Kerstdiner voor één ||Christmas dinner for one

Advertenties

WAAROM DEZE NIEUWE CATEGORIE KERST-MENU’S OP MIJN BLOG?

KERSTMENU

2020 is een jaar geweest waarin de hele wereld op zijn kop is gezet. Het Covid-19 virus (Corona) heeft er voor gezorgd dat alles wat zo gewoon lijkt niet meer zo gewoon is. Inmiddels zijn de meesten wel gewend aan de genomen maatregelen door de overheid.

Gezellig samen tafelen en dineren met familie en vrienden is opeens niet meer zo vanzelfsprekend.

Gelukkig zijn er nog heel veel opties om kerstmis ook tijdens corona onvergetelijk te maken!

COVID-19 PANDEMIE en Kerstmis

COVID-19 PANDEMIE en Kerstmis

We worden allemaal getroffen door de groeiende COVID-19-pandemie. Het is een ongekende gezondheidsuitdaging en we weten dat mensen en organisaties overal ter wereld willen helpen.

Klachten? Blijf thuis!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar bij klachten blijf je thuis. We snappen dat je graag iedereen wilt uitnodigen voor kerst. Toch is het belangrijk om te benadrukken dat iemand moet thuisblijven als hij of zij klachten heeft. Huisgenoten van deze vriend of familielid mogen dan helaas ook niet komen. Deze maatregel kan soms best pijnlijk zijn, want kerstmis zal toch anders zijn zonder hen.

Praktische tips om kerst te vieren

Praktische tips om kerst te vieren

Samen kerstmis vieren met je dierbaren is toch wat de meesten willen. Gelukkig zijn er veel manieren om kerst ook in 2020 zo normaal mogelijk te vieren. Doe je inspiratie op met de onderstaande tips.

Kerstdiner op 1,5 meter afstand

Het kwam net al even voorbij: samen kerst vieren is mogelijk als jullie 1,5 meter afstand van elkaar houden en je maximaal 3 personen uitnodigt. Eventueel kun je de kersttafel nog iets verlengen met een extra tafel of meubels iets verder uit elkaar zetten. Met de juiste maatregelen en de eerder genoemde praktische tips hoeven jullie je geen zorgen te maken.

Om en om bij elkaar kerst vieren dit jaar

Wil je meer dan 3 personen uitnodigen met kerst? Dan kunnen jullie misschien helaas niet tegelijkertijd kerst vieren. Het is dan een goed idee om afwisselend bij elkaar op bezoek te gaan. Een schema klinkt wat praktisch, maar is wel heel handig om het overzicht te bewaren. Natuurlijk hoeven jullie niet per se tijdens op eerste of tweede kerstdag bij elkaar kerst te vieren tijdens corona. Een paar dagen ervoor of erna gezellig samen eten is ook een optie!

Winterbarbecue

Bij BBQ denk je waarschijnlijk eerder aan de zomer dan aan de winter. Maar waarom zou je in de winter niet gaan barbecuen? Heb je weinig ruimte in je huis, maar wel voldoende ruimte buiten? Kies er dan voor om een gezellige en sfeervolle winterbarbecue te houden. Houd er wel rekening mee dat je alsnog maximaal 3 personen mag uitnodigen. In de winter barbecueën kan trouwens ook wat fris zijn. Een overkapping is dan vaak wel zo fijn. Zorg daarom ook voor voldoende heaters, vuurkorven en warme dekens. 

BEDANKT Voor een geweldig 2020, Ondanks COVID19

BEDANKT Voor een geweldig 2020, Ondanks COVID19

Jullie hebben allemaal bijgedragen aan het bereiken van 
de ambitieuze doelen die we ons dit jaar bij THEO-HERBOTS, Inc hadden gesteld
Tot ziens op mijn  Blog voor een geweldig 2021!
YOUR HAPPY CEO THEO

HIER BENEDEN MIJN EERSTE RECEPT

Dat ik bij kerstmis voor mezelf en Jefke (mijn trouwe hond) ga klaarmaken

De rest van kerstmis ga ik vieren via mijn Blog, waar ik op de achtergrond contact heb met meer dan 900 andere Bloggers Wereldwijd

Het diner van Kerstmis voor één

 • Bereidings- en kooktijd
  • Prep:35 minuten
  • Kok:45 minuten
 • Meer inspanning
 • Serveert 1

Kook een compleet kerstdiner om te genieten, inclusief een gevulde kippentent, rijke sauzen, geroosterde groenten en varkens in dekens. Je hebt ook restjes voor een broodje op tweede kerstdag

Ingrediënten

Ingrediënten

 • 3 varkensvlees chipolatas
 • 1 kleine appel, gecored, 1/2 geraspt, 1/2 in partjes gesneden
 • 3 pecannoten , gehakt
 • 2 sneetjes wit brood, in kleine stukjes gehakt
 • snufje gedroogde salie
 • 1 huidloze kipfilet
 • 4 rashers streaky spek
 • 5 spruitjes, bijgesneden
 • 2 kleine aardappelen, gevierendeeld
 • 1 middelgrote pastinaak, bijgesneden
 • 1 teentje knoflook, in plakjes gesneden
 • 3 laurierblaadjes
 • 2 el plantaardige of zonnebloemolie
 • 250ml melk
 • 2 kruidnagels
 • 1 sjalot
 • 2 tl boter
 • 1 el balsamico azijn
 • 250ml rode wijn
 • 250ml rundvlees of kippenbouillon (kan worden gemaakt met 1/2 bouillonblokje)

