11 November Viering Wapenstilstand || November 11 Armistice Day Celebration

11 November Viering Wapenstilstand

11 November Viering Wapenstilstand

Naar aanleiding van deze dag, haal ik hier berichten die ik reeds eerder gepubliceerd heb terug in herinnering

Op 11 november 1918 om 5 uur ’s nachts werd er een akkoord getekend die een einde maakt aan de Eerste Wereldoorlog. Er werd afgesproken dat de wapenstilstand om 11.00 uur in zou gaan.

Het elfde uur van de elfde dag van de elfde maand. Tijdens de laatste zes uur vielen er nog vele slachtoffers aan beide kanten. Waaronder de jonge Duitse officier Tomas. Deze sprong om 11.01 uit zijn loopgraaf om de Amerikanen te informeren dat zijn troepen zich zouden terugtrekken.

De Amerikanen hadden nog niets vernomen van de wapenstilstand en schoten de soldaat neer. Op het moment dat hij neervalt stopt het wapengekletter en werd het vervangen door een verschrikkelijke stilte.

Wapenstilstandsdag op 11 november 

is de jaarlijkse herdenking van de wapenstilstand van 11 november 1918, die het einde betekende van de Eerste Wereldoorlog. Nederland – waar van de Eerste Wereldoorlog geen sprake was – spreekt over Wapenstilstandsdag, Belgen spreken over Armistice of Wapenstilstand.

In BelgiëFrankrijk en Servië is Wapenstilstandsdag een nationale feestdag. In België wordt sinds 1922 ieder jaar op deze dag, in aanwezigheid van de Koning, de wapenstilstandsceremonie gehouden aan het Graf van de onbekende soldaat, eerst om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te gedenken, nadien ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld. De Poolse nationale feestdag,

Dag der Onafhankelijkheid (Narodowe Święto Niepodległości), op 11 november is gerelateerd aan het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Het Verenigd Koninkrijk en het Britse Gemenebest besteden uitgebreid aandacht aan deze dag (Remembrance Day of Armistice Day). Oudstrijdersfamilies uit deze landen komen in groten getale naar Ieper om bij de Menenpoort een dodenwake voor de oorlogsslachtoffers te houden. Het symbool voor de herdenking is de klaproos (Engelspoppy). De Verenigde Staten kennen Veterans Day. De dag heet in Frankrijk en Wallonië jour du Souvenir of jour de l’Armistice.

In Nederland vindt de dodenherdenking plaats op 4 mei. Nederland bleef neutraal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Duitsland kent de Volkstrauertag voor de gevallenen in de Eerste Wereldoorlog op de zondag het dichtst bij 16 november, de tweede zondag voor Advent.

11 November Viering Wapenstilstand

Het bericht hier beneden geeft een complete weergave van 11 November Viering Wapenstilstand

Bekijk zeker ook de volgende

11 November Viering Wapenstilstand

Alhoewel het bericht hier beneden gaat over de Tweede Wereldoorlog

Heb ik het toch bijgevoegd, omdat de Tweede Wereldoorlog toch een gevolg was van de eerste Wereldoorlog en om de waanzin van de oorlog in de kijker te plaatsen

Blijf steeds als “ALLEREERSTE” op de hoogte van het allerlaatst op Blog Groeten uit Tienen

Vergeet niet om na het inschrijven naar uw mailbox te gaan om op de bevestigingslink te klikken, dit is zo ingebouwd om u te beveiligen tegen Spam.

Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

E-MAILADRES

Abonneren

Voeg je bij 7.128 andere abonnees

Misschien bent U meer actief op Sociale-Media?

Dan kan U mijn berichten van deze Geweldige Blog ook daar volgen

Of ook op

volg me ook op YouTube

Wij zijn ook aanwezig op andere Sociale Media

Het zou Geweldig zijn om U ook daar te kunnen ontmoeten

Theo-Herbots Gezondheid-Blog & Fotografie || Health-Blog & Photography

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil op deze Blog al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in categorieën alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

Geef een reactie

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag
%d bloggers liken dit: