INTERNATIONALE KOFFIEDAG || INTERNATIONAL COFFEE DAY

iNTERNATIONALE KOFFIEDAG

Internationale Dag van de Koffie

Donderdag 1 oktober 2020 Internationale Dag van de Koffie

Donderdag 1 oktober 2020 Internationale Dag van de Koffie


lOp 1 oktober 2020 wordt door de leden van de Internationale Koffie Organisatie (ICO) en andere koffieliefhebbers de ‘Internationale Dag van de Koffie’ (International Coffee Day) gehouden. Veel horecabedrijven schenken op deze dag gratis kopjes koffie. Ook: Wereld Koffie Dag / Internationale Koffiedag.

Op deze dag staat alles wat met koffie te maken heeft centraal: van de boerderij waar de koffiebonen verbouwd worden tot aan het moment waarop het door de consument gedronken kan worden. De mannen en vrouwen die werkzaam zijn in deze industrie worden op deze dag geëerd.

Met de ‘Internationale Dag van de Koffie’ wordt ook speciaal aandacht gevraagd voor fairtrade koffie, waarmee boeren een eerlijke beloning krijgen voor hun koffieoogst. In landen waar koffie verbouwd wordt, wordt deze dag uitbundiger gevierd dan in Nederland.

Koffie, het zwarte goud. We kunnen niet meer zonder.

Er gaat geen dag voorbij op onze redactie of we tikken weer wat liters pleur achterover. De energie van de caffeine, de rijke geur van grove maling, de bittere smaak van een dampende mok ochtendritueel, dat is wat ons op de been houdt op een gemiddelde dag.

En dat mogen we best eens extra vieren, en dat doen we op 1 oktober, op Wereld Koffiedag.

Economische waarde

Economische waarde

Deze Dag bestaat al sinds jaar en dag, maar de echte origines van de Dag zijn door de tand des tijds verloren gegaan. Toch vieren veel landen de Dag van de Koffie, al dan niet met grote nationale parades om de godendrank te vereren.

Zeker in landen in Zuid-Amerika en Afrika, waar de boon zijn oorsprong vindt, wordt Wereld Koffiedag gevierd vanwege de belangrijke economische waarde van een bakje troost.

Maar ook in Nederland België weerhoudt niemand u ervan om eens lekker potje te leuten.


Het nieuws over koffie wordt alleen maar beter.

Het nieuws over koffie wordt alleen maar beter.

In een nieuwe analyse van een van de grootste en langstlopende onderzoeken van het land was het drinken van koffie gekoppeld aan een lager risico op hartfalen, beroerte en coronaire hartziekten. Elke extra kop koffie die per dag werd geconsumeerd, verminderde elk van deze voorwaarden met respectievelijk 8%, 7% en 5%, tot ten minste zes kopjes per dag.

Het voorlopige onderzoek werd gepresenteerd tijdens de Scientific Sessions van de American Heart Association in Anaheim, Californië. Het is nog niet gepubliceerd in een door vakgenoten beoordeeld medisch tijdschrift, maar het is niet het eerste onderzoek dat suggereert dat koffie het hart en de bloedvaten beschermt.

Onderzoekers van de medische faculteit van de Universiteit van Colorado analyseerden gegevens van de Framingham Heart Study, die sinds de jaren veertig de eetpatronen en cardiovasculaire gezondheid van meer dan 15.000 mensen heeft gevolgd. Ze waren op zoek naar voorheen niet geïdentificeerde risicofactoren voor hartfalen en beroerte.

Ze gebruikten een methode die bekend staat als machine learning, een vorm van kunstmatige intelligentie die naar patronen in big data-sets zoekt, vergelijkbaar met de manier waarop e-commercewebsites producten kunnen voorspellen die een klant machtig vindt op basis van hun eerdere winkelgeschiedenis.

Dus proost!

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%