Theo-Herbots-Massagetherapeut

Door omstandigheden een tijd geleden gestopt, maar binnenkort terug actief

Theo-Herbots-Massagetherapeut, drie soorten massage

1-Theo-Herbots-Massagetherapeut Shiatsu

Theo-Herbots-Massagetherapeut

Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) is een manier van lichaamstherapie of lichaamsbehandeling die onder andere is ontwikkeld in Japan door Tokujiro Namikoshi, en later door zijn zoon Toru Namikoshi. Beiden ontwikkelden hun kennis door “trial-and-error“.

Shiatsu is gebaseerd op westerse kennis over anatomie en fysiologie, maar niet op de westerse vormen van therapie. Shiatsu wordt gebruikt bij rugpijnmigraine en whiplash. De Europese Shiatsu federatie (ESF) gaf in het begin van deze eeuw de opdracht aan de ‘School of Healthcare, University of Leeds’ om Shiatsu wetenschappelijk te onderzoeken naar: ten eerste: Is shiatsu veilig? Ten tweede: Werkt Shiatsu effectief? Ten derde: Is dit voordeliger voor de ziekteverzekering?. In het ‘Final Report ‘ van December 2007 onderschreven door Prof. Andrew F Long werden deze drie vragen met ‘Ja’ beantwoord. Het rapport bevat 263 pagina’s en kan ingezien worden in België bij de Belgische Shiatsu Federatie afgekort BSF. Shiatsu is momenteel nog niet geregulariseerd in België.

Bij Shiatsu worden de duimenhandpalmen, en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. Hierbij wordt door de behandelaar niet met spierkracht gewerkt maar wordt het eigen lichaamsgewicht gebruikt om druk uit te oefenen.

De manier van manipuleren van Tokujiro Namikoshi of die van Toru Namikoshi kreeg een breder draagvlak laat in de jaren 50. In Japan is de opleiding tot klassieke Shiatsu-therapeut gereguleerd door de overheid.

Karakteristieken van klassieke vorm van Shiatsu

De klassieke vorm van Shiatsu heeft de volgende karakteristieken:

 • Massage wordt gedaan met de blote handen (geen apparaten, ellebogen, knieën, of voeten)
 • Er wordt alleen druk uitgeoefend aan het oppervlak van het lichaam (sommige nieuwere stijlen gebruiken ook wrijvingen en het uitrekken van de armen en benen)
 • Men blijft geheel gekleed (in nieuwere stijlen alleen als dat gewenst is).

Behandeling

De werkzaamheid van Shiatsu-therapie is niet wetenschappelijk bewezen.

De therapie wordt gebruikt bij de volgende aandoeningen:

Wat is holistische massage? Het wordt ook wel eens therapeutische massage genoemd. In dit artikel vind je een uitleg en krijg je inzicht in de werkwijze van een masseur met een holistische aanpak.

2 Theo-Herbots-Massagetherapeut holistische massage met olie

Wat betekent ‘holistisch’?

‘Holistisch’ betekent ‘allesomvattend.’ Het betekent dat je niet één aspect gaat isoleren en alleen maar dat aspect gaat behandelen, maar dat je rekening houdt met andere aspecten van je lichaam of je leven.

Wat is dan een ‘holistische massage’?

Bij een holistische massage beschouw je de onderdelen van je lichaam of leven niet als afzonderlijke dingen. Je beseft dat ze bijvoorbeeld in contact staan met gevoelens en emoties.

Een holistische massage is dus niet alleen gericht op de ontspanning van spieren, maar ook op geestelijke ontspanning. Jij wordt als geheel behandeld: je lichaam, geest, emoties en het contact met je omgeving.

Het wordt ook wel eens therapeutische massage genoemd. In de praktijk is het niet per se zo ‘zwaar’ en komt het erop neer dat de masseur een praatje met je maakt en dat je het ook over je leven hebt.

Voorbeeld-aanpak van een holistische masseur

Een therapeutische masseur zou zomaar een op maat gemaakt metafoor aan je kunnen vertellen tijdens de massage.

Ontdek Theo-Herbots-Massagetherapeut

Een natuurlijke benadering van genezing

Ik ben een fulltime Massagetherapeut in Tienen en omgeving. Ik bied een holistische benadering van medicijnen en geloof met heel mijn hart in de kracht van het lichaam om te genezen via een alternatieve en natuurlijke weg.

Verjongen met Theo-Herbots-Massagetherapeut

Uw start naar een betere gezondheid

Holistische geneeskunde is de kunst en wetenschap van genezing die de geest, het lichaam en de ziel aanpakt. Als ervaren Massagetherapeut in Tienen integreer ik een reeks therapieën om ziekten te voorkomen en te behandelen en een optimale gezondheid te bevorderen.

Over mij Theo-Herbots-Massagetherapeut

Mijn achtergrond

Ik ben sinds 2000 een professioneel/professionele Massagetherapeut. Ik ben een gepassioneerde genezer met een alternatieve benadering en ik wil mijn patiënten helpen om op een zo efficiënt mogelijke manier een breed scala aan fysieke, emotionele en spirituele veranderingen door te maken.

Mijn behandelingen zijn specifiek afgestemd op de behoeften van elke patiënt om er zeker van te zijn dat hij of zij de aanpak krijgt die voor hem of haar het beste werkt. Keer op keer zie ik weer de ongelooflijke genezende kracht van mijn behandelingen. Neem contact met me op voor meer informatie.

