Wat gebeurt er met je lichaam als je stopt met het drinken van koffie? ||What happens to your body when you stop drinking coffee?

Wat gebeurt er met je lichaam als je stopt met het drinken van koffie?

Er zijn veel studies uitgevoerd naar de effecten van koffie op het menselijk lichaam, vaak met tegenstrijdige resultaten. Voor veel mensen is koffie een noodzakelijk middel om de dag door te komen, maar we begrijpen niet altijd hoe het ons beïnvloedt, behalve dat het ons wakker houdt.

Antidepressivum©Shutterstock

Cafeïne raakt onze adenosine-receptoren, die verantwoordelijk zijn voor gevoelens van welzijn en euforie. Als je gewend bent aan koffie en er plotseling mee stopt, kun je je een beetje neerslachtig gaan voelen. Probeer eerst te minderen, voordat je volledig stopt.

Stimulerend middel©Shutterstock

Cafeïne remt ook de neurotransmitter GABA (gamma-aminoboterzuur), wat een natuurlijk kalmerend middel is. Dit is de manier waarop de stimulerende eigenschappen van cafeïne worden gedefinieerd. Als je stopt met het drinken van koffie, voel je je mogelijk minder snel.

Onthouding©Shutterstock

Een studie van de Universiteit van Bristol, in het Verenigd Koninkrijk, onthulde dat de kick, die we krijgen na het drinken van koffie, in feite een reactie is op een gebrek aan cafeïne. We voeden dus eigenlijk onze cafeïneverslaving.

Pijnstiller©Shutterstock

Cafeïne vernauwt de bloedvaten en bestrijdt pijn, die wordt veroorzaakt door arteriële verwijding, zoals migraine. Dus in het begin kan het niet drinken van koffie meer hoofdpijn veroorzaken.

Morfine©Shutterstock

Koffie heeft een vergelijkbaar effect als morfine, waardoor angst en pijn afnemen. Geen koffie drinken, kan in sommige gevallen leiden tot meer stress.

Effect op vrouwen©Shutterstock

Een andere studie van de Universiteit van Bristol merkte op dat vrouwen na het drinken van koffie beter kunnen omgaan met stressvolle situaties en beter in groepen kunnen werken.

Effect op mannen©Shutterstock

Uit dezelfde studie bleek dat mannen sneller beslissingen nemen en minder agressief zijn als ze geen koffie drinken.

Maagpijn©Shutterstock

Koffie stimuleert ook de productie van maagzuur, wat de maag kan irriteren en pijn en ongemak kan veroorzaken. Dit is de reden waarom je je misschien beter zult voelen als je deze gewoonte verandert.

Nieren©Shutterstock

Cafeïne verwijdt ook de bloedvaten in de nieren en stimuleert de urineproductie. Het kan een probleem zijn voor degenen, die te veel koffie drinken.

Hormonen©Shutterstock

Sommigen zeggen dat als je stopt met koffie drinken, het vrouwelijke hormoon oestrogeen, minder lang in de bloedbaan circuleert.

Menstruatiecyclus©Shutterstock

Sommige mensen geloven dat koffie de oestrogeenspiegels kan verhogen en veranderingen in de menstruatiecyclus kan veroorzaken. Dus als je een regelmatige cyclus wilt, kan het vermijden van koffie de oplossing zijn.

Pijn in de b o r s t e n©Shutterstock

Deze verhoogde oestrogeenspiegels kunnen pijn in de  b o r s t e n veroorzaken.

Kleinere b o r s t e n©Shutterstock

De Universiteit van Lund in Zweden, voerde een onderzoek uit, waaruit bleek hoe cafeïne de oestrogeenspiegels bij vrouwen verandert, wat kan resulteren in een afname van de borstomvang.

Hart-en vaatziekten©Shutterstock

Het niet drinken van koffie kan het risico op hart- en vaatziekten verhogen, omdat koffie veel polyfenolen bevat. Dit zijn natuurlijke antioxidanten, die de werking van vrije radicalen remmen.

Helpt bij ademen©Shutterstock

Voor mensen met ademhalingsproblemen, zoals bronchitis of astma, kan het drinken van koffie goed zijn. Cafeïne veroorzaakt een stijging van de hartslag en veroorzaakt verwijding van de bronchiën, waardoor de ademhaling wordt vergemakkelijkt.

Diabetes©Shutterstock

Een studie van de Universiteit van Harvard concludeerde dat het drinken van koffie het risico op diabetes type 2 vermindert.

nvloed op de weegschaal©Shutterstock

Het opgeven van koffie kan een verschil maken op de weegschaal.

Aankomen©Shutterstock

Het overmatig drinken van koffie kan het tegenovergestelde effect hebben, omdat het de cortisolniveaus (het stresshormoon) kan verhogen, wat verband houdt met gewichtstoename.

Cognitieve beperkingen©Shutterstock

Koffie is gerelateerd aan de vermindering van het risico op cognitieve stoornissen, zoals dementie en vooral de ziekte van Alzheimer.

Verstopte darm©Shutterstock

Toiletbezoeken kunnen minder vaak voorkomen. Koffie geeft gastrine af, wat de darmfunctie verhoogt.

