28 Tips Gezond eten met Kerstmis ||28 Tips Healthy eating at Christmas

Advertenties

28 Tips Gezond eten met Kerstmis

28 Tips Gezond eten met Kerstmis

Komende dagen zal er onder elk van deze 28 Gezonde kerstrecepten een link worden aangebracht naar het recept in Het Nederlands. (welke dan weer met het vertaalprogramma kan worden vertaald in 110 talen)

Voor diegenen die het Engels machtig zijn, kan er nu reeds worden ingelogd naar de Engelstalige versie

Door 

Gezonde kerstruil:28 Tips Gezond eten met Kerstmis

Door 

Je hoeft het niet te missen om gezonder te eten met Kerstmis. Met slechts een paar kleine swaps – zoals het kiezen van vers fruit, donkere chocolade en alcoholvrije dranken – kunt u uw lichaam voeden terwijl u deelneemt aan de festiviteiten

Onderaan dit bericht kan U de Nederlandstalige recepten terugvinden

Als het gaat om de mooiste tijd van het jaar, staat gezondheid zelden op de voorgrond van onze geest. Tussen de overvloed aan feesten, de stroom bezoekers en de voorbereidingen voor de grote dag, kunnen onze gebruikelijke gezonde eetgewoonten gemakkelijk worden vergeten. Er zijn echter een paar swaps die je tijdens de feestdagen (en daarna) kunt maken die je kunnen helpen om een beetje gezonder te eten – zonder je het gevoel te geven dat je al het plezier hebt gemist.

De sleutel tot een gezondere kerst is kiezen voor gezonde ingrediënten die je lichaam voeden, zoals noten, volkoren, fruit en groenten. Gelukkig zijn deze allemaal overvloedig met Kerstmis, en er zijn een paar tips die we je kunnen geven om je te helpen minder suiker, vet, gluten, zuivel en alcohol te gebruiken.

Lees en bekijk dan al onze kerstrecepten, inclusief budget kerstreceptenvegetarische kerstideeënkerstontbijten en freezable kerstreceptendie van tevoren kunnen worden gemaakt. (in het Engels)

28 Tips Gezond eten met Kerstmis 1. Serveer vis voor je kerstavondmaaltijd

Neem de avond voor Kerstmis als een kans om een goede dosis gezonde omega-3 vetten te krijgen en kook een hele geroosterde zalm voor het avondeten, of probeer onze next-level zalm en croûte. We hebben nog veel meer kerstavondrecepten om je te inspireren – inclusief gemakkelijke hapjes, als je van plan bent om te entertainen.

28 Tips Gezond eten met Kerstmis 2. Laat gezonde koekjes achter voor de Kerstman

Met zoveel schoorstenen om naar beneden te knijpen, zijn we er zeker van dat de kerstman het niet erg zou vinden om af en toe een gezond koekje te eten in plaats van traditionele peperkoek of gehakttaarten. Deze frambozen-, amandel- en haverkoekjes zijn net zo lekker en kunnen een paar dagen van tevoren gemaakt worden. Stop eventuele restjes in de vriezer, zodat je er na de kerst van kunt genieten.

28 Tips Gezond eten met Kerstmis 3. Voeg een kant spinazie toe aan je gerookte zalm en roerei

Sta op en schitter op eerste kerstdag, serveer je roerei met gerookte zalm en een kant van spinazie voor een extra voedzame hit – het is rijk aan ijzer en wordt gedacht om zowel de gezondheid van hart als bot te ondersteunen. Als alternatief kun je asperges aan de zijkant hebben – het is een rijke bron van folaat en helpt een gezonde darm te ondersteunen.

4. Schakel over op zuurdesem

Voor een vezelrijk feestelijk ontbijt serveer je je eieren, gerookte zalm en groenten op een sneetje geroosterd volkoren of zuurdesembrood. Is iemand in je familie glutenvrij? Geen probleem, we hebben de beste glutenvrije broden beoordeeld om te kopen, zodat niemand het hoeft te missen.