Om te dienen

Om te dienen

 • 1-2 el ingelegde rode kool
 • 1 tl cranberrysaus

Methode

Methode

 • STAP 1 Verwarm de oven op 200C/180C fan/gas 6. Knijp het vlees uit een van de chipolatas in een kom, het weggooien van de huid. Doe de geraspte appel in een schone theedoek en knijp eventuele overtollige vloeistof uit en voeg vervolgens toe aan het worstvlees met de pecannoten, een kwart van het brood en de salie. Breng op smaak en combineer vervolgens met je handen en vorm in een dikke worstvorm. Snijd een lange spleet in de kipfilet in de lengte aan de ene kant, voorzichtig niet te snijden in de helft (je moet in staat zijn om het te openen als een boek). Vul de kipfilet met de vulling worst, dan wikkel twee van de spek rashers eromheen, zodat het volledig is ingesloten, het beveiligen met een paar cocktailsticks.
 • STAP 2 Doe de gevulde kipfilet in een groot braadblik. Wikkel de resterende bacon rashers rond de resterende chipolatas en voeg toe aan het blik rond de kip.
 • STAP 3 Voeg de appelpartjes, spruiten en aardappelen toe aan het braadblik. Snijd de pastinaak in de lengte doormidden en leg het, snijkant naar beneden, op een snijplank. Maak zeer dunne, nauwe bezuinigingen in de pastinaak helften die gaan bijna maar niet volledig door – zet een houten lepel aan weerszijden van de pastinaak helften om het mes te stoppen gaan door, als je wilt. Breng aan het roosterblik met de knoflook en twee van de laurierblaadjes. Besprenkel over de olie en breng alles op smaak met zout en peper. Rooster gedurende 40-45 minuten, of totdat alles gaar is. Bestrijk de groenten in de olie en vleessappen een of twee keer in de buurt van het einde van de kooktijd.
 • STAP 4 Giet ondertussen de melk in een kleine steelpan met het resterende laurierblad, de kruidnagel en sjalot. Verwarm zachtjes gedurende 5-6 minuten, af en toe roeren, of totdat de sjalot begint te verzachten. Zeef de melk in een hittebestendige kan, reserveert de sjalot en gooi het laurierblad en kruidnagel weg. Breng de melk terug naar de pan met het resterende brood en kook, roerend, totdat je een dikke, pap-achtige saus hebt. Voeg de helft van de boter en roer tot gesmolten, haal van het vuur en zet opzij.
 • STAP 5 Snijd de gereserveerde sjalot en voeg vervolgens met de rest van de boter toe aan een frituurpan. Bak tot slechts goud, giet dan in de balsamico azijn. Blijven koken totdat de azijn is verminderd en is dik en plakkerig, voeg dan de wijn bij. Kook tot de wijn is verminderd met de helft, roer dan in de bouillon en wacht tot de saus is glanzend en iets verdikt.
 • STAP 6 Verwarm de broodsaus voorzichtig op. Snijd de helft van de kip (het reserveren van de rest voor restjes) en op een bord met de varkens in dekens en de gebraden appel, spruiten, aardappelen en pastinaak. Besprenkel over de rode wijnjus en serveer met de ingelegde rode kool en cranberry en broodsauzen aan de zijkant.

VANAF NU TOT NIEUWJAAR

Ga ik dagelijks een nieuw recept toevoegen in deze nieuwe categorie

Schrijf U hier beneden in op De Nieuwsbrief en ontvang vanaf nu tot nieuwjaar “DAGELIJKS” nieuwe kerstrecepten

Toch reeds ondanks covid19

PRETTIGE EINDEJAARSFEESTEN

Om de sfeer nog aangenamer te maken

NOG MEER KERSTLIEDEREN

DEZE LIJST ZAL REGELMATIG WORDEN AANGEVULD MET MEER PRACHTIGE KERSTMUZIEK. DUS KOM REGELMATIG TERUG OM ZE TE BEKIJKEN

Vergeet ook niet om Uw kersgeschenken te bestellen.

Vergeet ook niet om Uw kersgeschenken te bestellen.

Meer informatie daaromtrent

Internationaal Digitaal Tijdschrift Theo-Herbots|| International Digital Magazine Theo-Herbots

Wat begon uit nieuwsgierigheid, werd een hobby, daarna een passie. Ik wil in dit Internationaal digitaal tijdschrift al mijn Kennis en ervaring rond Bloggen, Internet, Social-Media, Fotografie, Gezondheid en nog veel meer delen met U. Bekijk maar eens in inhoud Website alles wat U op deze Blog kan terugvinden. Ik ben er zeker van dat eenieder wel iets naar Zijn / Haar gading vindt. Nog veel Lees en Kijkplezier. Bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen. Theo-Herbots ❤💌

Learn More →

One thought on “Kerstdiner voor één ||Christmas dinner for one

 1. Recept gebraden kalkoen||Roast turkey recipe - Theo-Herbots-Blogging Photografie-and Health BLOG 😀💌 29 november 2020 at 23:49

  […] KLIK ==>>HIER […]

  Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Translate »In 110 Languages, CLICK HERE and choose your country's flag

Uw Biologische Internetwinkel KLIK ➡️HIER ✅ Sluiten

%%footer%%