Neem contact op

Wie ik ben en wat ik doe

Mijn verhaal

Ik ben sinds 2000 een bekwame Massagetherapeut, na een carrièreswitch die volgde na mijn eigen schrik over mijn gezondheid. Als onderdeel van mijn praktijk en filosofie streef ik ernaar mijn patiënten zowel iets te leren als te genezen, zodat ze beter en gezonder gaan leven.

Mijn aanpak bestaat uit een combinatie van zowel oosterse als westerse methoden. Als u een positieve, energieke en zorgzame Massagetherapeut nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen om te ontdekken hoe ik u kan helpen met herstellen en revitaliseren.

Meer informatie

Mijn missie als Theo-Herbots-Massagetherapeut

Genezingsdiensten

Mijn missie is om de wereld van de geneeskunde op te schudden, één patiënt tegelijk. Door een verscheidenheid aan alternatieve behandelingen en benaderingen ontgrendel ik het potentieel van zelfgenezing bij elke patiënt. Soms resulteert dit zelfs al in verbeteringen vanaf de allereerste sessie. Vertrouw op mijn handen en vertrouw op uw vermogen om te genezen en sta uzelf toe u beter te voelen dan u ooit voor mogelijk had gehouden. Neem contact met me op voor meer informatie.

Neem contact op

Mijn doel

Betere behandelingen

Ik wil dat patiënten actief betrokken zijn bij hun eigen genezing. Ik wil dat ze begrijpen hoe krachtig hun geest en lichaam werkelijk zijn, en hoe elk orgaan en symptoom deel uitmaken van een groter systeem. Het genezen van chronische en hardnekkige aandoeningen vereist een bepaald niveau van gevoeligheid, dat ik heb aangescherpt om koppige problemen met zachte methoden te behandelen. Neem contact op voor meer informatie.

Beoordeling toevoegen

Wat vond je er van?

Blijf steeds als “ALLEREERSTE” op de hoogte van het allerlaatst op Blog Groeten uit Tienen

Vergeet niet om na het inschrijven naar uw mailbox te gaan om op de bevestigingslink te klikken, dit is zo ingebouwd om u te beveiligen tegen Spam.

Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

Voeg je bij 7.047 andere abonnees

Misschien bent U meer actief op Sociale-Media?

Dan kan U mijn berichten van deze Geweldige Blog ook daar volgen

Of ook op

Volg ook mijn YouTube-Kanaal

Wij zijn ook aanwezig op andere Sociale Media

Het zou Geweldig zijn om U ook daar te kunnen ontmoeten

Uw reacties hier beneden zijn belangrijk om deze Blog nog te verbeteren

Ik respecteer dat de meningen van anderen me kunnen helpen een betere Fotograaf, Blogger en Journalist, te worden en mogelijk dingen te zien waar ik zelf nooit aan had gedacht. Als ik bijvoorbeeld nog nooit iemand had laten reageren op een niveauhorizon, was het misschien iets dat ik niet had gecorrigeerd in de post of tijdens shoots.

Ik neem negatieve opmerkingen met een korreltje zout, want wat ik doe is een kunst en niet alle kunstenaars worden altijd begrepen. Ik neem negatieve opmerkingen niet te hard op en laat mijn creativiteit en passie niet verstikken.

Geef er nu hier beneden een lap op en weest niet beschaamd om een reactie te geven

Creativiteit is Inteligentie die Gelukkig  maakt 

Deel dit bericht

Velen zullen U dankbaar zijn, want zij gaan op deze “GEWELDIGE BLOG” die Informatie ontvangen waar zij reeds lang naar op zoek zijn

Met Familie, Vrienden en Kennissen.

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

4 thoughts on “Theo-Herbots-Massagetherapeut

 1. shivatje – Antwerpen – Een mannelijk persoon met de naam Bruno, die probeert gewoon door het leven te gaan. Van de kleine dingen des leven probeert te genieten. Ik zal ook altijd proberen klaar te staan voor de mede mensen, en waar ik ze verder in kan helpen, mogen ze mijn steun verwachten. Mededogen is voor me dan heel belangrijk in het leven. Mijn gezin is mijn hart, en daarom leef ik vanuit mijn hart naar iedereen toe. Mijn kinderen en kleinkinderen zijn mijn alles Antwerpen is dan ook mijn stad daar ik woon
  shivatje 21 september 2022 at 06:23

  Zo heerlijk een massage krijgen en zelfs geven

  Aum Shanti

 2. Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots – Potterijstraat 151 / 3300 Tienen België – Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌
  Theo-Herbots-Blogger & Fotografie een nieuwe manier van Bloggen en Fotografie 21 september 2022 at 06:31

  Inderdaad, tijd dat ik de draad terug ga opnemen.
  Groetjes 😀
  Theo

 3. Video’s Mijn speciale Fitness-Programma || Videos My Special Fitness Program – Theo-Herbots-Groeten uit Tienen 3 november 2022 at 19:24

  […] Hier beneden een video hoe ik pijn behandel met zout-Compressen […]

 4. #Daily Prompt Theo-Herbots Mijn Fitness-activiteiten - Volg Nieuwsbrief 💌Theo-Herbots Gezondheid-& Fotografie 13 december 2022 at 02:33

  […] Hier beneden een video hoe ik pijn behandel met zout-Compressen […]

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%