Rustige geest©Shutterstock

Als je een rustige geest wilt houden, verminder dan je koffie-inname. Een studie, uitgevoerd aan de Universiteit van Durham in het Verenigd Koninkrijk, onthulde dat mensen, die ten minste 315 mg cafeïne per dag consumeren, driemaal zoveel kans hadden op hallucinaties dan mensen, die minder consumeerden.

Slechte adem©Shutterstock

Je zult merken dat je adem verandert wanneer je koffie opgeeft. Sommige van de stoffen, die in koffie aanwezig zijn, kunnen de balans van bacteriën beïnvloeden, wat een slechte adem veroorzaakt.

Sportschoolroutine©Shutterstock

Je kunt minder gemotiveerd zijn om naar de sportschool te gaan als je koffie laat staan. Koffie is een goede stimulans als het gaat om lichaamsbeweging, omdat het delen van de hersenen en het ruggenmerg stimuleert. Daarnaast geeft het extra energie en vermindert het pijn

Slapen©Shutterstock

Een studie, gepubliceerd door het Journal of Clinical Sleep Medicin, noemde cafeïne de vijand van een goede nachtrust, vooral wanneer het ‘s middags of ‘s avonds wordt gedronken.

Dit bericht verscheen eerst; Wat gebeurt er met je lichaam als je stopt met het drinken van koffie? (msn.com)

Volg ons en krijg toegang tot het laatste celebrity en lifestyle nieuws (msn.com)


Abonneer u op onze levendige nieuwsbrief en ontvang direct mijn splinternieuwe blogposts.

Wij verafschuwen spam, net als u! Uw gegevens zijn veilig bij ons en u kunt op elk moment afscheid nemen door eenvoudigweg te klikken op de uitschrijflink onderaan de nieuwsbrief. Maakt u zich geen zorgen, uw privacy heeft onze hoogste prioriteit en wij zullen uw gegevens zorgvuldig bewaken. Mis geen enkel detail en blijf op de hoogte van mijn nieuwste blogavonturen door nu in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Dank u voor uw interesse!

En vergeet niet om na inschrijving uw inbox te controleren voor de bevestigingslink. Dit is een extra beveiligingsmaatregel om u te beschermen tegen ongewenste grappenmakers en digitale bedreigingen.

Voeg je bij 17K andere abonnees

Heeft U

  1. Het bericht volledig gelezen? ✅
  2. Zich ingeschreven op De Nieuwsbrief (als U dat nog niet eerder heeft gedaan) ✅
  3. Een reactie Geplaatst gans onderaan? ✅
  4. Dit bericht gedeeld op Sociale Media? ✅

Goed zo 😀

Dan breng ik U naar andere belangrijke Berichten op deze Blog

Vergeet niet om mijn  Teksten, Foto’s, Video’s en veel meer op sociale media te volgen, te liken en verder te delen  zodat u deel uitmaakt van een betoverende gemeenschap en betrokken blijft bij alle wonderen die zich ontvouwen.

Laten we gezamenlijk een online sprookje weven en elkaar steunen in onze magische interesses en passies. Ik zie ernaar uit u daar te begroeten!

PS: Mijn website is momenteel onder constructie en kan een beetje traag zijn bij het openen. Maar wees gerust, jouw geduld zal rijkelijk beloond worden wanneer je al die prachtige veranderingen te zien krijgt!

Belangrijk

Klik ook eens op het maantje in de menubalk om de Berichten op een andere leuke manier te bekijken

Door Blogger-Network-Theo-Herbots

Beste lezer, Mijn naam is Theo-Herbots en ik ben een gepassioneerde blogger en fotograaf uit België. Ik heb altijd al een passie gehad voor het vastleggen van mooie momenten en het delen van mijn ervaringen met anderen. Op mijn blog schrijf ik over allerlei onderwerpen, zoals reizen, lifestyle, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om mensen te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Naast mijn blog ben ik ook actief als fotograaf. Ik maak graag foto's van de natuur, steden en mensen. Mijn doel is om de schoonheid van het leven vast te leggen en anderen te laten zien hoe mooi de wereld kan zijn. Ik hoop dat je door het lezen van mijn blog en het bekijken van mijn foto's geïnspireerd raakt en geniet van al het moois dat het leven te bieden heeft. Met vriendelijke groet, Theo-Herbots Ps: Het zou Geweldig 👍zijn 1)indien U een reactie zou willen geven hier beneden 2) Mijn berichten zou willen delen op Sociale-Media met de Deelknoppen onder elk Bericht Alvast bedankt 😀💞

3 gedachten over “Wat gebeurt er met je lichaam als je stopt met het drinken van koffie? ||What happens to your body when you stop drinking coffee?”

WEES NIET VERLEGEN, SCHRIJF HIER BENEDEN ⬇️⬇️ UW REACTIE ZIJ IS VAN HARTE WELKOM

Follow || Volg

Thanks || Bedankt

Follow us on Social Media

Ontdek meer van #Theo-Herbots-Blogger & Fotograaf -Photographer

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder