Recept gebraden kalkoen||Roast turkey recipe

Gezonde gebraden kalkoenkroon

 • Bereidings- en kooktijd
  • Prep:25 minuten
  • Kok:1 uur en 30 minuten
 • Gemakkelijk
 • Serveert 4-6

Rooster een kalkoen als je minder mensen nodigt deze kerst.

Het is ook een lichtere optie als je geen overdaad wilt op de grote dag

NutriëntenEenheid
Kcal350
Vet7g
verzadigd2g
Koolhydraten22g
Suikers16g
Fibre7g
Eiwit47g
Zout0,5 g

Ingrediënten

Ingrediënten

 • 2kg kalkoenkroon op het bot
 • 3 sinaasappels, 1 in partjes gesneden, 1/2 in plakjes gesneden, 1 1/2 juiced
 • 1 el runny honing, plus extra voor motregen
 • handvol tijm takjes , bladeren geplukt uit een, twee links geheel, plus takjes te dienen (optioneel)
 • 1 tl sojasaus
 • 2 laurierblaadjes
 • 500g wortelen, geschild en gesneden in lange stokken
 • 500g pastinaken, geschild en gesneden in lange stokken

Methode

Methode

 • STAP 1Haal je kalkoenkroon 1-2 uur uit de koelkast voordat je hem wilt koken. Verwarm de oven op 200C/180C fan/gas 6. Snijd 4 plakjes van een van de sinaasappels. Sap de rest van het samen met een van de sinaasappels. Roer in een kommetje het sinaasappelsap samen met de honing en de geplukte tijmblaadjes, de sojasaus en een goede maal van zwarte peper.
 • STAP 2Maak de huid los over de kalkoenborst. Plaats twee plakjes sinaasappel, een laurierblad en tijm takje onder de huid, aan beide zijden van de borst, dan lepel in een deel van het sap mix en glad de huid terug over. Tip de oranje partjes in een ruim braadblik met de wortelen en pastinaken. Nestel de kroon tussen de groenten en sinaasappels. Besprenkel over ongeveer een derde van de resterende sinaasappelsap mix en rooster alles in de oven voor 30 minuten. Verwijder, geef de groenten een roer en besprenkel over een derde van het sap mix, dan terug naar de oven en doe dat nog een keer, roosteren van de kalkoen voor een totaal van 1 uur 30 minuten (bekleding met folie halverwege als het begint te veel kleur).
 • STAP 3Haal de kalkoen uit het braadken en plaats op een met folie bedekt bord en zet de oven op tot 220C/200C ventilator/gas 8. Gooit de groenten in een motregen van honing en zet het blik terug in de oven om de groenten karameliseren voor 25-30 minuten, waardoor de kalkoen kroon te rusten. Serveer de kroon op een schotel omringd door de geglazuurde wortels, oranje wiggen en extra tijm takjes, als je wilt. Verwijder de kleverige huid van de borst voordat het vlees wordt gesneden om als zijde te dienen.

LEES OOK MIJN VORIGE BELANGRIJKE RECEPT

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%