to their rightful owners as referenced and credited. A continuous special thanks to our anonymous sponsors and to all of our contributors. As we support the homeless, missing and the exploited 100%, your generous support of any dollar amount will be greatly appreciated. copy and paste the following link: https://tinyurl.com/4z5jf9na
  America On Coffee 9 juni 2020 at 10:30

  A beautiful exploration of heat! I love it!

 2. WERELD HONDENDAG ||WORLD DOG DAY - Theo-Herbots-Freelance-#Fotografie in #Tienen 2 juli 2020 at 13:59

  […] Meer informatie over Dog Day […]

 3. Living the Dreams! ||Leef Uw Dromen - Theo-Herbots-Freelance-#Fotografie in #Tienen 23 juli 2020 at 18:42

  […] Video’s-Foto’s De legende van de Kolibrie || The Legend of the Hummingbird Advertenties […]

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%