5. Begin je dag met fruit

Als een hartig ontbijt niet jouw ding is, probeer dan onze verwarmende wintersalade voor een lichte start van de dag. Gedroogde vijgen, pruimen, peren en abrikozen geven je een gezonde vezelslag en houden je energiek tot de lunch. Precies wat je nodig hebt als er veel gekookt moet worden.

6. Ga voor een graasplank

Sla het formele voorgerecht over en serveer een graasplank om calorieën en vet te verminderen. Hoog opgestapeld met vers fruit, volkoren crackers, gezonde dips en noten, het is een leuke manier om de maaltijd te beginnen. Ons klassieke bord heeft alles wat uw gasten zouden willen, maar als u meer inspiratie wilt, bekijk dan onze gids voor het bouwen van de beste graasplanken waar u onze veganistische, zeevruchten- en ontbijtgrasplankideeën kunt zien.

7. Maak een gezondere dip

In plaats van een flauwe, in de winkel gekochte dip te serveren, serveert u in plaats daarvan zelfgemaakte veggie-dips. Blitz squash tot hummus, meng rode biet met yoghurt en cashewnoten of maak je eigen versie van zure room en ui. Serveer met veel verse en knapperige rauwkost om te dunken.

8. Kies voor alcoholvrije wijn

Met zoveel feesten en vieringen tijdens de kerstperiode, is het een goed idee om een paar flessen alcoholvrije wijn op voorraad te hebben. Van cabernet sauvignon tot chardonnay, lees onze review van de beste alcoholvrije wijnen om er zeker van te zijn dat je de beste koopt. Plus, voor meer alcoholvrij plezier, maak onze glühwein minus de drank.

9. Wissel chips in voor olijven

Gooi de met zout beladen chips weg en snack op olijven als je trek hebt. Ze zijn rijk aan antioxidanten en hebben ook veel andere indrukwekkende gezondheidsvoordelen.

10. Gebruik olie om je roasties te maken

Ons recept voor gebroken geroosterde aardappelen gebruikt zonnebloemolie in plaats van ganzenvet of reuzel. De resultaten zijn net zo goudkleurig en knapperig aan de buitenkant met behoud van een donzige binnenkant, maar nu kunnen ze ook worden genoten door veganistische gasten. U kunt ook uw roasties maken met behulp van antioxidantrijke olijfolie en de vruchten plukken. Of maak onze airfryer geroosterde aardappelen – je hebt maar een zeer kleine hoeveelheid olie nodig.

11. Fleur je spruitjes op

Geef de pancetta door en serveer deze verkoolde spruitjes met knoflook, chili &citroen. Ze zijn niet alleen lichter dan het vlezige alternatief, maar ze kunnen ook worden genoten door vegetarische en veganistische gasten aan uw tafel.

12. Wissel van cocktail voor mocktails

Het kan gemakkelijk zijn om je te laten meeslepen door alle feestelijke vrolijkheid, maar je zult beter slapen en jezelf calorieën besparen als je af en toe een cocktail inruilt voor een mocktail. Vind jouw favoriete alternatieve drankjes in onze collectie kerst mocktails. Van clementine mock mojito, tot ananas &ginger punch en non-alcoholische eggnog, we hebben een drankje voor elke smaakpapillen.

13. Kies kalkoenkroon voor een slankere hoofdsom

Als je niet te veel wilt eten op de grote dag, kies dan een kalkoenkroon voor je middelpunt en je krijgt alle kalkoensmaak van mager wit vlees met minder van het vet van het donkere vlees. Ik ben ook een goede optie als je catering met een beperkt budget, of voor minder mensen deze kerst. Probeer onze gezonde gebraden kalkoenkroon en serveer naast gezonde jus en vegetarische vulballen.

14. Maak van veg de ster van de show

Laat het vlees weg en maak een prachtig middelpunt met wortelgroenten, linzen, noten en kaas. De resultaten zullen stevig, gezond en heerlijk zijn – om nog maar te zwijgen van goedkoper dan de meeste stukken vlees. Het valt niet te ontkennen dat onze bieten, stilton & boerenkool wellingtons elke kersttafel waardig zijn.

Als u op zoek bent naar kerstrecepten die de bank niet zullen breken, bekijk dan onze beste budget kerstcentra.

