Hommage aan Louis Neefs

TER NAGEDACHTENIS LOUIS NEEFS 40 JAAR GELEDEN VERONGELUKT OP KERSTDAG

DEZE REEKS VIDEO’S

© Belga

Connie Neefs herinnert zich kerstdag 1980 nog zeer goed. Louis, die in Mechelen woonde, was op weg naar familie in de Kempen waar hij Kerst zou vieren. Onderweg, op de ring rond Lier, gebeurde het ongeluk. Louis was op slag dood en zijn vrouw Liliane overleed een uur later in het ziekenhuis. Beiden waren toen 43 jaar oud. Zoon Gunther, toen 15, raakte zwaargewond en verbleef een maand in het ziekenhuis.

Het was Connie (toen 27) die door de politie op de hoogte werd gebracht van het overlijden van Ludwig (officiële naam van Louis Neefs) en zijn vrouw. Dit tragische overlijden zette haar leven overhoop. Ze verhuisde naar Mechelen om voor de zonen van Louis, Ludwig en Gunther, te zorgen tot deze 21 werden. De steun van ouders en jeugdvrienden van Ludwig en Gunther zal ze nooit vergeten. “Dat was een godsgeschenk. Dat zijn mensen met wie we nog altijd contact hebben”, zegt Connie. Zoon Ludwig (58) was nog een tijdje schepen in Mechelen en is nu al jaren actief in vastgoed. Gunther (55) trad in de voetsporen van zijn vader. We herkennen in zijn stem het warme timbre van zijn vader.

Louis Neefs zit in ons aller collectief geheugen. Zijn bekendste liedjes zijn Mijn vriend Benjamin, Ik heb zorgen, Jennifer Jennings, Margrietje en Laat ons een bloem. Dit laatste lied is opnieuw actueel, mede door de muzikale Ketnet-reeks #LikeMe, die het liedje in een modern jasje stak.

“Ik ben met de muziek, de beelden en de verhalen over de broer van mijn mama opgegroeid”, zegt Hannelore Candries, de dochter van Connie, in Het Nieuwsblad. “Ook al heb ik hem jammer genoeg niet gekend, daardoor heb ik wel het gevoel dat ik hem ken. Zijn liedjes worden doorgegeven van generatie op generatie. Veertig jaar later is hij nog altijd bekend. Ik vind dat wel straf.” Samen met haar moeder staat ze zelf op het podium in Louis Neefs, wat een leven, een hommage die ze brengen met musicalster Hans-Peter Janssens en het trio Eric De Vos.

Nu heeft Connie het lied Susa Nina samen met haar dochter Hannelore ingezongen.

“Gene Thomas heeft er een mooie clip bij gemaakt. Ook die konden we in de studio niet opnemen zoals dat anders gebeurt. Het is een collage geworden met vooral oude foto’s van mijn broer. Op die manier konden we in dit betekenisvolle jaar voor onze familie toch nog iets ondernemen”, vertelt Connie. Omdat optreden er door corona voorlopig niet inzit, is de clip online te bekijken op YouTube. Het lied is ook te beluisteren op streamingdiensten. “Wij zien het nummer als een eerbetoon waar wij mensen een warm gevoel mee willen bezorgen in deze kille dagen”, zegt Hannelore. “Het mooie aan het nummer is dat het assorteert met Stille nacht. Het is dus een echt kerstlied”, zegt Connie in Het Nieuwsblad. “Als er iets is dat ik door de gebeurtenissen met mijn broer en schoonzus heb geleerd, dan is het dat je van elke dag moet genieten. Vandaag is dat zeker geen evidentie, maar probeer positief te blijven en de moed nooit te verliezen.” Zodra het mogelijk is, staan zij en Hannelore klaar met ’t Is een mooi verhaal, een nieuw programma voor de Vlaamse cultuurcentra en theaters.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

THEO-HERBOTS

BEDANKT VOOR

  • UW BEZOEK
  • UW VERTROUWEN
  • UW REACTIES
  • UW INSCHRIJVING OP DE NIEUWSBRIEF
  • EN DELEN OP SOCIAL-MEDIA
VERNEEM MEER OVER MIJ
Klik hier

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%