#Bloganuary Theo-Herbots Mijn Stamboom ||My family tree

You can translate all my posts and pages in 110 languages with the Google translator at the top of the website ⬆️⬆️,

How far back in your family tree can you go?

Hoe ver terug in uw stamboom kunt u gaan?

Ik kan niet exact teruggaan in mijn stamboom maar uit de verhalen van mijn vader zouden mijn voorouders afkomstig zijn uit Oostenrijk ten tijde van het Oostenrijks bewind.

Met het Verdrag van Utrecht, dat in 1713 de Spaanse Successieoorlog beslechtte, eindigde de Spaanse periode en werd Belgium Austriacum, zoals het vanaf dan werd genoemd, een autonoom deelgebied onder de Oostenrijkse tak van de Habsburgse monarchie. Toenemende pogingen van verlichte despoten tot centralisatie van bestuur vanuit Wenen, waarbij de belangen van de monarchie botsten met het particularisme van de gewesten, leidden ten slotte tot de Brabantse Revolutie die uitmondde in het uitroepen van de tijdelijk onafhankelijke republiek der Verenigde Nederlandse Staten.

Zij vestigden zich op de grens van

#Bloganuary Theo-Herbots Mijn Stamboom

Het hertogdom Brabant 

vormde, vanaf de late middeleeuwen tot aan de negentiende eeuw, een politieke en culturele eenheid in de Nederlanden. Het hertogdom Brabant besloeg het grondgebied van enerzijds de drie huidige Belgische provincies Vlaams-BrabantWaals-BrabantAntwerpen plus het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en anderzijds het overgrote deel van de hedendaagse Nederlandse provincie Noord-Brabant. Verder hingen ook de zogenaamde landen van Overmaas (ongeveer het huidige Nederlandse Zuid-Limburg) af van de hertog van Brabant, alsook het Duitse Herzogenrath.

De vlag van België is gebaseerd op de kleuren van het wapen van Brabant: zwart, geel en rood. Het volkslied staat in België bekend als La, of De Brabançonne.

Het hertogdom bestond van 1183 tot 1795 en vormde het hart van de Nederlanden. Zijn belangrijkste steden waren BrusselAntwerpenLeuven‘s-HertogenboschTienenDiest, en Lier. De stad Mechelen maakte deel uit van de heerlijkheid Mechelen, een enclave in het hertogdom Brabant. Na de Nederlandse Opstand tegen het Habsburgse gezag en de vorming van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, werd Staats-Brabant afgesplitst van het hertogdom.


#Bloganuary Theo-Herbots Mijn Stamboom

Het prinsbisdom Luik 

of (hoog)stift Luik, was oorspronkelijk een bisdom waarover bisschop Notger in 980 van keizer Otto II van het Heilige Roomse Rijk de heerlijke rechten kreeg en dus naast de geestelijke macht ook de wereldlijke macht kon uitoefenen. Vanaf dat ogenblik werd een deel van het bisdom Luik een prinsbisdom en genoot het immuniteit onder bescherming van de keizer. Het was de facto een semi-zelfstandig land geworden.


#Bloganuary Theo-Herbots Mijn Stamboom

Zij woonden in een huis dat dienst deed als

plaats waar de postkoetsen hun vermoeide paarden vervingen door uitgeruste

Postkoets

Een postkoets of diligence is een door paarden voortgetrokken rijtuig (koets) voor vervoer van post en reizigers. Postkoetsen reden tussen posthaltes, plaatsen waar de paarden, bemanning en reizigers konden eten, drinken en rusten en waar reizigers konden uit- of instappen, waar lading en paarden gewisseld konden worden.


De grondslag voor het veel latere systeem van postkoetsen is in Europa ontstaan toen de Romeinen een systeem voor snel berichtenverkeer op poten gingen zetten; daarbij creëerden zij een netwerk van ‘snelle’ wegverbindingen. Sinds 1489 verzorgde de adellijke familie Von Thurn und Taxis in opdracht van de keizer Maximiliaan I een netwerk van koeriersdiensten dat een groot deel van Europa bestreek. Voor de komst van de spoorwegen bestond in Europa en de Verenigde Staten een uitgebreid netwerk van postwegen, die bereden werden met postkoetsdiensten.