15. Schep het vet van de jus

Snijd het vetgehalte van je kerstjus door de overtollige olie van de bovenkant af te romen voordat je het in een kan decanteert. Een andere manier om gezondere jus te maken, is door te beginnen met het roosteren van bliksappen in een grote kan te gieten, vervolgens af te koelen en slechts twee eetlepels van het vet te gebruiken voordat je de rest weggooit.

16. Serveer gezonde vulballen

Vulling staat niet bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Ons eenvoudige vegetarische recept gebruikt echter volkorenbrood, amandelen, kastanjes, selderij en gedroogde abrikozen om vleesvrije ballen te maken die zowel heerlijk als beter voor je zijn.

17. Zorg voor glutenvrije gasten

Zorg ervoor dat niemand iets mist met onze glutenvrije kerstrecepten. We hebben heerlijke hoofdgerechten, knallende kanten, heerlijke puddingen en voorgerechten om je te laten glimlachen, zoals deze feestelijke worstenbroodjeskrans.

18. Voeg nog een portie groenten toe aan je bord

Serveer een andere kant van voedzame groenten om zoveel mogelijk goedheid op je bord te krijgen. Kies uit onze gestoofde rode koolbeboterde prei &erwten of hele gebakken bloemkool. En vergeet niet om onze andere kerstkanten te controleren voor meer ideeën.

20. Kies een pavlova als dessert

Wie zegt dat je feestelijke pud geen vers fruit kan bevatten? Kies voor pavlova in plaats van rijke desserts zoals chocoladetaart en traditionele kerstpudding. Stapel het hoog op met al het verse fruit dat je bij de hand hebt – we gebruiken graag mandarijnen, maar je kunt ook gember en granaatappel gebruiken om een goede boost van antioxidanten te krijgen.

19. Of een ander fruitig dessert

Als je geen fan bent van pavlova, kun je vers fruit opnemen in een aantal andere heerlijke desserts, zoals ons chocolade – clementinelogboek. Zorg ervoor dat u donkere chocolade kiest met een hoog percentage cacao en u kunt enkele van de gezondheidsvoordelen plukken.

21. Serveer kerstpudding met magere crème fraîche

Luxe cognacboter is misschien de traditionele keuze om op je kerstpud te klooien, maar als je dit doet, voeg je extra vet, suiker en calorieën toe aan je maaltijd. Voor een traktatie die minder rijk maar net zo bevredigend is, serveer je onze lichtere kerstpudding met vetarme crème fraîche.

Geen fan van klassieke kerstpudding? Probeer onze chocolade-oranje gestoomde pudding met chocoladevla – het is laag in suiker en diabetesvriendelijk.

22. Voeg verse vijgen toe aan je kaasplank

Voeg verse vijgendruiven en walnoten toe aan je kaasplank, in plaats van met suiker beladen chutney. Het contrast van texturen en smaken ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk. Als je een beetje meer zoetheid wilt, probeer dan honing over een van de kazen te sprenkelen.

Bouw de ultieme kaasplank met onze handige gids.

23. Ruil vijf chocolaatjes in voor een plak fruitige cake

Na de kerstlunch zet je je voeten omhoog en geniet je van een feestelijke film met een plak gekookte fruitcake in plaats van naar de chocolaatjes te reiken. Het aantal calorieën kan hetzelfde zijn, maar je krijgt meer voedingsstoffen uit het gedroogde fruit dan uit geraffineerde suiker.

25. Haal het meeste uit restjes

Als je behoefte hebt aan een smaakmix, neem dan overgebleven groenten en maak er een heerlijke, kleurrijke maaltijd van met onze kerstresten saladerecepten. Dit stevige gerecht combineert komijngeroosterde wortelen, kikkererwten, munt, noten, spinazie en zoute feta – we hebben nog veel meer verse en knapperige gerechten om te proberen.

26. Geniet van een stevige braadpan

Nu we het toch over restjes hebben, als je varkens in dekens hebt die niet zijn opgegeten, rooster ze dan met wortels, pastinaak en ui en serveer ze vervolgens met aardappelpuree of overgebleven roasties voor een serieus geruststellend avondmaal. Dit is het soort rib-sticking voedsel waar je van kunt genieten na een heerlijke tweede kerstdagwandeling.

