Aankleding van je modelshoot || Dress up your model shoot

Advertenties

Aankleding van je modelshoot; gebruik wat je hebt

dinsdag 18 augustus 2020, 20:02 door Frank Doorhof | 778x gelezen | 2 reacties

Toen ik met modelfotografie begon was alles leuk. Een model voor de camera was al meteen goed en de achtergrond.. Ach, een papieren rol met een leuk kleurtje.

Maar al snel raak je uitgekeken op het kleurtje. In het begin is dit nog wel vol te houden, elke nieuwe kleur geeft weer nieuwe inspiratie, maar geloof me er komt (meestal) een moment dat je denkt: ‘Jeetje, ik wil wel eens wat anders.‘. Waar kijk je dan?

Je kan natuurlijk online kijken bij gespecialiseerde bedrijven voor props en fotografie accessoires, maar al snel kom je erachter dat het allemaal enorm duur is. En als je op papier al snel uitgekeken bent, dan ben je dat zeker ook snel met een herkenbare prop.

Kijk een achtergrond is feitelijk een… wel… achtergrond. Hij doet niet echt mee in de foto. Let wel; een achtergrond kan en zal de look van de foto absoluut beïnvloeden, maar in feite is het een redelijk vergefelijk element van de sessie. Een accessoire zelf niet.

Denk bijvoorbeeld aan een tennisracket, als je die elke foto zou gebruiken… Pfff dat wordt snel erg saai. Dus hoe los je dat op?

Wel eigenlijk simpel. Geen geld uitgeven.

Klinkt waanzinnig hé?

Maar toch is het wel zo makkelijk. Je weet niet half hoeveel verschillende accessoires we eigenlijk zelf al in huis hebben. In dit artikel geef ik je een paar voorbeelden van foto’s die ik vroeger gemaakt heb en die behoorlijk afwijkende maar veel voorkomende accessoires gebruiken.Als eerste de pallet.

We hadden destijds nog een computer winkel. Daar kwamen natuurlijk veel pallets met spullen binnen. Dus hebben we een keer zo een pallet gepakt, model erachter gezet en…

Het werkte voor geen meter.

Maar toen ik mijn maat 48 tegen de pallet had gezet om het te breken ging het beter. Het model er achter en laten schreeuwen… Voila, dat was beter.

Totale kosten: 0 euro


Maar een dierenbench kan ook.

Heb je die zelf niet, ken je vast wel iemand met honden. Ik raad wel aan om een bench te lenen van een wat groter ras. Ik ken weinig modellen die comfortabel in de bench van een teckel passen…

Aan de andere kant… Kan leuk zijn 
Een beetje spelen met expressie en er komt vast wat leuks uit.

Totale kosten: 0 euro


Heb je dit allemaal niet, geen paniek.

Je hebt vast nog wel ergens wat behangrollen over?
Of inpak papier, of… vul maar in, eigenlijk kun je van alles wel wat leuks maken.

Hier is Nadine bezig geweest met zeer goedkope materialen. Door de combinatie van kleuren en de achtergrond moet ik eerlijk zeggen dat ik best gecharmeerd ben van de uitkomst.

Totale kosten: 0 euro
Tijd (Nadine kennende): Behoorlijk

Conclusie

De grootste beperking bij fotografie ligt niet bij de apparatuur of de software maar echt bij wat JIJ ermee doet.

Fotograferen is feitelijk schilderen met licht, dit geeft veel mensen al enorm veel inspiratie (mijzelf included) en vaak worden daarom de omliggende elementen die een foto interessant maken vergeten.

Juist die elementen kunnen van een ‘saaie’ maar mooie modelfoto een zeer interessant verhaal maken.

En zoals je ziet, je huis (of dat van je ouders of grootouders) ligt waarschijnlijk vol met dingen die je kan gebruiken.

Dus bij je volgende fotoshoot, eerst even de zolder op om leuke dingen te zoeken, en je zal snel merken dat juist doordat je andere accessoires gaat gebruiken je ook weer meer inspiratie krijgt en leukere foto’s gaat maken.

Het is dus echt een win-win situatie die je feitelijk maar heel weinig tot niets kost.

Tevens helpt het je voor de toekomst om creatiever te zijn als je voor een klant iets moet fotograferen.

Cursus Fotoshoot onder Controle

Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

Meer over Fotofacts KLIK ==>>HIER

KLIK ==>>HIER

VERKEN DE BLOG VAN THEO-HERBOTS

Enig en Uniek

VERNEEM MEER

Welkom op Blog-Theo-Herbots

Een Blog
Voor U
Door U
Samen met U

VERNEEM MEER

ZOEK NIET LANGER OP HET INTERNET

Als U Het hier niet vindt
Vindt U het nergens

VERNEEM MEER

EEN ENIGE EN UNIEKE PRESENTATIE

Short Description

Read More

BEKIJK DE SLIDER

Een “ENIGE”
En “UNIEKE”
SLIDER-PRESENTATIE

VERNEEM MEER

THEO-HERBOTS DANKT U

VOOR UW BEZOEK
EN UW VERTROUWEN

VERNEEM MEER

WAT IS HET DAT EENIEDER DRIJFT IN DEZE GEKKE WERELD VAN VANDAAG

VOOR MIJ IS HET DEZE BLOG- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen
Welkom bij Theo-Herbots-Blog, mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content.
Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal Theo-Herbots-Blogging-Advies ook jouw eigen passies doen ontbranden.

VERNEEM MEER KLIK ==>>HIER

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%