De koetsier van een postkoets werd postiljon genoemd, naar het Franse postillon.

De postkoets werd in de 19e eeuw verdrongen door de spoorwegen, omdat treinen voor post veel sneller en voor de reizigers veel comfortabeler zijn. De eerste spoorrijtuigen voor reizigersvervoer waren koetscarrosserieën gemonteerd op een treinonderstel. Dat was vertrouwd en bekend voor reizigers. Er waren in de begintijd van de spoorwegen postkoetsen die van een wegonderstel met een kraan op een spooronderstel gezet werden en terug, zoals bij de spoorlijn Saint-Étienne – Andrézieux. In diverse landen zijn als een laatste overblijfsel uit de tijd van de postkoetsen de postbedrijven nog steeds actief in het openbaar vervoer. Met name in Zwitserland bestaan nog veel postbussen, die personenvervoer combineren met het vervoer van poststukken.


Gedurende gans de maand Januari stelt WordPress mij dagelijks 2 tot 3 vragen, waar ik hier de antwoorden op geef. Op die manier krijgen mijn prachtige Volgers een totaal beeld over de Auteur op deze Blog.

Maar geen nood, vanaf Februari publiceer ik dan terug in volgende categorieën

Tekst


Graag geef ik Jou een rondleiding doorheen deze Geweldige Website

https://videos.files.wordpress.com/GTmdrXW4/den-theo-brengt-zon-in-uw-leven-1.mp4

Wat begon uit nieuwsgierigheid,

werd een hobby, daarna een passie. Ik wil op deze Blog al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Sociale-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in categorieën alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots 


Hoe kan je niets doen wanneer alles waar je ooit over gedroomd hebt

Onze nieuwsbrief staat bomvol geweldige deals. Mis ze niet!

Ga van supergebruiker naar superondersteuning
Ondersteuning van lezers zoals u helpt ons om de lichten aan te houden en de artikelen te laten komen.
Onze leden krijgen ook het hele jaar toegang tot exclusieve inhoud en coole voordelen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor toffe tips, campagnes en nieuwe dingen.

Voeg je bij 11.031 andere abonnees

Misschien bent U meer actief op

Dan kan U mijn berichten van deze Geweldige Blog ook daar volgen.

De snelste en eenvoudigste manier om mijn berichten te volgen (ook de leuke berichten van mijn andere Blogs)

Meteen kan U daar de berichten delen met Uw Volgers

Velen zullen U dankbaar zijn, want zij gaan die informatie ontvangen waar zij reeds lang naar op zoek zijn Doe het met De Sociale-Media-Knoppen hier beneden.

#Bloganuary Theo-Herbots Mijn Stamboom Het zou Geweldig zijn indien U hier beneden een reactie zou willen geven

Ik heb het geluk dat ik niet veel negatieve feedback van mijn werk krijg. Maar alle kleine opmerkingen die ik heb ontvangen, heb ik altijd als opbouwende kritiek opgevat.

Ik respecteer dat de meningen van anderen me kunnen helpen een betere Fotograaf, Blogger en Journalist, te worden en mogelijk dingen te zien waar ik zelf nooit aan had gedacht. Als ik bijvoorbeeld nog nooit iemand had laten reageren op een niveauhorizon, was het misschien iets dat ik niet had gecorrigeerd in de post of tijdens shoots.

Ik neem negatieve opmerkingen met een korreltje zout, want wat ik doe is een kunst en niet alle kunstenaars worden altijd begrepen. Ik neem negatieve opmerkingen niet te hard op en laat mijn creativiteit en passie niet verstikken.

Wie dacht dat deze site geen succes ging worden, had het mis

Laat U verbazen in hoeveel landen  deze site reeds is bezocht. Mijn Streefdoel in 2020 was 200.000 Bezoekers, maar kijk zelf maar eens hoeveel het er ondertussen zijn geworden

Vindt U mijn berichten

Vriendelijke Groet

Ik sta open voor Uw steun

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%