Hoe win je foto wedstrijden ||HOW TO WIN PHOTO CONTESTS

Advertenties

Hoe win je foto wedstrijden, volgens de experts

Ik publiceer dit artikel naar aanleiding van

Mijn 20ste Top-Award bij Vieuwbug

Fotografie is een passie. Voor velen van ons in deze gemeenschap, het geeft ons een kans om onszelf te uiten en ontdek andere grote creatieven.

Hier bij ViewBug willen we dat je je creaties deelt en je helpt je vaardigheden onderweg te ontwikkelen.

Hoe win je een fotowedstrijd, volgens de experts

Of je nu meedoet aan onze fotowedstrijden of ergens anders meedoet aan een wedstrijd, er zijn een paar dingen die je moet weten.

Blijf lezen voor een aantal grote adviezen over het triomferen in een foto wedstrijd.

Zeg iets

Zoals het gezegde gaat, een foto is meer waard dan duizend woorden, en fotografie is alles over expressie. Gebruik uw afbeeldingen om een bericht te verspreiden – en een krachtige op dat.

Misschien wilt u een licht schijnen op een bepaald onderwerp. Misschien wilt u iets benadrukken waarvan u denkt dat het over het hoofd wordt gezien of onbekend is.

Om te slagen in een fotowedstrijd, moet je foto een punch inpakken. Maria Mann, hoofdredacteur van het Europees Persbureau, zegt: “Het eerste wat een foto moet doen is om je iets te laten voelen, of het nu goed, slecht, lelijk, gelukkig […] Als het onverschillig is, ben je verloren”. We konden het niet eens meer.

Neem de tijd

Bij het fotograferen van de natuur, Het kan moeilijk zijn om de perfecte foto te krijgen. De verlichting kan niet goed zijn, de dieren kunnen niet zijn waar je ze wilt, of het weer kan een probleem vormen.

Natuurfotografie, zoals bij alle fotografie, vereist geduld. Je kan niet verwachten om op te komen en de perfecte foto te krijgen recht uit de vleermuis. Stuart Byles, de winnaar van onze “Water and The Night Photo Contest” deed precies dat.

Wees Uniek

Hij wachtte tot de verlichting en omstandigheden perfect waren voor het schot dat hij wilde nemen en won de hoofdprijs met “The Lifeboat Station“.

Het is belangrijk om uniek te zijn als je een fotowedstrijd wilt winnen. Uw werk moet echt opvallen en een snede boven de rest.

Nog belangrijker, het moet trouw aan je zijn.

Als te veel mensen dezelfde soort foto’s nemen met behulp van hetzelfde onderwerp, is het onwaarschijnlijk dat een soortgelijke inzending van u de prijs zal. Natuurfotografen Joe en Mary-Ann MacDonald adviseren fotografen om hun niche te vinden.

Neem de tijd om uit te vinden waar je graag foto’s van maakt. Zoek een aantal ongewone onderwerpen of locaties, en wees bereid om te denken buiten de doos.

Zeggen ze niet dat daar de magie gebeurt?

Compositie is de sleutel

Compositie is de sleutel

Heb je ooit een foto gezien waar de focus lijkt af te zijn? Misschien wel het belangrijkste of meest interessante element van de foto is shunted aan de zijkant, verborgen of wazig. Het leren van geweldige foto compositie is belangrijk als je een foto wedstrijd wilt winnen.

Je moet hebben gespeeld tic-tac-toe – dat is noughts en kruisen voor onze Britse vrienden – op een bepaald punt, toch?

Nou, volgens Nikon,moet je dit spel in gedachten houden bij het nemen van foto’s.

Stel je voor dat de zoeker of monitor van uw digitale camera is verdeeld in vierkanten, zoals een raster. Voor een geweldige compositie, zorg ervoor dat het onderwerp van uw foto is gecentreerd op het kruispunt van vier van deze denkbeeldige rasters.

Breek de bank niet

Breek de bank niet

Geld is niet alles: Je hoeft niet de duurste apparatuur of een ongelooflijk high-end camera hebben om te slagen – dat is niet wat wedstrijden rechter! Zolang je de basis en de bereidheid hebt om te doen wat nodig is om een geweldig beeld te nemen, zal u slagen. U zelfs geweldige foto’s maken met uw telefoon.

Het is de visie, inspanning en emoties die u uitlokt van uw fotografie die tellen.

Geef niet op

Geef niet op

Je wint niet elke wedstrijd die je meedoet. Wat belangrijk is, is de passie, drive en vastberadenheid om door te gaan.

Je hebt hard gewerkt om je niche te vinden, een schot te nemen en, nog belangrijker, zet het daar in de wereld. Het is belangrijk om te blijven, zelfs als je niet slaagt van de eerste keer.

Het ontwikkelen van uw ambacht; gefocust blijven; voortdurend bouwen aan uw vaardigheden – dit zijn de manieren waarop je je sterke punten op te bouwen als fotograaf en het verhogen van uw kansen om te winnen de volgende keer.

Fotografie gaat immers over creativiteit en passie.

Als je wilt opgeven omdat je de eerste wedstrijd die je invoert niet wint, overweeg dan of fotografie iets is waar je echt van geniet. Als je doorgaat met het slijpen en koesteren van je vaardigheden, zal je tijd komen.

Doe nu mee aan een van onze fotowedstrijden  om fantastische prijzen te winnen. Als je de kneepjes van het vak leert, kun je je aanmelden voor onze fotografiecursussen. Succes!

Wil je weten hoe je een fotowedstrijd kan winnen? Neem dit geweldige advies van bekroonde natuurfotografen om erachter te komen hoe je de hoofdprijs krijgen.

Welkom bij mijn VieuwBug-Account

Wie we zijn

Onze twee mede-oprichters (en fotofanaten) kwamen samen om een oplossing te vinden om makers in een leuke en veilige omgeving te versterken.

We hebben een unieke fotografie community en foto sharing site die samenwerking bevordert en creativiteit beloont.

Wij geloven in de kracht van creativiteitWat we doen

We verbinden miljoenen visuele makers in een community met fotografietools om hen te helpen hun ambacht te verkennen en te laten groeien. 

Hoe we het doen

Hoe we het doen

Door middel van onze unieke set van producten – fotowedstrijdenfoto-uitdagingenportfolio websitesfotografie logo’s en fotografie klassen – geven we fotografen over de hele wereld de beste tools om creatief te zijn en showcase hun kunst.

Waarom we het doen

Waarom we het doen

Wij zijn fotografieliefhebbers en zijn verliefd op deze vorm van beeldende kunst. Onze missies zijn eenvoudig: we willen de beste tools bieden om fotografen wereldwijd sterker te maken. 

Bekijk eens de Prijzen van Theo-Herbots-Fotografie

Had dit zelf nooit durven dromen

Het belangrijkste onderdeel van een camera is de twaalf centimeter erachter.

Theo-Herbots

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

One thought on “Hoe win je foto wedstrijden ||HOW TO WIN PHOTO CONTESTS

  1. Tips over fotowedstrijden ||Tips about photo competitions - Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf 12 oktober 2020 at 11:29

    […] je bent niet in staat de fotowedstrijden te winnen die u in brengt , en je kan niet achterhalen […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%