27. Voeg een extra handvol peterselie toe aan je vulling

Peterselie zit boordevol vitamines en antioxidanten – slechts één eetlepel verse peterselie levert meer dan 70% van uw aanbevolen vitamine K-inname. Neem het op in uw maaltijd met onze herby worst, appel &zuurdesem vulling. Een andere optie voor het maken van gezondere worstvulling is om gezonde graanschuurbroodkruimels te gebruiken.

28. Ga noten voor goede vetten

Volg tijdens de feestperiode de traditie en zet kommen met noten buiten. Dit beteugelt niet alleen hongergevoelens tussen de maaltijden, het geeft ook een boost van goede vetten.

Wil je meer kerstinspiratie? Probeer deze…

Reeds in het Nederlands gepubliceerde kerstrecepten

Voor de eerste maal hier?

Doe me een plezier

 • Geef een reactie onder al mijn Berichten
 • Geef me een vijfsterrenbeoordeling
 • Deel al mijn berichten op Social-Media met de Social-Media-Deelknoppen . Velen zullen U dankbaar zijn, want zij gaan die informatie ontvangen waar zij reeds lang zitten op te wachten

Wat betreft

Reacties op deze Blog

Ik respecteer dat de meningen van anderen me kunnen helpen een betere Fotograaf, Blogger en Journalist, te worden en mogelijk dingen te zien waar ik zelf nooit aan had gedacht. Als ik bijvoorbeeld nog nooit iemand had laten reageren op een niveauhorizon, was het misschien iets dat ik niet had gecorrigeerd in de post of tijdens shoots.

Ik neem negatieve opmerkingen met een korreltje zout, want wat ik doe is een kunst en niet alle kunstenaars worden altijd begrepen. Ik neem negatieve opmerkingen niet te hard op en laat mijn creativiteit en passie niet verstikken

Blijf steeds als “ALLEREERSTE” op de hoogte van het allerlaatst op Blog Groeten uit Tienen

Vergeet niet om na het inschrijven naar uw mailbox te gaan om op de bevestigingslink te klikken, dit is zo ingebouwd om u te beveiligen tegen Spam.

Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

E-MAILADRES

Abonneren

E-MAILADRES

Abonneren

Voeg je bij 7.098 andere abonnees

Misschien bent U meer actief op Sociale-Media?

Dan kan U mijn berichten van deze Geweldige Blog ook daar volgen

De snelste en eenvoudigste manier om mijn berichten te volgen,

is om mijn Facebook-Pagina Leuk te vinden, meteen een goede gelegenheid om mijn berichten te delen met Uw Volgers.

Velen zullen U dankbaar zijn, want zij gaan die informatie ontvangen waar zij reeds lang naar op zoek zijn ‼️‼️

Of ook op

volg me ook op YouTube

Wij zijn ook aanwezig op andere Sociale Media

Het zou Geweldig zijn om U ook daar te kunnen ontmoeten

Geef er nu een lap op ⬇️⬇️

Geef een reactie ⬇️

Geef een vijfsterrenbeoordeling ⬇️

Gebruik de Social-Media-Deelknoppen ⬇️

Heb jij nog tips om wat gezonder te eten met kerst? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Uit het Engels vertaald:Gezonde kerstruil | BBC Goed Eten (bbcgoodfood.com)

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

One thought on “28 Tips Gezond eten met Kerstmis ||28 Tips Healthy eating at Christmas

 1. shivatje – Antwerpen – Een mannelijk persoon met de naam Bruno, die probeert gewoon door het leven te gaan. Van de kleine dingen des leven probeert te genieten. Ik zal ook altijd proberen klaar te staan voor de mede mensen, en waar ik ze verder in kan helpen, mogen ze mijn steun verwachten. Mededogen is voor me dan heel belangrijk in het leven. Mijn gezin is mijn hart, en daarom leef ik vanuit mijn hart naar iedereen toe. Mijn kinderen en kleinkinderen zijn mijn alles Antwerpen is dan ook mijn stad daar ik woon
  shivatje 15 november 2022 at 17:27

  👍het is allemaal zo lekker

  Aum Shanti

  Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%